valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bugün dün atışa gittiğimde dün kullandığım ahşapları kontrol ettim,hepsinin arkası delik teşikmiş farketmemişim

aman ALlah'ım, :))aslında bu aklıma gelmişti, farketmemişsinizdir belki diyecektim ,vazgeçtim sonra dersem inandırıcı olmaz herhalde :)

..
    iyi bari tüfek sağlammış demekki ;)

hızlı ve öfkeli :)
    ...

bi ara bende sarıdan pelet yapayım diyordum, tornada tek tek :))

nasıl bir etki bırakırdı acaba?..
    gerçi namlu daha kısa sürede aşınırdı herhalde..

gözden çıkarılmış bir tüfekte penetrasyon amaçlı kullanılabilir-denenbilir sanki..
    hem balansıda mükemmel bir kusursuzlukta olacağından belki isabetlilik konusunda namlu bozulana kadarki süre içersinde:) olağanüstü bir sonuç verebilirdi..

denemek lazım bi ara..

özetlersek :)
    normal güçteki bir tüfekte haddinden fazla ağır peletler zarar verdiği gibi..
    magnum tüfeklerde de bunun tam tersi, yani çok hafif peletler, yine tüfeğe zarar verir..

o uzun uzun anlattığın detaylı açıklama için ayrıca teşekkür ederim..

Merhaba sayın üyeler,
    Bende 125 vortex sistem edindim bir adet,tüfekle henüz 200 adet saçma attım.İsabet bakımından bence yeterli,tabi pcp tüfekler ile henüz atış yapma imkanı bulamadım.Çocukluğumuzdaki tüfekler ile kıyaslama yapabiliyorum
    Birde sorum olacak ustalara,pistonlu tüfeklerde namluda saçma yokken atış yapmak sakıncalımıdır? 2-3 kere deneme amaçlı saçma yokken bu şekilde tetik düşürdüm.

Bence düşürmeyin pelletin yarattığı karşı direnç olmadığı için eski sistemlerde yay ve keçe ikilisine zarar verme ihtimali oluyordu yani keçeyi patlatabilir yada yayı kırabiliyordunuz. Pistonlu sistemlerde de durumun farklı olduğunu zannetmiyorum özellikle vortex pistonuna zarar verebilirsiniz ??? Tabi bu sistemler yeni belki bişeyde olmaz ama bence boşta atmayın

peki bu tür magnum silahlarda hafif pelet kullanmakta boşta tetik düşürmek gibidir diyebilrmiyiz, tamamen aynı olmasada, boşta tetik düşürmeye yakın sıkıntılar çıkarabilirmi?..

hani normal bir yaylıda 16-18 grain üstü fazla gelmeye başlarken, hatta daha ağırı yayı kırabilirken..
    magnum silahlarda da çok hafif saçmalar boşta atış etkisi yaratır.. diyesim geliyor..

sizler ne dersiniz bu konuda ?..

Hayırlı olsun Ferhat abi yorumlarınızda pek geri gönderecekmiş havası yok ama hadi bakalım :)

:)
    teşekkürler..

(çok methetmeyim de alacak olursam belki belli mi olur ) :)

kundak nasıl parlıyor öyle, hiç kullanışlı değil, ışıltısı gözümü alıyor..
    Güvenlik kilidi, çok sağlam yapılmış, boşa çıkarmak için güç harcamam gerekiyor..
    namluda zaten ceketliymiş, içinde ne olduğu belli değildir bunun :)

O tüfek dönmez :)

:))

Şaka bir yana, Mehmet zaten elinden gelen bütün güzellikleri gösteriyor, adeta beni diana sahibi yapmak için uğraşıyor, sağolsun :thumbup:

teşekkürler, ama asıl teşekkürü Mehmet hakediyor, bana bu tecrübeyi yaşattığı için.. g;$i

ancak bariz kalite farkı var, bugüne kadar gördüklerim ile arasında.. diyeceğim o ki, aradaki fiyat farklarının sebebi daha kullanılmadan anlaşılıyor..

Bi müddet takılayım bakim, nasılmış :)

tekrar teşekkürler,

Merhaba arkadaşlar..

Bugün itibari ile, forumdan çok değerli bir arkadaşım olan sayın Xiphias (Mehmet Bey) 'ın yoğun ısrarları sonucu, (hiç istememiştim oysa :) ) kıramadım kendisini..
    an itibari ile Diana mod 52 superior emanet olarak bende..

Tüfeği ilk aldığımda açıkçası bu kadarını beklemiyordum, öncelikle o yandaki levye uzaktan bana çok itici geliiyordu, ancak hiçte öyle değil, tüfeğe ayrı bir hava katmış ;)
    Bu anlamda çekinceleri olanlar varsa, hiç kafaya takmasınlar bence gayet şık..

Kundaktan bahsetmeye gerek yok herhalde, işçiliği ve görünümü ve dengesi mükemmel.. Çok şık, diyecek tek bir kelime yok bence..

Hafta sonu uzun zamandır atış yapmak için ayarlayamadığım şu fırsatı kesin oluşturacağım galiba bu sefer..

Bu arada, tüfek yoldayken Aksu'dan jsb exact jumbo 15,89 ve spoton 16 grain tedarik ettim,.. bakalım nasıl sonuçlar verecek..

Aklıma geldikçe yazıyorum :)
    Ağırlığı ilk başta ürkütücü gibi geliyordu, ancak bu ağırlık meğer onu ne denli dengeli kılıyormuş onu farkettim..

Sonra,kurma kolunu-levyeyi kilitleyen bir kaç kademeli bir güvenlik mekanizması var gördüğüm kadarı ile, çok anormal bir durum olmadığı müddetçe kaza çıkarma ihtimali oldukça düşük , başarılı bir mekanizma olduğu görünüyor, ama yinede güvenlik tedbirlerini elden bırakmaya gelmez elbette..

Sevdim yani, uzun lafın kısası..

Mehmet Bey'in kendisine buıradan bi kere daha teşekkür ediyorum, kendisinin son derece güzel bir insan olduğunu zaten biliyordum, ki tüfeğini kullanmam için bana ısrarla göndermeye çalışmasıda onun gönlünün ne denli zengin olduğunu gösteriyor.. ne diyeyim ki ,Allah razı olsun ondan..

Yarın öğleden sonra bi operasyon yapmak şart oldu, ayrıca şu 12 metrelik ev içi poligonuda hizmete açmanın vakti geldi herhalde.. gerçi mod 52'nin sesi komşuları fazlası ile rahatsız edecek gibi duruyor.. Zira gücü kuvveti yerinde bir tüfek..

hayırlısı bakalım,
    bunlarda azıcık foto.. heyecandan neresini çekeceğimi bilemedim :))

kafalar karışacak yine ama;
    sıfır bir bt65 alınacağına, çünkü kıyaslarsak aslında Hatsan da göründüğü gibi ucuz değil bence, regülatörsüz doğru düzgün kullanamazsın, normal hali ile güç için neredeyse bütün havayı kullanacak, yani tüfeğin verimli olabilmesi için extra maliyetler var..

sanki; kendini ispatlamış, kalitesi belli olan 2.el tüfekler bakılabilir gibi geliyor..
    yada illaki alınacaksa 2.el temiz bir bt65 almak daha mantıklı olabilir..

ama ne olursa olsun, şimdiden hayırlısı olsun tüfeğiniz ;)

hadi hayırlısı, boş dönmeyeceği belli, tüpte hazır edilmiş :)

bu arada pozantı belkide bu memleketteki en değişik yerlerinden biri, banamı öyle geliyordu bilmiyorum ama..
    havası, soğuğu, kokusu v.s.

çok enteresan geliyordu, çok geçtim oralardan, otobüs molalarında indiğimizde sanki başka bi dünya gibi geliyordu bana..