Ben 5.5 mm ultra ile 4 pompa 50 metrede şişe patlattığımı bilirim . benim tx200 o mesafede çın çın ses çıkatıyor o mesafede.
Bu 800 fps olayına hala alışamadım . hasta ediyor beni.
sevmedin galiba sen bunu abi, kesmiyor seni.. ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Ben 5.5 mm ultra ile 4 pompa 50 metrede şişe patlattığımı bilirim . benim tx200 o mesafede çın çın ses çıkatıyor o mesafede.
Bu 800 fps olayına hala alışamadım . hasta ediyor beni.
sevmedin galiba sen bunu abi, kesmiyor seni.. ![]()
madem pratiklikten çıktık ![]()
o zaman eve bir torna tezgahı alıp, punta ve ayna arasında işlemi bitirmek ![]()
Asıl soru pratik değil nasıl güvenli olarak takabilirim olmalıydı.
bence de...
bide hatsanı beğenmiyonuz, adamlar gelecek planlarından bile bahsediyor , arayın birde calibrgun'ı ne diyecekler bakalım ![]()
hatta ortayada seyyar böyle bir takoz ayarla ve saplamaları içinden geçir ki, sıkar yada gevşetirken piston yukarı doğru kayıp fırlamasın ..
iki takoz kestir ölçüleri 5*5*10 olsun.. (3-5 TL)
iki takoza da aşağıdaki gibi 2'şer delik aç, 10.5 mm yeterlidir..
2boy m10 saplama, ve 6 adet m10 somun al.. (10-15TL)
saplamaları bu takozlardaki deliklerden geçir, en başa ve en arkaya somunları tak, elinde 2 somun fazladan kalacak, onlarıda en başa diğer somunların önüne takarak kontra yap, yani bi taraf civata başı gibi olacak gevşemeyecek..
sonra bu sondaki somunları yavaş yavaş gevşetip sıkarak yay sökme-takma işlemini güvenle yapabilirsin..
ikariam'a bekleriz ![]()
olabilir abi, belki aynı sıradan gidiyorlarsa diye düşündüm de çok az geldi gözüme aradaki fark..
şimdilik başka bir hobiye bulaşmamak daha iyi benim içn,teşekkürler ![]()
ama geçenlerde benim sıfır aldığım tüfekteki seri numarası ile, arasında 1 seneden fazla üretim zamanı olan tüfek arsında 100 küsür kadar bi fark vardı..
daha önce paylaşacaktım unuttum..
eğer bu seri nolar, imalat sayısınıda gösteriyorsa, o kadar da çok satılmıyor olabilir bu hatsan..
uzaktan öyle gözüküyor vallahi, hani denemek için ufak bişey alsak, arkası kesilmeyecek gibi duruyor ![]()
5000-6000 liraya alıp 100 metreden 10 kuruş vurmaktansa 1/10 fiyatına 1 lira vurmayı tercih ederim.Hep yazılıp çizildi hatta bir ara at-44lerin tüpleri bile patlıyordu.Şimdi biraz daha kıymetini anladık hatsanların:)
yani işin bu kısmıda var, fiyat-performans denilen kısmı burası galiba ![]()
çok keyifli bir makinaymış bu ![]()
evet, ağırlıktan kastım dengesizlik..
kısa olan bile yeterince dengesiz gelmişti bana, öne doğru düşme eğilimi gösteryordu sanki hatırladığım..
bence de at-44'ler yeterince ağır zaten, yani bana göre öyle..
üzerine birde işe yaramayan bir ceket ve daha uzun bir tüp yeterince ağırlaştırıyordur galiba..
Utaş'ı ilk gördüğümde beğenmiştim de şimdi videolarına baktım da.... Herkesin mi elinde kalır
Ben en iyisi Battlefield'daki videolarına bakayım
sizden sonra bende bakayım dedim, hakket hep problem, ama muazzam güzel bir görüntüsü var..
belki giderilmeyecek problemler değildir, bi kaç küçük müdahale ile belki hem problemsiz hem yakışıklı bir makinaya dönüşebilir..
alkislarla+yasiyorum.com/icerik/1222/cuneyt-arkin-in-karton-kilic-koleksiyonu
özel bir tahtadan yapılmış ..
hatta öldürme kılıcıymış ![]()
Doğrudur, eski zamanlarda insanlar şimdikinden daha çok gözlem yapıyor olmalı ki, kıt imkanlara rağmen daha başarılı oluyorlardı..
herhalde bu zamanın insanı yoğunluktan,seri üretimden, işlerin çokluğundan v.s. sebepler ile ince noktaları kaçırıyor galiba.. ![]()
Bunu dedim aklıma geldi, şu en son ayrıldığım yerde yoğun bir şekilde ısıl işlem yapıyoruz, tabi elektirikli fırınlar, dereceler belli, olmadı parçanın renginden de anlaşılıyor ama, bu renk aralığı çok geniş.. 900' de 980' de nerdeyse aynı renkte, biraz zor yani göz ile bilmek...
Diyeceğim bir gün eski demircilerden biri geldi, yaşlı bir adam.. demire su vermekten falan bahsediyor, bizim su verdiğimiz çoktan ısıl işlemi bitmiş parça hakkında uzaktan tahminlerde bulunuyor..
Biz ise Rockwell yöntemiyle ancak bilirken parçanın sertliğini adam neredeyse gözü ile söyleyecek..
Mesela ateşte ısıttğı demirin su verme kıvamına gelip gelmediğini sabun ile anlıyorlarmış, sıcak parçanın üzerine sabun sürüyorlarmış, ortaya çıkan renklere göre ısıl işlem zamanının gelip gelmediğini anlıyorlarmış..
Diyeceğim o ki; eskiler çok enteresan tecrübeler edinmişler, akla hayale gelmeyecek formüller türetmişler ve şimdikinden daha başarılılar..
Belki de insanlık bi dönem şimdikinden daha gelişmişti ordan kalan bilgi kırıntılarıdır, kimbilir..
Hattori Hanzo çeliğinden bir Kılıç lazım:))))
Kill Bill 'miydi ![]()