valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

burda benim fikrim pelletler ses hızına yaklaştıkça daha kötü gurupman çıkarıyor.

Peletin aşırı hızlarda atılması grupmanı bozar

her peletin ağırlık hız oranına göre bir güç limiti vardır. O limit aşıldığında peletin dönüşü ve salınımı kontrolsüzleşir.

Havalı silahlarda pellet ses hızına yaklaştıkça salımı bozulur.

konu sahibi dahil, herkes aynı şeyi yazmış aslında :)

Sayın arkadaşım, ŞAVK pelletleri için bir ağırlık ölçümü yapıp yapmadığımı sormuştunuz.
    Vesilesi ile zaman ayırıp hemen 50 li bir grubu ölçtüm. Tam olarak olması gereken üretimsel ağırlıkları 25.00 Grain olarak değerlendirerek sonuçları yazdım. 25.00 Grainden farklı mıydı pek hatırlamıyorum. Siz değerlendirmenizi yapınız. Ortalaması çok aşırı sapmalı olmasa da diğer yorumumda belirttiğim gibi bu pelletler ne yazıkki etek çapakları nedeniyle rahat oturmuyor ve namlu içi sürtünmelerinin aşırı olduğu kanısındayım.Tabiiki atışlarda namluda bırakacağı çapakta fazla olacak ve temizleme gerektirecektir. Elimde kalan diğer örneklerini kullanmayı düşünmüyorum ve iyileştirilmesini bekleyeceğim.Sizlerde deneyip sonuçlar iletirseniz iyi olur..

ÇIKAN SONUÇLAR ŞÖYLEDIR;

çok teşekkürler , ellerinize sağlık..

Mod 125 sniper değil Th Yinede yay ve piston sesinin gelmesi olum yönde etkiliyeceğini düşünüyorum.Evin içinde yaptığım atışlarda çok rahatsız edici ses çıkartıyor.

bence atış yaptığınız odayı izole etmeniz daha kolay ve kesin çözüm olur :)

yaylılardaki sesi kesmek için başka-daha farklı, belki ileri teknikler gerekebilir, yani sistemi komple değiştirmek lazımdır, o zamanda yaylı olmaz zaten.. ;)

Puanlama konu açanlara,mesaj yazanlara,ilan açanlara her birinde 5 puan olmak üzere sistem tarafından veriliyor ayrıca her beğenide 5 puan artarken beğenmeme durumunda -5 puan olarak düşmekte..

Levent arkadaşımızın puanı - Like vermeye bayılan bir üyenin yüzünden tersten gidiyor :D

Sisteme müdahale şansımız yok lakin Levent arkadaşımızın yazdığı her mesaja +Like verirseniz bir süre sonra normal değerlere ulaşacaktır..

iyide 55000, yani eksi (-)55000 olacak kadar nasıl eksi like'lanabilir ki .. 10bin mesajın -like yapılması, beğenilmemesi lazım, :) bu çok fazla değilmi.. , bence sistemsel bir sorun olmalı
    ki Levent'in 700 küsur mesaj varmış şimdi baktım, alakası yok bence.. :)

du bakalım, çıkar işin aslı meydana.. :)

kalıp teknolojileri kullanılarak üretiliyorsa, aerodinamik tasarımı göz ardı edilirse,bir peleti aynı kalitede (ağırlık, çap v.s.) çıkarmak aslında çok zor olmamalı..

ama işin içinde seri üretim var,olayı bozan bu oluyor galiba.. bunu aşan başarıyı yakalıyor tahminim..

ama başından beri hep merak ettiğim şu jsb'debedelsiz bile çalışırdım,adamlar nasıl yapıyorlar,onca seri üretime rağmen,artıklar, kalıplara sıvanan kurşunlar,bu arada devam eden üretim..

çok merak ediyorum, ve görmeyi en çok istediğim işletmelerden biriside burası galiba :thumbup:

eyvallah Mustafa..
    Kurşun soğuksa eksantrik, ergiyik halindeyse belkide bu iş hidrolik sistemlerle oluyordur tahminim, yay işi baştan sıkıntılı duruyor ve kalıplar tamamen birbirine yapışmadan zaten o pelet formunu çıkarmak imkansızdır herhalde, yoksa kenarlardan taşan kurşunu temizlemek için her kutuya bi 10 lira daha katarlardı herhalde :)..

ama nihayetinde (kullanım amacı olarak grupman dışındaki alanlar için üretilmiş olsa bile),bu fiyatı haketmeyen bir ürün gibi duruyor..
    hani avda da isabetlilik olmazsa olmazlardan olduğu için dedim :) yoksa sincabı bacağından vurmak güzel bir av olmaz herhalde.. ;)

rabit magnumlar ve diğer solid pelletlerde ve .22 long .22 short dahil tüm ateşli mermilerine varıncaya dek ağırlık farkları fazla olur.solidlerde bu malesef böyle.havalı silahta bu farklar gözle görünür etki yapmasına karşın,yivlilerde pek farkedilmiyor,çünkü hız çok yüksek örneğin .308 ler 130-140 grain aralığındaki farklı mermileri 2700-2400 gibi hızlarda atıyor.bahsettiğimiz ağırlık farkları bu mermilerde 50-60 fps hız değişikliklerine yol açmasına rağmen farkedilmiyor ve isabete bi zararı olmuyor.

Ellerine-ağzına sağlık Mustafa..
    bu yazdıklarını bi daha okuyunca, şöyle bir düşünce oluştu.. Ve senin yazdığın paragrafı aşağıdaki gibi değiştirdim.. yani;

''Ateşli silahlardaki ağırlık farkları, yüksek hızlardan dolayı isabete hissedilir bir etkisi olmadığından.. bu durum çok önemsenmez ve ateşli silahlarda kullanılan mühimmatlar imal edilirken tolerans sınırları oldukça geniştir.. ve bu yüzden bu geniş tolerans aralığı içinde üretim yaparlar..

yoksa olay solidlerin ağırlığını standartlaştırmanın zorluğu değil, belki ateşlilerin bu farkı kaldırıyor olmasıdır..''

olabilirmi? bence olması lazım, öyle düşünüyorum yani..
    yoksa sınırları belli bir kalıbın içinden çıkan herhangi bir üründe neden ağırlık farkı oluşşsun ki diyesim geliyor, ince memetlerin ağırlık ortalamaları nasıl mesela, hiç ölçüm yaptınız mı?..

ellerinize sağlık abi, bu hatsan jsb ile,kırmızı kutu jsb neredeyse aynı grup çıkarmış..
    diğerleri daha uzun mesafelerde gerçek değerlerini gösterecektir herhalde..

ama hn'deki ağırlık ortalaması ne olursa olsun, çok şaşırtıcı geldi..

Mustafa kardeşim konuyu aydınlatmış Allah razı olsun, ama bu havalı silahlarda kullnılacağı için,ve bu farkların ne büyük etki yaratacağı aşikar olduğu için, ve bunu kendileride bildikleri halde ürettikleri için istediği meblaları getirince aklıma, HN firmasının daha çok özen göstermesi gerekmezmiydi, diye düşünmeden edemedim..

Şavkın ağırlık ortalamasında da aynı sorun olabileceğini düşünüyorum,belki hep çaptan-calibreden başarıya endekslenmişlik varya bunu elde ederken işin ucu diğer taraftan (ağırlıktan) kaçıyor herhalde, zor iş nihayetinde; ölçtünüzmü şavkların ağırlıklarını hocam.. Dağılım-sapma nasıl acaba?...

teşekkürler..

tam olarak öyledeğildir ya.. belki kimse böylesini(bu kadar güzel olacağını) beklemiyordu, en son aklına bile gelmedi like'lamak ;) çokgüzel çizmişsin-tasarlamışsın.. ellerine sağlık..

evet, x20 çok daha sakin bir tüfek, çoğu yaylıya göre..

Ayrıca bu hatsan yaylılarının yanında verilen optimalarda çin malıdır muhtemelen, kullandığımız biçok ürün gibi..bence 40-44 merceği geçmemek kaydı ile dampa ayakla kullanılabilir... denemek lazım yani..

yada bu optimalar muazzam kaliteli bir dürbün, şayet öyleyse bi üst paragrafı unutun gitsin ;)