valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

arkadaki görünen manzarada muazzam güzel..ve tabiki sizde..

Mümkünse, sakıncası yoksa isimleride alsak, tanışmış oluruz bahane ile ;)

Konuyu yanlış yere açmışsınız arkadaşım.
    airgun pazar'da açsaydınız, daha isabetli olurdu.. Hem gelen teklifleri v.s. daha rahat görebileceğniz gibi,
    İlerleyen günlerde başka arkadaşlar bu sayfalarda dolaşırken, o sayfaya ait olmayan başlıkları-konuları görmek zorunda kalmazlardı böylece..

bence; etkisi olsada atışların çok yakına düşmesinin sebebi direk olarak suyun direnci değil..
    Belki sudan dolayı, daha doğrusu atmosfere açık olmadığından olay, mermi çıktıktan sonra ters yönde vakum oluşuyor (atış sonrasında da görünüyor zaten ikinci bir dalga var.. )

Şu an teknik olarak ifade edemediğim ama, aslında videodan da çok net görünen aksi yönde bir çekim söz konusu, enteresan birşey..
    Özetlersem, aslında ateşli silahlar içinde hava lazım galiba ;)

Dün gece dağıttım ihtiyarı, adı bende saklı özel bir karışım 8o ve piston içine uyguladığım ufak bir modifiye işlemi sonrasında (daha sonra anlatırım ;) ) şu anki sonuç aşağıdaki videodaki gibidir..

Tüfek atış yastıkları üzerinde tamamen boşta olarak, atış 8,44 jsb ile yapılmıştır, videoda arkadaki parçayı biraz uzakta tutmuşum, oradaki boşluktan jsb kutusunun kapağı geçmiyor, ve en fazla 3mm civarında bir salınım mevcut galiba,..

ses ve tepme hissedilir derecede azaldı..

Mevcut kararlılığını korursa burdan paylaşımlara devam ederim ;)

İsabet olarak, daha önce atış duvarı olarak kullandığım 60 metre kadar bir mesafedeki terk edilmiş izbe bir binanın duvarındaki dürbünden yaptığım gözlemlere göre, elimden geçen hatsan'ın pcp'lerine çok yakın bir sonuç çıktı diyebilirm..
    namlu iç yivler biraz silik, bununda olumsuz etkisi var.. belki 4,53 kullanılsa daha da iyi sonuçlar çıkabilir diye düşünüyorum..

Net gurupmanları ve android chrono ile yaklaşık hız sonuçlarınıda daha sonra paylaşmaya çalışırım..

Bu arada tetik çok ağır, parmağımdaki tetiğe uyguladdığım kuvveti 5kg bir yağ tenekesine uygulasam daha kolay düşürüm sanki, şu tetiğe bi çözüm bulmak lazım aslında ilk önce ..

iyi seyirler..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Kaldık ihtiyara, neyse can sıkıntısına takılıyoruz, bi yaylı alayım istedim, an itibari ile nasip olmadı, hayırlısı diyelim artık.

Bu arada bizim ihtiyarın doğum tarihini buldum; sene 1997 , soğuk bir Şubat ayında imal edilmiş :) .. 18 sene olmasına çok az kalmış..

Ayrıca, Adem usta'nın atış yastıkları (ellerine sağlık, çok güzel bir işçilik ve malzeme ile imal edilmiş..)
    ve jsb 8,44'lerim elime ulaştı ancak hepsi şimdilik ihtiyara kaldı, tadını çıkarsın bakalım ..

araçların..

araç deyince aklıma geldi, bilmem olurmu :)

lazım olan malzemeler bir kriko, bijon anahtarı, eksantrik kol, ve bi kaç ara parça ..

• İlk önce kriko ile arabayı, önden çekişli ise ön tekerleri, arkadan çekişli ise arka tekerleri , 4X4 ise komple aracı kaldırıyoruz.. :)
    • Bijonları söküp, tekerleği çıkarıyoruz..oraya uygun yaptırdığımız mafsallı flanşı, söktüğümüz tekerleğin yerine takıp, bijonları sıkıyoruz..
    • mafsalın diğer ucunu pompaya uygun bir şkelide bağlıyoruz.
    • aracı 1.vitese alıp, çok hafif bir ağırlık ile sabit gaz veriyoruz, varsa el gazını yine çok inceden çekiyoruz..

Böylece, kırsal alanda hiç zahmetsiz tüfeğimizi, hatta scubamızı dolduruyoruz.. :)

şaka bir yana, zor bu silecek işi ya..

Düşünüyorum ama, ilk defa bu forumda bir konuda fikir yürütmek için bu kadar zorlandım 8|
    çok zor bir proje olacak belli,.. küçük bir kuvvetten büyük kuvvetler elde etmek imkansız değildir, ama..

Bas elinle, boşver uğraşma ..5 dakkada doluyor zaten ;)

Sag el yontemini tek gecerim abi :)

evet uygulanacak en pratik metod..
    böylemiydi,
    :thumbdown: mesela başparmağınız aşağıya bakar konumda olduğunda hareket yönü aşağıya olacak, bunun için diğer parmaklarınız dönüş yönüne bakarak çevireceksiniz..

yada;
    :thumbup: başparmak yukarı bakıyorsa hareket yönü yukarı doğru olacak, yine bunu sağlamak için kalan parmakların dönüş yönüne bakarız..

sağ-sol içinde aynı mantık değil mi.. ama bunlara uygun smiles bulamadım :)

bu smiles'lar ne çok işe yarıyormuş yav.. :thumbup:

çok güzel, bu atac sınırlarını zorlamazsan pcp tadında gruplar çıkarıyor anladığım kadarı ile..

çok başarılı tebrikler..
    Bu arada bu senin satılıklardaki tüfeğin değilmi, onuda bilelim öyleyse ona göre değerlendirelim ;)

Parasutle atlicaksin ama :) innis pisti yok
    Kabulse koordinatini gonder abi

ayıp ettin kardeşim atlamam mı, askerliğimi Deniz Kuvvetlerinde yaptım ben, atlamam mı :D (sanki Kayseri hava indirmeden bahsediyorum :))

ama kayınvalideye gidecekmişiz pazar günü unutmuşum,.. bi dahaki sefere inşaallah :D

bu konu için teşekkürler, azda olsa biçok sahipsiz kedi köpek nasiplendiler ^^ , sebep olanlardan Allah razı olsun..

Ne kaybederiz dedik, bizde geçtik numunelerden sipariş,.. Sonra bizim oğlan çok güzel bir fikir verdi;
    Öğretmenine götürecekmiş ve onun yardımı ile sınıfındaki ve okulundaki arkadaşlara önerecekmiş-tanıtacakmış....

bakalım.. kolay gelsin dedik kendisine ..

Sebep olanlardan Allah razı olsun, teşekkürler..