valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Vidaların sağa dönük olması gerektiğini bilmiyordum. Sola dönük takmisim. Mod 125 sniperimde hiç sorun olmadan kendi x44 dürbünüyle oldukça da isabetli kullanıyorum. Taktığımdan bu yana ne dürbün nede ayarı bozulmadı. Selamlar.

bilgi için teşekkürler, yani farketmiyormuş :)

İşinize de karışmayayım ama, üstümede vazife olmaz zaten, yanlışta anlaşılmasın..
    ama olur ya hani belki atlamışsınızdır diye, bi hatırlatma olarak kabul ederseniz..

bu durumu sıfır hataya (makina hassasiyetine) indirmek için..

Dürbün rayını frezeye bağlayıp, üzerindeki orjinal delikleri görmezden gelip, sıfırladıktan sonra yani rayın gönyesine göre tam merkezde ve civata boşluğu en asgari ölçüde olacak şekilde siz en baştan yeni delikler açarsanız..

Sonra bu rayı frezeden söküp..
    Kundağı ve tüfeği bir araya getirip, frezeye bağlayıp..
    Makinada namlunun eksenini bulduktan sonra, henüz deliklerini açmamış olmanız gereken dürbün rayını bağlayacağımız namlu tutucudaki üst delikleri bu sıfırlanmış eksende açarsanız-markalarsanız..

sıfır hata ile, yani makinanın hassasiyeti ile alakalı olarak herşey olması gereken yerde olur..

özetlersek olması gereken işlem sırası;

• dürbün rayı makinaya bağlanması,sıfırlanması..
    • baştan bağlantı delikleri açılması (min. civata boşluğu ile) ve makinadan sökülmesi..
    • makinaya; kundağa monte edilmiş halde tüfeğin bağlanması..
    • namlu merkezi-ekseninin bulunması.
    • bu sıfırlamadan sonra, (namlu eksenine göre) namlu tutucuların üzerindeki rayın sabitleneceği deliklerin açılması
    • dürbün rayı montajı
    • finish ;)

biraz daha uğraştırır ama, bu işlem sırasında yapılırsa işin bu kısmı.. Bu üretimden sıfır hata ile çıkılır, ve çokta başarılı olunur..
    Bize ise; sadece optik merkezi mükemmel dürbünleri bulmak kalır ;)

Teşekkürler syn Kaya. ve aleykumselam..
    Gez göz benden bu kadar oluyor galiba :).. Bi dürbün edineyim bari..

Aslında şu kısa ömrümde kullandığım ilk 5,5 mm tüfek, o yüzden forumdan duyduklarım dışında hiç tecrübem yok, birde 18 grain meth ediliyor farkettiğim kadarı ile.. değilmi ?..

çok güzel,

birde aynı mesafeden bi soda şisesi vardı diktim, oğlan ilk atışında indirdi ya, şaştum kaldım :)
    videoyu telefondan maile gönderirken dosya boyutu sınırı varmış, kestim bende..

arkadan bağırıyor bizim ki, vurdum mu?.. vurdum mu? :)

hoş sonra başka bi plastik şişeyi bi türlü bulamadı ya ..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

sol elle tüfeği tutup alyan ile rahat montaj yapmak için benim şahsi fikrim vida yönleri

öyleyse farketmiyor o zaman yönü ; ;)
    ki farketmemesi lazım bence, sonuçta tek parça bir ayak formunda ve üzerinde eğim v.s. de olmadığına göre..
    nasıl kolay geliyorsa o şekilde takılabilir..

İmkanım olsa samimi söylüyorum amerikaya taşınıcam.

Bi tabanca için değmez, hem yaşayamazsınız oralarda hocam, yani yaşanırda tadı olmaz bence...
    Hani o meşhur ''bülbül ve altın kafes'' muhabbetinden dolayı dedim :)