Aşk böyle bir şey işte; Tüfek illa onu istiyor, bize de onu bulmak düşüyor .. o neyse artık, kimine jsb 8,44, kimine crosman 10,64..kimi hn.. kimi KRM,.. gönül işte. ![]()
valibey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
çok güzel..
hocam nerden buluyorsunuz bunları Allah aşkına, bakım sonrasını merakla bekliyorum

-
Abi atici faktoru cok onemli.
Namlu kisaltanlar aticinin etkisinide azaltmis oluyolar bu sayede...
Diye dusunuyorumBence de Metehan ile alakalı bu iş.. yoksa bu tüfekler ortalıkta yıllardır, mutlaka kendine ait bir kalitesi vardır ama.. Kaldı ki Metehan ''TORUN'' ile de başarılı atışlar yaptı, ''SYBERGUN'' ile de..
yani Metehan için tüfek farketmiyor, bence bu tüfeğin başarısından ziyade, önceki paylaşımlara bakarsak Metehan'ın başarısı..

tebrikler..
taş atsa tek delik çıkartacak adam
-
Tercih sayısıda bazen çok verimli bilgi sunmayabilir. Örneğin piyasada 500-1.000 TL. ye satılan bir serinin satın alanı bugünün müreffeh..!! Türkiye'sinde elbetteki fiyat skalası 1.500-2.000 TL çizgisinde olan tüfek sahiplerinden daha fazla olacaktır ki bu nedenle anketlerdeki salt sayı bazen oldukça yanıltıcı bilgiler sunabilir.
Hiç böyle düşünmemiştim ama doğru bir tespit..
O zaman düzenlenen anket sonucu daha çok şu sorunun cevabını veriyor diyebilirmiyiz;''Hangi marka-model tüfeği kullanıyorsun?.. ''
-
farkındayım, takılıyorum size

-
çizerek anlatırsanız sevinirim.
hay Allah,.. -
grup oldukça kapanmış ilkine göre , devam

-
evet Bülent abi çok dikkat etmek gerekir, hele 125 gibi güçlü bir yaya sahip bir tüfek ise..
ama ondan önce sizin sorduğunuz tüfeğin gücü ile alakalı soruya cevap verebilirse, yönlendirmeler daha isabetli olacaktır..
-
piston contasından olabilirmi, parçalanmış, dağılmış..,
titreşimi parmaklarınızda hissettiğiniz kadar ise, conta yerine pistonun kendisi yani metal kısım çarpıyor olabilirmi son noktaya...açabiliyorsanız, dikkatli bir şekilde yayın gerilimini alacak bir düzenek ile yavaşça sökün isterseniz..bi kontrol edin ne var ne yok içerde..
edit: belkide conta sağlam ama, contayı tutan, varsa; civata pul gibi parçalar boşa çıkıp arada kalarak sert bir çarpışmaya sebep oluyordur..
açmak-bakmak lazım.. -
herzaman söylerler zaman geçtikçe eski malzemeler daha iyi diye
buda oyle sanırsam hocamAraba boyacisina bir boyatsan
cillop gibi olur Ferhat abiyeni bir yay tak bence
bırak elleme dağınık kalsın

yenisi alınca bunu laboratuar olarak kullan, ar ge yap
süper fikirler gelmiş bu arada, hiç farketmemişim..
teşekkürler.. -
(diğer videomuzda yüklenmiş.. paylaşayım istedim..)
o kundağın üstündeki peletin düşmemesini eninde sonunda başaracağım
, inanıyorum yani en azından..
açıkçası namlu işin en son kısmı, çok fazla atışa gidemediğimden şimdilik ciddi derecede önemsemiyorum açıkçası.. ve işin en kolay kısmı herhalde, kaliteli-düzgün bir namlu bulunup 3-5 dakkada takılır, sorun çözülür..ama ondan öte;
yeni bir yay takılacak ve piston contası yenilenecek,
Bu arada eskisine göre dahada güçlenen tüfeği daha az sarsıntısız hale geetirebilecekmiyiz bakalım..buda peletli tepme testi
Bi gün başaracağım, olmadı yapştırım siz görmeden
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
tüfek değiştirmek yalnızca farklı deneyimler kazandırır ekstra mutluluklar değil
teşekkürler,
Bu arada tüfek banahesi ile; şu hayat denilen olgunun özetini yapmışsın aslında
-
Bencede değmez. Hatsan ın yeni namluları daha güzel (yivsetleri düzgün, namlularında eğrilik ya çok az yada hiç yok, tetik tertibatıda ihtiyarınki gibi basit değil). Başka bir tüfek alın daha mutlu olursunuz.
Teşekkürler..
öyle çok fazla olmasada değişik tüfekler geçti elimden, hem bununla kıyaslanamayacak kadar isabetli ve güçlü.. ama onlarda da öyle bahsettiğiniz gibi bir mutluluk yoktu
.. yani en azından benim için..Ama düşünce; forumdaki satılık çok başarılı ve kendini ispatlamış tüfeklere bakıyorum, satılma sebepleri başka bir tüfek ile mutlu olmak
, elbette başka sebepleride vardır ama..Daha çok uzatmadan, diyeceğim o ki; bana göre mutluluk parmağının altındaki t06 tetikte saklı değil...ya da bir Daistate 5000 liraya alınır belki ama mutluluk paha biçilemez..

şaka bir yana ;kaliteli bir tüfeği kim istememezlik yapar ki, ama belki asla yeterince başarılı olmayacağını bilsem de, böylesine uğraşmakta ayrı bir keyifli ..
teşekkürler..Bu arada, chrono connet sonuçlarına göre 10 atışta 571fps ile 618 fps arasında hızlar çıktı.. Zaten yeterince güçsüzmüş tüfeğimiz, tepmemesi kendindenmiş yani :), bizim mod.'da bi numara yokmuş.
sonra acaba başlangıçta, yani bu ayardaki sıfır bir tüfeğin öngörülen hızı nedir acaba diye merak ettim, aksu 'da 650 fps rakamını görünce çok şaşırdım.. Dile kolay aradan geçen 18 sene, hiç değişmeyen orjinal yay, ve şuanki çıkış hızı bu değerlere çok yakın..
-
hayırlı olsun kardeşim..
-
kullanmıştır, herhalde ..
memnunmuymuş acaba,
soran olmuş mu hiç,
grupmanları nasılmış acaba ,
satmışmıdır ki acaba sonra
sene 99'muş ama 5 sene olmuş..
-
Değişecekseniz tetiği de değiştirip müsabakalara katılın abi öyleyse zaten güç düşük isabet iyi.. tetikte yumuşarsa tamamdır
ne güzel olur, hele şu tetiği iyileştirebilsem..
dediğim gibi 5kg'luk bir yağ tenekesini parmağımla asılıyorum sanki , o dereece.. En azından 2,5'luk bir meşrubat kıvamına gelseydi çok daha iyi olurdu..
-
Olmaz mi Ferhat abi
Alparslan abiyle her zaman konusuruz ama ilk defa gorunce bir garip oldum hatta onunlada paylastim.acayip bir duygu diye. Turkiye geneli bir bulusmaya sirf bu yuzden gidilirhaklısın çok değişik bir şey, adam heyecanlanır yahu

-
Sirasiyla sol bastan
Metehan ( kafa avcisi)-Alparslan(Falcone -Ankaradan misafirimiz
)-erdinc -Muhammet(avcii)- Dogan (Dogan)- dizleri coken abimde Bulent (bulocan)
çok güzel bir gün geçirmissiniz, ne güzel..evet isimleri sordum, çok teşekürler

ünv. yıllarında çok radyo dinlerdik,.. o zamanlar daha çok olurdu böyle muhabbetler Ses tonuna göre kafamızda bir karakter canladırırdık.. Burda da aynısı oluyor aslında, çoğu yüzünü görmediğim arkadaşımın yazışma diline bakarak gayri ihtiyari hayalen canlandırdığım simaları geliyor gözümün önüne bazen, bilmem sizde de oluyor mu?

-
bi düşüneyim bakayım

-
Acaba hatsan'a bakım için göndersemde şu namluyu değiştirirlermi acaba yada hiç gereği yoktur, astarı yüzünden pahalıya gelir, mi dersiniz?..
Ne yapsak acaba,fikri olan varmı.