Aslında olaya sadece matematiksel-sayısal mevcut olarak bakarsak;
en başta farkedemeyebiliriz ama, muhabbetin ilerleyen yerlerinde bi yerde çıkmaza girer bütün sohbet sanki, bence..
Ama sizin verdiğiniz örneklemeler ile predatörlük için bildiğimiz anlamda silahlar kullanmaya gerek yokmuş, ben onu anladım..Bu anlamda teşekkürler..
Ancak video üzerindeki itlaf çalışması çok tuhaf, muhabbet ordan çıktığı için oraya geri dönersek..
Sizin dediğiniz gibi görev olduğunu düşünüyorum, ama göreve başka şeyler karışmış ve adam zevk alıyor, işte sıkıntı buradaki vicdan da bana göre..
Eskiden de öyleymiş mesela;
Eğer bir cellat suçlunun cezasının infazı esnasında; aşırı duygusal davranır yada yine tam tersi istikamette öfkesini katarsa infaza görevden alırlarmış..
Çünkü mesele düzeni sağlamak ve yaptırım uygulamaktı,
yoksa o suçlunun idamından keyif almak yada hırslarını tatmin etmek olmadığından, o görevdekilere karşıda böyle bir yaptırım uygulanırmış..
gibi..
..........
Konuya dönersek; sizinde dediğiniz gibi farkında olmadan dengeyi bozuyoruz, alışkanlıklarımızın çoğundan vazgeçmemiz lazım..
yemek, alışveriş, harcadığımız boşa enerji v.s.
bunu göze alamadığımız için, söylemlerimiz ciddi anlamda işe yaramıyor galiba..
esas sebep; herşeyin daha çoğunu ve en iyisini isteyişimzdendir belki de, kimbilir..
Açlığa tahammül edemiyoruz mesela, çok alıyoruz, bozuluyor atıyoruz israf oluyor..
Çok yiyoruz bozulmasın diye, tuhaf ama yine israf oluyor 
Çok kıyafetimiz var,
Çok evimiz,
Çok şeyimiz..
herşeyimiz ..
Mutluluğu hep bi ötekinde arıyoruz, bu her alana yansıyor, sürekli bi şeyleri yenisi ile değiştiriyoruz..
Doğal olarak yenilediğimiz-harcadığımız herşey imalat süresince doğaya ve içindeki dengeye yeterince zarar veriyor, galiba..
Daha azına tahammül edebileceğini zannetmiyorum şimdiki sistemi-kültürü onaylayan isanoğlunun ve bu yüzden dengesizlik kaçınılmaz...
ve Son, bu yüzden kaçınılmaz belki