hayırlı olsun tüfeğiniz, ama yeni aldıysanız dampa bile korumayabilir mod 125'in üstündeki dürbünü, bir müddet dürbünsüz kullanın tüfek bi kendine gelsin önce..
sonra herşey olur gider, acele etme ![]()
valibey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
elbette kastettiğim sınıf kavramının maddiyat ile alakalı olmadığını, sizin dediğiniz gibi ahlakla yoğrulmuş bilinçli bir kullanıcı kitlesi olarak düşünmüştüm..
-
Tarihe gömülmesinden bahsedilen bu şey bir sevdadır bana göre, ve bu anlamda insan yüreğinden çıkarıp atmadığı müddetçe, başka yere gömülmesi mümkün değildir,
bi ihtimal şartlar değişir v.s., ama dikene katlanmak da sevdadandır ya, hiçbişey olmaz
Sonra kalbur üstü bir hobi olur bence, yani maddi anlamda değil yanlış anlamayın; gerçekten gönül verenler kalır, öylesine takılanlar çeker gider... Yani tam olması gerektiği gibi olur belki, gerçekten emek verenler,sevenler, isteyenler,..arada belki zaiyatlar olur muhtemelen, keşke kalsa dediklerimiz..
Ama hobi sınıf atlar dediğiniz gibi olursa, mahalle çocuğunun elinde havalı görmemek gibi avantajları olur, bilinçsiz kullanıcılar bertaraf edilmiş olur, ciddi anlamda olumlu bir şekilde kulüpleşmeye bile götürebilir belki bu süreç bizleri, nerden baktığımızla alakalı ve ne istediğimizle...
Ve bence korktuklarımızın arkasında ise hiç tahmin edemiyeceğimiz kadar güzel şeyler olabilir, şayet dediğiniz gibi olursa..
kimbilir..
-
Dürbünde sıkıntı yok. Konumumu kaybediyorum. Yatarak atış yapıyorum. Tüfeği de sağlam bir şekilde omuzuma yaslayıp atmama rağmen tüfek atış sonrası farklı bir yönde kalıyor
Benim bildiğim kadarı ile, tepme olan silahlarda bu olayı çözersen..bütün sıkıntıları çözersin..
Yani tetiği ezdikten sonra tüfeği tamemen sabit tutmaya çalışmak için uğraşma, aksine bi süre sonra daha iyi tanıyacağın tüfeğinin salınımını kontrol et (ezberle), ama kesinlikle tamamen hareketsizliği sağlamak-sabitlemek için uğraşma..
yani her tetik düşürdüğünde aynı salınımı yapmasını sağlamak, sabit tutmaktan daha kolay, bi süre sonra alışırsın herhalde..
bende tam beceremiyorum bu dediğimi ..
atıyorum tüfek atış yaptığında; omzundan dışarı ve aynı anda yukarı doğru bir hareket yapmak-eğri çizmek istiyor, bırak tüfek bu hareketi yapsın, sen sadece bu hareketi her defasında aynı sınırlar-aynı yörünge içersinde yapmasını sağla,
bunu başarabilirsen atışların farkedilir derecede güzelleşir... -
hızlısınız hocam maşallahınız var.. hadi bakalım

-
mesele kompresörü tüfeğe-tüpe bağlamak değil..
mesele kompresörün gücünün yetmeyeceği,..
-
ne tüfekmiş bu böyle anlamadım gitti, alırken bir dert, kullanmak isterken ayrı bir dert..
-
Konu niye kötülenmiş anlamadım. Bence her tüfek için böyle bir konu lazım. Düşünsenize satın almak istediğiniz tüfek ile yapılmış tüm grupmanlar tek konu altında... Bir de şu yabancı forumlarda sık sık karşılaştığımız herkesin envanterinin fotoğraflarını çekip paylaştığı sayfalarca uzayacak bir konu da lazım bu foruma.
diğer arkadaşları bilmiyorumda benim üslüp ve yazının dili hoşuma gitmedi .. o yüzden, hadi bakalım

Evet Arkadaslar Mod 85 Sniper Grupmanlarını Merak Edıyorum Kendım Yapmaya Fırsatım Olmadı Hadi bakalım...
-
bende regülatörlerİ M.E-84 marka mı yapsam ne yapsam

valla yakışır, bi asil durdu ha, Makina Kimya gibi oldu sanki..

e zaten kimyacı tarafında var değilmi
tamamdır bu iş.. Mk.E-84 -
çözdüm abi Hatsanı, hatta deşifre ettim galiba

-
Hatta Allah biliyor ya, A.T bey 44 yaşındadır model çıktığında, B.T. bey 65 yaşında

-
sökmeden önce namluya kağıt yapıştırsa, o kağıdın üzerine çok ince-hassas bir işaret koysa ve tabiki karşılığındaki bloğada, olmaz mı?..
-
ben Hatsan'daki tezgahlardan ümitliyim güzel işler çıkarır,

-
Hatsan'ın bu co2 tabancasını biz de 75 dolara alabilecek miyiz?
ne garip değilmi..
yurdumda üretilen bir ürünü daha pahalıya almak, yada yurt dışı fiyatına razı olmak.. bu arada ''bu ne yaman çelişki anne..'' şarkısın mısraları takılıyor dilime bunları yazarken..
-
açıkçası, son açıklamalar gelmeden önce bende artık bu işin askıya alındığını düşünüyordum, zannedildiği gibi başarılı olmadığı v.s. gibi şeyler geçiyordu ki aklımdan, Derken Togay abi son durumla ilgili bilgiler verdi v.s.
Anladım ki halen uğraşıyorlar..
Bence bu süreçteki en büyük hata, tarih verilmiş olması, belki bunda en büyük etken biziz.. diğer yandan kendimden biliyorum her üreticide ürettiğini bi an önce sonlandırmak için heyecan yaşar, duygular karşılıklı tahminim

Yapılmaya çalışılan iş hakkaten zor,..piyasadaki normal pelet üretim metodları kullanılmıyor bildiğim kadarı ile.. yoksa bu kadar beklemezdik, yapılırdı 3-5 tane kalıp 24 saat çalışırdı makinalar olur giderdi..
ama zor olan bir teknik ile standardı yakalamaya çalışıyor arkadaşlar bildiğim kadarı ile,
bu arada ovalama esnasında yüzeye sıvanan kurşunlar oluyor belki üretimi engelleyen-ölçüyü kaçıran, ve daha bilemediğimiz bi sürü şey..
100 tane üretmek ile 500000 tane üretmek arasında fark var. çünkü arada kalite kontrol mekanizması olmalı, kaç tanede bir ölçü kaçıyor, bunların sürekli takibi, ölçüsü kaçanların ayrıştırılması v.s.
tahmin edilemeyecek kadar zor bir süreç..Allah kolaylıklar versin, şahsen ben artık acele etmiyorum..Sadece kendimi düşünüp bencillikte yapamam, adım gibi eminim ki.. Şu süreçte o arkadaşlar bizden daha çok sıkılıyorlar..
Tekrar kolaylıklar diliyorum..
az daha bekleyeceğiz, yapacak bişey yok
-
Bu arkadaş foruma üye olmasın sakın ha toptan kül oluruz

kimse bu eleman itiraf etsin kendini

-
Dürbünü tutan üst parçaları takmadan sadece alt gövdeleri yanyana bitişik olacak şekilde tüfeğin dürbün kızağına dürbünü monte edermiş gibi bağla, aralarında fark varsa. gönyede değilse belli olur..
-
bazen ayaklara dürbünü taktığınız hilal kısımları iki ayakta karşılıklı olarak,birbirine paralel bakmayıp çok az miktarda(0.25 mm) çapraz bakabiliyor.buda hem dürbünü kasıyor,hemde namlu hattına oturmasını engellemiş oluyor.
sebep ?
yukardaki mesajda cevabı görmenizi beklerdim, kötüden kastım kalitesiz bir soru anlamındaydı..
-
-
nasıl çözerim peki ?
çok kötü bir soru