valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Gerçekten sınıfına göre çok başarılı bir silah.

sizinde etkiniz vardır muhakkak.. ama haklısınız, gerçekten çok başarılı bir ürün, bütün tebrikleri hakediyor..

acaba fark nedir diğer multipump tabancalara göre , konuyuda dağıtmak istemiyorum ama..
    namlu yapısı nasıl mesela bu zorakide, yada piston her defasında, kullanıcı ne kadar açarsa açsın aynı havayımı depoluyor, ne yapıyor :) .

hakikaten çok enteresan bir tabanca..

çok başarılı olmuş, ellerinize sağlık,.. zaten dağılıma bakınca, atıcı ve peletin haricinde başka şeylerin (rüzgar gibi :) ) etkisi olduğu çok belli..

neredeyse at44 ile 100 metreden tek delik yapacakmışsınız , tebrikler..

Bir kaç yorum yazılmış tüp sökülerek dolum yapılıyor bu sebeple tercih etmeyiniz diye.

Ama bu tüpü belki gün gelecek 4-5 defa söküp takacaksınız, blok alüminyumdur muhtemelen, yani daha az sökme ihtimaliz olsa, atıyorum 2 ay gitse tüpteki hava :) problem olmaz derdim ama..
    Sürekli sürekli söküp takmak bence hiç normal birşey değil, bir süre sonra dişlerde problem çıkacaktır, Sinan'ın dediği gibi, ne kadar dikkat ederseniz edin bence olumsuz bir durum ve sırf bu yüzden seçenekler arasından elenmesi normal..

Ancak tüketici olarak ek bir aparata gerek duymadan tüpü sökerek doldurmak bana göre gayet mantıklı.
    Keza yedek tüp aldığınız zaman son derece pratik bir şekilde kullanabilme imkanınız mevcut.

işte bu dediğiniz tam olarak o beğenmediğimiz Hatsan'da var mesela, tüp doluda olsa ayrıca söküp, yada yedekteki tüpü doldurup hazırda bekletebilrsiniz, ama bu tüfekteki gibi dolum için sökme mecburiyetiniz yok ;)

Bence; İlla ki değişiklik aranıyorsa daha kullanışlı başka tüfekler tercih edilebilir..

aslında horozlordan en iyisi hangisiyse onu bırak, diğerlerini yolla bence..

özellikle akvaryum , kümes v.s. gibi dar alanlarda popülasyon dağılımına dikkat etmek, iyi ayarlamak gerekli, yoksa faydadan çok zarar oluyor, hem hayvanlarda rahat olmuyorlar, istedikleri gibi yani karakterlerine has davranışlar sergileyemiyorlar, yada kavga ediyorlar....

hem akvaryumda, hem kümeste çok net görmüştüm bunu..
    mesela akvaryumdaki erkek balıkların diğer baskın erkek yüzünden dişi gibi davrandığına bile şahit olmuştum, sonra baktım olmayacak fazlalıkları vermiştim.. sonrasında aldığım yavruların sayısını halen tahmin edemiyorum..

:) uçar vallahi..

bi ara ben ikinci katta terasa kümes yaptım 2 sene oluyor herhalde, çok büyük, (10-12 m2 civarı) güzel birşey oldu, tabanına toprak bile doldurduydum..
    2 paçalı vardı, derken yavrular falan.. bunlar büyüdü 4 horoz 7 tavuk :) gerisini sen hesap et..

bizim yeni horozlardan biri baya baskın karakterliydi, babasını bile dövecekti neredeyse :)
    diyeceğim öyle uçuyordu ki, 2.5 kattan aşağı iniyordu, ordan nasıl çıkıyorsa 15 metreden fazladır, komşunun ağacının en tepesinde, 2-3 gün sonra tekrar kümeste..
    alabildiğine özgürdü yani :)
    en rahat onun hayatıydı, sonra zararlılardan biri, bir gece hepsini telef edince, kaldırıp attmıştım kümesi..

Longbow kısa stroklu, piston hareket mesafesi 60-70mm, piston çapıda düşük. Bu nedenle 17 -18 fpe gibi bir enerjiye ulaşması oldukça zor. Güç arttırımı için yapılacak değişiklikler, sarsıntı ve vibrasyonuda beraberinde getireceği için, silahın isabetliliğini kötü etkileyecektir.
    Bence bu silah için 4.5 mm daha iyi. 12 fpe ile 800-850 fps verebilir. Bu da 40-50 m ye kadar hassas atışlar yapılmasını sağlar.

geçmişte ne yaşandı pek bilgim yok, aslında merakta etmiyorum, ki ilgilendirmezde zaten kimseyi..

ama hayata aynı sevdalar ile bakan insanların birbirlerine bukadar uzun süre küs-kırgın kalacağına ihtimal vermiyorum..

Hobiye bunca hizmet etmiş üstadları aramızda görebilme ihtimalimiz hiç mi yok ^^
    ne güzel olurdu oysa..

ellerinize sağlık, güzel iş olmuş..

bi öneri kabul ederseniz, dolum aparatının temizliği ile ilgili olarak;

Aparatı sadece scubaya bağlayarak, tüfeğe bağlanacak kısmı boşta bırakarak, ve varsa-mümkünse bu arada çıkışı daraltan (hortum v.s.) çıkartılarak..ve setskur vidayıda tabiki çıkartmış olarak..
    scubayı bir miktar aparatın diğer ucu boştayken açarsanız, aparatın içinde kalan görünmeyen talaşlar tamamen temizlenir böylece..
    diye düşünürüm ;)

paylaşım için teşekkürler..

bence üretilen pelletlerde yaylı için veya pcp için diye ayrım yapmamak gerek. yeterli kalite yakalandığı zaman her iki (yaylı, pcp) tüfektede belirli oranda isabetli olur diye düşünüyorum.

haklısnız..

ama mod125 kullanıcısı başarılı dedi ya, o yüzden dedik , peletin başarısızlığı mod125 gibi bir tüfeğin zaten kendine ait isabetliliğinden(!) farkedilmedi diye, bu anlamda yeterli galiba diye düşündük.. ;)

yoksa dediğiniz gibi bir hw97, belli bir mesafeye kadar belki çoğu pcp den de üstün atışlar yapabiliyor. ve peletten yana olan sıkıntı böyle bir yaylıda da kendini gösterecektir,
    dediğiniz gibi yaylı yada pcp farketmeyecektir yani.. ^^

şavklar için ilk olumlu yorum bir 125'ten geldi..

herhalde bu klasmanda; yani magnum yaylının zaten kendine has grupmanı içinde, pcp'lerde ilk izlenimlerdeki dile getirilen sıkıntılar farkedilmeyecek kadar başarılı oldu bu şavklar..