yok genel manada söyledim ben, sen zahmet kelimesini hatırlatınca karaladım bende bişeyler, sana demedim yani ![]()
tecrübelerden istifade elbette herzaman faydalı olur dediğin gibi..
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
yok genel manada söyledim ben, sen zahmet kelimesini hatırlatınca karaladım bende bişeyler, sana demedim yani ![]()
tecrübelerden istifade elbette herzaman faydalı olur dediğin gibi..
Anladım teşekkürler, zahmetli bir iş olduğunu. ben kendim kendi çapımda denemelerimi yapıp sonuçlarını paylaşırım. Teşekkürler.
Mustafa'nın yeri ayrı.. ![]()
Ama bir hobide zahmet olmaz bence..
1500 pelette harcasanız tadını çıkarın, sıkın gevşetin..silahınızı ezberleyin, not alın.. sökün takın, bi daha sökün..
sonuçta bütün bunlar hobinin parçası, zahmet değil keyif vermeli.. tadını çıkarın derim ![]()
olmadı adres belli ![]()
acaba bu hatsanlarda hava transfer portunu optimum ölçüden dahamı büyük yapıyorlar?
yada valfin yayımı çok yumuşak acaba, güç ayarına müdahale istenildiği gibi verimli olmuyor bence, tamamen kapatsanız bile gücü yinede hatırı sayılır bir hava harcıyor..
yada çekiç yayının uzunluğumu fazla yoksa, valf iğnesi ile olan temas her halukarda sert oluyor..
yada..
kimbilir neler var belki aslında düşünülse..
bence bu videoda ısıl işlem biraz gereksiz olmuş, kaldıki videodaki ısıl işlemin zamanlamasıda uygun değildi bence, hani onu dikkate alıp herhangi birşeye ısıl işlem yaptım derseniz, gerrçekten yapmamış olabilirsiniz, belki suyu kaçar hepsi hepsi...
ama videodaki arkadaş, başta yayı kesmek için kullandığı taşlama taşı yerine ince krom kesici gibi, yada en son kullandığı dremel ile direk 1,5 tur kesseymiş, yarım dakka demezmiş video, düzeltti temilzledi v.s. ![]()
ama Emre Hoca'mın dediği gibi, silahlarınızın yay boyu ile oynayarak bi nevi güç ayarı yapabilirsiniz,..
acaba ,177 cal. lerin durumu nedir, ses etmiyorum ama sabırsızlıkla bekliyorum aslında ![]()
çok teşekkürler, yeterince objektif olmuş, ellerinize sağlık..
yada çok hava tüketen silahlarda, moderatör iç hacmini normalden daha büyük yaparak, yani moderatörün kapasitesini arttırarak, fazla havayı yeteri miktar moderatör içersinde biriklemeyi başarmak,..
yani atış anında çıkan havanın moderatörü tamamen doldurup, henüz hava akışı bitmeden dışarıya taşmasını engellemek kesin çözümdür.. ![]()
daha kaliteli moderatörden kasıt, sizin tüfeğiniz için, daha geniş iç hacimli moderatör aramalısınız bence.. ![]()
Çok genç bir arkadaşımız olduğunuzu düşünerek
son derece tedbirli olmakta fayda var diyorum.. herşeyi göz önünde bulundurun-düşünün..
Diğer odadan aniden çıkabilecek ev sakinleri ise en önemlisi herhalde.. uzun lafın kısası; evde atış yaparken tüm güvenlik önlemlerini mümkün meretebe abartın, en doğrusu bu bence..
evet dediğin gibi karar isabetli bir karar, ama bu anlamda dönüşüm tam sağlanmadı diye düşünüyorum-görüyorum..
Çoğu arkadaşımın halen istediği tüfeği alamadığını biliyorum o yüzden dedim, katılımcı sayısı normalden az olacak galiba ![]()
bu arada ciddi ciddi merak ettim, 12fpe sınırına takılmayan, yani yarışmaya katılacak tüfek-yarışmacı sayısı hakkında bir tahmin-bilgi varmı..
Sınırdan dolayı sanki katılım çok az olacak gibi..
Regulator basincin yaninda valfin arkasindaki havanin hacmini azaltip odaciginda ayni zamanda hava hacmini de regule ediyor. 180cc lik bir tupteki standart sapma degeri ile regulatorun onundeki havaninki haliyle farkli. Regulatorlu tufekte tetik duser regulator her vurusta ayni miktardaki ve basinctaki havayi yakin valf acilma suresiyle transfer odasina birakir ardindan regulatorun hava transfer deligi tupteki havadan yine esit miktarda havayi valf arkasina aktarir.
Forumda regulator konusunda uzman ve uretici arkadaslar var ama benim bildigim nacizane bu yonde
sizin dediklerinize katılıyorum Samet hocam, ama belki bunun teknik hesabını yapsak çok güzel süpriz sonuçlar ile de karşılaşabiliriz diye de düşünüyorum diğer yandan,.. ![]()
ama her halukârda, regülatörsüz bir tüfeğe göre, sürekli aynı basınçta tutulan bir tüfekten atış yapmak, yeterince başarılı sonuçlar verebilir gibi geliyor..
ve aslında scuba kullananlar için, tüfek yerine, tüp çıkışını regüle etmeleri daha mantıklı sanki, kolay basınç ayarı v.s.
scuba kullananlar ile bi fikir alışverişi yapmanı tavsiye ederim,..
gördüm demin, dediğiniz gibiymiş.. kuru havaya en yakın gaz tipi için tasarlanmış model seçilirse neden olmasın..
kaynak makinalarında v.s., düşük çıkış basıncı elde etmek için tasarlanmış ürünler..giriş basınçları dediğiniz gibi yüksek ama çıkış basınçları maksimum 10 bar civarında..
yani onlar olmaz, ve genellikle sanayide kullanılan regülatörler düşük basınç ve sabit akış sağlamak içn kullanıldığından, yani 120 bar çalışma basıncına ihtiyaç duyan bir ekipman olmadığından, herhalde bu anlamda piyasadakiler işinizi görmez..
belkide vardır daha extrem işler için tasarlanmış regülatörler, bakmak-araştırmak lazım..
6-valibey(Ferhat Karaçuha)Aydın--Fahri Üye
bende mesaj atayımmı acaba diyordum, teşekkürler
.. Aranızda olmaktan (fahri de olsa) onur duydum..
Bu arada birde logo lazım galiba takıma ![]()
Çok hızlı düşünülmüş bir proje, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olması ümidi ile ![]()
tek parça ayağın altındaki tüfeğe oturan oyuğun taban yüzeyinin kenarlarına boylamasına birbirine paralel iki kanal açacaksın.. bir o-ringin sığacağı genişlikte..
bunun için ince taşlı bir spral, yada ayak alüminyum olduğu için, bir keski ve çekiç ile tıklayarak açabilirsin bu kanalı..sonra gerekirse eğe ile düzeltirsin..
bu kanalın her iki ucunda 3-4 mm kalınlığında birer fatura bırakırsan, o-ring ayağın altından kayıp dışarı çıkamaz böylece..
iki adet büyük boy ve açtığın kanalın genişliğinde o-ring alacaksın, o-ringin yarısından fazlası gömülmesi iyi olur, çünkü yukarıdan baskı şeklinde sıkmıyoruz ya ayakları, o yüzden, ayakla tüfek arasında çok fazla boşluk kalmamış olur böylece.. bu yüzden kanalın derinliğini buna göre açmalısın..
o-rinlerin bir ucunu keseceksin, yani tek parça düz bir şey olacak böylece elinde.. dediğim gibi bu iki parçayı tek parça ayağa boylamasına yerleştir..
sonra çok düzgün bir şekilde yukarıdan baskı uygulamaya devam ederken ayağın civatalarını sıkarak ayağı tüfeğe sabitle..
elinde, hem darbeleri emen, hemde o-ringin elastik yapısı sayesinde tüfek üzerinden kaymasını engelleyen bir ayağın olmuş olacak ![]()
kolay gelsin,
biriniz lütfen kullanın artık şu yeni peletlerimizi ![]()
fahri üyelerimizde olur hem bilgi akışı hem tecrübe paylaşım yönünden faydalı olacağı kanaatindeyim.
farklı ve yenilikçi bir grup olacağı şimdiden belli zaten, tekrar başarılar..
peki şu dizelleme, peletin sapıtmasına neden oluyor ya yüksek hızlara çıkartarak..
acaba bu dizellemeyi magnum sınıfı tüfeklerde (misal mod 125) 25grain üstü daha ağır peletler kullanırken, kasıtlı olarak bile isteye yapsak, olumlu sonuçlar alınırmı ?..