yani aslında dampadaki şık ama pahalı sistemin bir anadolu versiyonudur tek parça ayak ve lastik..
Bunu uzun süredir lastik ve tek parça ayakla kullanan arkadaşları dikkate alırsak, iyi bir bağlantı ile olmayacak iş değil..
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
yani aslında dampadaki şık ama pahalı sistemin bir anadolu versiyonudur tek parça ayak ve lastik..
Bunu uzun süredir lastik ve tek parça ayakla kullanan arkadaşları dikkate alırsak, iyi bir bağlantı ile olmayacak iş değil..
lastik olayı belki imkansızlıklar, belki de hani şu hobinin deneme-araştırma ve işe yarar bişeyler çıkartma arzusundandır muhtemelen..
ama elbette; dampa maksadı ve tasarımı ile kendine özgü bir ürün ![]()
bu arada senin projeyide merak etmeye başladım iyicene.. başarılar şimdiden..
düzgün bir bağlantı ile işinizi görür, hatta lastik v.s. sarıp hastasnın daha güçlü tüfeklerini dampasız kullanan arkadaşlarımız var ama dampa daha garanti olur sanki..
Yahu şu vortex işinemi girsek ne
girmediğimiz iş kalmadı Emir abi, projeler olmuş milyon tane .. ![]()
izlediğim videolardan hatırladığım mevcut vortex aynı silahın yaylı haline kıyaslanırsa çok yakın, hatta aynı sonuçları veriyordu..
Diyeceğim o ki;
Şu vortex pistonun gücünü az daha düşürdülermi, bence tam kıvamında olacak..hem piston içindeki karşı direnç az daha azalacak, kayıplar v.s. daha uzun süre engellenecek..
ve bence daha stabil sonuçlar verecek.
Mevcut hali ile; tahmin ediyorum ki.. vortex piston maksimum sınırlarına yakın çalışıyor, bütün sıkıntı bu bence ..
Bi öngörü sadece, ama denemeye değer diye düşünüyorum..
o zaman çok sert olmamalı diyelim ![]()
soğuk pres kurşunun sertleşmesine neden olur, gerçi bu her malzeme için geçerlidir, moleküler sıkışma ![]()
herşey için saolun arkadaşlar bu regülatör olmadan bi nebze olsun düzeltilemezmi
Tufeginizin stabil atis araligini bulmaniz lazim.at 44 ler genelde 140 150 bar civarinda en guclu atislari yapiyor.
son sorunuzun cevabı bu ilk mesajda verilmiş..Sürekli aynı peleti kullanırsanız ve iyi bir gözlem yaparsanız..
Peletin hangi basınçta nereye düşeceğini bi süre sonra iyi kötü bilirsiniz ..
hatta sabit pelet ile mesafeye göre olan atış eğrisini not alırsanız, sonraki atışları dot'ları kullanarak yaparsınız ve regülatörlü bir tüfeğiniz olmuş sayılır ![]()
içerdeki basınç arttıkça çekiç yayının gücü az geldiğinden yüksek basınçta valf daha az açılıyor
tüpteki hava (bi yere kadar tabiki) azaldıkça karşı basınç azaldığından valf daha rahat açılıyor ve daha çok hava çıkıyor.. ve bu yüzden ; yani yanılmıyorsam Yasin'in verdiği bilgi doğrultusunda gelişiyor olaylar.
Tüfeğiniz 150 barın altında maksimum hızını veriyor, siz de bu maksimum hızı verdiği basınçta sıfırlama yaptıysanız bu normaldir
Tüfeğiniz hayırlı olsun, videoyu forumdan buldum ![]()
60 metreyi vuramama nedenleri:
iyi seyirler, videoda detaylıca anlatıyor sıfırlama işi..
hadi bakalım, bize sevdir şu 125'i.. ![]()
olabilir aslında, kendi iç markalarını oluşturabilir hatta..
vestel ve regal gibi başka bir örnek verirsek ![]()
ama napcan gari, istemiyor adamlar demek ki ![]()
İstese bence zaten yapar, bu anlamda kabiliyetleri var; ama Hatsan böyle bir pazarı tercih etmiştir bana göre..
Nitekim bugünkü teknolojide istenildiği takdirde, muazzam hassas işler çıkarmak ve bunu standarta oturtmak hiçte zor değil..
Birde anladığım kadarı ile Kalite kontrol yönetimi oluşturulmamış fabrika da, bunun yerine kalite kontrolü müşteriye bırakmışlar, ki bu yüzden bizim servis dediğimiz ama hakikatte ''müşteri kalite kontrol mekanizması'' olan sistemden geri dönen ürünler itiraz edilmeden kabul ediliyor ![]()
aslında bu daha maliyetli olsada; dediğimiz gibi Hatsan böylesini tercih ediyor..
bozmuş tüfeği
:))
.........
Bt-65 de namlu o-ringleri pelet iticinin üstünde mi, yoksa namlu girişindemi.. bolt kolunun oraya içine bişeylermi kaçtı yoksa, sıkıştırıyor,..
uzaktan yazarak ta olmuyor ki ![]()
abi bu nasıl bir tüfek böyle :))
ellerine sağlık..
Arkadaşlar geçenlerde arkadaşın slr fotağraf makinesi ile çektiğimiz bir video yu sonunda bilgisayarıma kaydedip sizinle paylaşabiliyorum.
Gerçi tüfek artık satılık ama paylaşımlarımzın devamı adına bir adım olsun.
Saygılar.
http://www.airguntube.com/video/Daystate_Airwolf_45_mt_pellet
kimbilir..Hem çok fazla isabetli değil zaten HN peletler
düzelteyim hemen ,genellemeden ![]()
kullandığım hn diabola baracuda 10,64 gr pelet bir crosman kadar anca isabetli olduğundan, parasına göre değerlendirince isabetsiz oduğunu düşünüyorum..
ama bi önceki sayfada tanıtılan yeni HN pelet için gayri ciddi yaptığım bir tahmin muhabbetini göz ardı etmeyelimde, yanlış anlaşılmalar olmasın ![]()
Abi sence bu firma isabetini denemeden piyasaya mal surecek bi firma mi?
kimbilir..
Hem çok fazla isabetli değil zaten HN peletler ![]()
Bu peletten iş çıkmaz ![]()
pelet namlu içinde dönerken boylamasına olan kanallar dönüş esnasında sürekili yivsetlere vuracak, ve her dönüşte pelet biraz daha yavaşlayacak , isabet ve menzil öngörülenden daha kötü olacak..
not: Bu sadece bir tahmindir.. fazla ciddiye almayabilirsiniz ![]()
[Resim Engellendi: https://www.iwa.info/Edb/Edb3/LoadProductImage?id=1535775&width=800&height=600]
çok güzel olmuş ..
yani optik merkez.. ![]()
forum içinde aynı başlıkta bu sorunun çözümü var..
...
edit: İsmail'de yazmış zaten optik merkez konusunu ![]()