valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

evet bu hatırı sayılır bir tesir yapacaktır lakin kuvvet ve menzil ile alakalı bir muvafakiyettir. Çırpınmaya ve Çarpmaya mani olmak yahut, çarpma işini yumşatmak hiç bir şeyi değiştirmeden dahi isabete yaklaşmayı sağlayacaktır, mesela pistonun gelip çarptığı yere ( silindirin sonuna bir yerlere ) 4 - 5 mm kalınlığında conta şeklinde bir ayakkabı keçesi koymak mümkündür.

çok güzel hocam, eyvallah..
    neden olmasın ki, belki tahmin edilenden daha başarılı olabilir..
    peki bu çarpışmanın gerçekleştiği son nokta üzerinden devam edersek olaya, ve azıcık geliştirirsek..

misal; bu bölgeye piston contasının çalışmasını engellemeyecek bir dizaynda, çok daha güçsüz, ama keçeden daha güçlü-daha absorbe edici bir yay konulsa.. ve o son anın bir kısmı bu şekilde telaffi edilse..
    .......

geliştirelim bu son anı hocam; güzel şeyler çıkacak sanki ;)

- Benim buradaki teklifim; kuvveti arttırarak saçmanın namluyu terk etmesinden sonra pistonun silindire çapmasına ve haliyle çırpınma hadisesine mani olmaktır. Tabii dir ki bu da isabet manası taşır.

yani daha saçma namluyu terk etmediği için,piston içersinde yaydan daha kuvvetli bir havamız halen olmalıki.. piston contası son noktasına erişmeden yani çarpma oluşmadan saçma namluyu terk etsin diyorsunuz..

öyleyse iyi bir hesap kitap yapılmalı galiba hocam; yayın gücü, piston- hacmi, içerde biriken havanın hacmi-karşı kuvveti, bu arada transfer deliğinden eksilmeye devam eden havanın miktarı, namlu boyu, namlu iç hacmi gibi değerlerden elde edeceğimiz bir veri lazım..

ki deneme yanılma yolu çok uğraştırıcı olabilir herhalde..

ama mevcut durumdaki tüfeklerimizde bu durum dediğiniz gibi galiba, daha tetik düşer düşmez piston contası karşı duvara temas ediyor muhtemelen.. ortaya çıkan isabetsizlik, ki locktime olarak uzun bir tüfekse bu durum daha belirgin olarak ortaya çıkıyor galiba...

yanlız şu namlu teorisi çok güzeldi.. acaba tüfeğin geri kalan (piston-hacmi,yay v.s) kısmına hiç müdahale etmeden, işe namlunun başlangıç kısmından mı başlanmalı.. belki aynı hacim-güç ile sadece namludaki bu düzenleme ile en başta belirttiğiniz çarpma v.s. önüne geçilebilirmi acaba..?

Bugüne kadar hiç ayakta atış yapmadığımı farkettim.. enteresan..
    Oturarak yada diz çökerek,( yatarak saymıyorum bile) yapılan atışlarla alakası yokmuş..

Gerçi yine atışların hemen öncesinde pompa kullanımından kaynaklı ciddi bi efor harcamıştım ama olsun, ilk çalışma öyle yada böyle kayıt altına alınmalı dedim kendi kendime, ve tüm cesaretimle şu kötü atışları bu günlüğe kaydediyorum.. ;tacli#

yanlız pompanın etkisimidir nedir, daha 2. atışta tüfek o kadar çok ağır gelmeye başladı ki.. Hakikaten zormuş, bu anlamda özellikle bugüne kadar müsabakalara katılan arkadaşları sonucu ne olursa olsun canı gönülden tebrik ediyorum..
    Ve bu at-44ler zannedersem hiç öyle müsabık tüfeği falan değil, ya yorulduğum için öyle geldi, yada bu pozisyon için gerçekten çok ağır..

Aslında bu başlığı açmamdaki en önemli etken, sevdiğim ve hobi olarak gördüğüm halde; ciddi anlamda atış yapacak zamanı kendime ayıramıyorum, belki aylar olmuştur ilk defa geçen gün aldım tüfeği elime.
    Oysa keyif alıyorum güya :huh:

Forumun ve sizlerinde etkisini kullanarak bu işi böylece daha disiplinli bir hale getirmeyi umuyorum.. birde, ''hani bir başlık açtık, yarım kalmasın bari..'' psikolojisininde etkisi ile, umarım daha disiplinli bir şekilde şu keyif aldığım uğraşıyı daha başarılı hale getirebilirim.. deyip.

-1. GÜN-

ATIŞ NO : 1
    MESAFE : 12 metre
    PELLET : gamo pro hunter 7,56gr.
    ATIŞ ŞEKLİ : ayakta desteksiz
    HEDEF ÇAPI: 11 mm
    TÜFEK : At-44

bakalım şu atış kağıdına ne zaman sonra full çekeceğiz ;)

Kendi adimada stoeger atac testimden sonra bu nitro pistonda beni neler bekliyor merak ediyorum.
    Atac in iki kati fiyata sahip.ona keza gercekten kaliteli urun uretmis benjamin.namlu kalinligi muhtesem gercekten.cok gosterisli.
    Piknikte deneyip gruplari tahribati tepmesi ...vb... Merak edilen konulari paylasicam insallah.

eyvallah kardeşim..işte zaten tecrübenin kıymetide burdan geliyor herhalde..emek,zaman,para v.s. her şey var tecrübenin içinde..

bu arada chrono da olursa tadından yenmez..

bende merakla bekliyorum açıkçası..
    şimdiden teşekürler.. :thumbup:

4,5 mm lik bb atan co2 tabanca yaklaşık 400 fps namlu çıkış hızı ile birkaç metreden soda şişesini rahatlıkla kırıyor, benim öğrenmek istediğim, 300 fps çıkış hızına sahip greengas lı airsoft tabancadan atılan 6mm çelik bilye ile birkaç metreden soda şişesi patlatılabilir mi?

sorunuzun cevabını bilmiyorum ama, gerçekten bu mesafelerin üstünde etkisi yoksa o zaman sadece görüntüden ibaret bu tabancalar..
    bana tuhaf geldi, co2 li tabancaların güçsüz olduğunu tahmin edebiliyordum ama gerçekten bu kadar güçsüz mü?..

hani kaba olmazsa, affınıza sığınarak, ne gereği var diyesim geliyor..
    gerçekten çok az bu 1-2 metre dediğiniz, değil mi?..

Merhaba hocam.. ;

çıkış deliğini büyütürsek, pistonun büyümüş olmasının esprisi kaybolurmu acaba diye geçirdim aklımdan, hiç düşünmeden.. ;)

ama bahsettiğiniz gibi, pistonu biraz daha büyütsek; yaylılardaki sanki eksik kalan havayı tamamlamış olacağız..
    aynı yay ama daha büyük piston ve hacmi sizin düşündüğünüzü karşılarmı ?..,