valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

beyler içerisinde yağ lekeleri gördüğünü söylediğim dürbün tırtladı. ayarlamıştım ama sağ-sol ayarını yaptığım vida çok fazla dışarı çıkmıştı. şimdi son noktaya kadar kıvırmama ragmen dürbünü ortalayamadım. eğer zamanım olursa yarın götürüp teslim edeceğim

hani yaptığınız alışverişin durumuna göre değerlendirirsek;
    yağ lekeleri varsa, belki daha önce açılmış olabilir bu dürbün, kendimden biliyorum; açıp, dağıtıp topladığım dürbün lenslerinde yağ lekeleri kalmıştı ;) iyi temizlemek gerekiyor toplarken.. dikkat etmek gerekiyor..

Ama dürbünlere çok kibar davranmak gerekiyor, özellikle turretleri sonuna kadar açıp-kapatmamaya dikkat etmek, illa bu son sınırlarda kullanılacaksa, adeta tıklayarak-hissederek belki.. vidaları-turretleri öyle ayar yapılmalı..
    Aksi halde, çok sınırlarda kullanılan bir dürbünün ayar vidalarının bozulmaması işten bile değil.

haklısınız Hocam, video ise olayın ne olduğunu çok net göstermiş..

yaylıda hatta bi yerde okumuştum tüfek dayalı olduğu omuzdan dışarı yana doğruda bir hareket etmek istiyormuş galiba, ne kadr doğrudur bilmiyorum ama..

uzun lafın kısası, yaylıda tam bir çalkalanma söz konusu galiba, hareketin yönünün kararsız olmasından ötürü dediğiniz gibi fazla serbestliğe gelmez herhalde..

Aha bende bunu diyecektim Ferhat üstadım ağzımdan aldın. O ring filan :D :D :D bu arada akın yazmıyor rastlamıyorum sen konuştunmu hiç telefon açtım onada cevap vermedi yamuk bir durum olmasın Allah muhafaza

geçen gün benimde aklıma geldi, nerde bu adam diye.. bi sormak lazım abi..

İyi de yaylılarda tepme sadece geri yönde olmuyorki yay kırbaç misali çırpındırıyor güçlü tüfekleri. Videonun başında Diananın geliştirdiği Nitro Piston sisteminden bahsediyor, bu sistemde tepme yay olmadığından biraz daha tek yönlü (geriye) ayak bu sistem için geliştirilmiş olmasın

Samet hocam, bu videoadaki , iki yönede (ileri-geri) hareket edebiliyor ya, işte bu yüzden normal yaylılarda da kullanılabilir sanki..
    yani tetiği çektiğimizde, mod 125 in üstündeki dürbün 2-3 defa gider gelir, bi salınım yapar herhalde :)

bilmiyorum vallahi, yaylıda olurmu ?

pimlerin çalıştığı alt gövdedeki iki deliğin uçlarına pistonlarda kullanılan toz keçesini yerleştirdinmi uzun yıllar kullanılır, olmadı bi o-ring yerleştirirsiniz gövdedeki pimlerin çalıştığı delik girişlerine, o bile tozu toprağı tutar..

bu arada üstü kesilmiş, sadece alt gövdesini kullanacağımız tek parça ayak ile birçift ayak bu proje için lazım olanlar..
    çok tatlı bir sıkılıkta 2 adet pim, ve 2 adet yay.

eski iş yerimde olsaydım..ben sizin için denerdim ..

biri el atsın şu işe ;)

Bence cok saglikli bir sistem degil, sonucta hareketli bir parca var, yaylar var, zaman icinde yada ortamin isi farkindan dolayi bu parcalar genlesicek yaylar sertlik derecelerini degistirecek, cok hassas atislar beklenemez boyle bir sistemden, yada tufegi farkli acilardan ateslemek icin tuttugumuzda ornegin 60 derece ve ustu. yercekimi etkisinden ve durbunun agirligindan dolayi bu yaylar mikrometrik olsada gerilecek sonuc yine degisen bir optik ayari olarak karsimiza cikacak.

Dampalar yine en iyisi, sabit yapilari ve hareketli mekanizmalari olmamalari neticesinde ayar kesinlikle kacmiyor. Dampada kullanilan kaucuklar metal olmadigi icin genlesme yada daralma gibi problemleri yok, ancak guclu sarsintilarda mikrometrik olarak esneyip duzeldikleri icin ayarda kacmiyor bozulma sanslarida yok. Dampa ayaklar omur boyu garantili satiliyor zaten bu yuzden.

Ama bu sistem bakim ister kizaklari yaglamak ister, toza, suya camura gelmez, araya toz kacar kizaklar yagsiz kalir, durbunden tutup tufegi tasiyamazsiniz, mekanizma zaman icinde asinir vs..

Kisacasi teoride cok iyi, pratikte pekde kullanisli olmayan bir urun. Kargadan baska kus tanimam yaylida Sportsmach DM60 dampa dan baskasi yalandir benim icin.

bende pek içime sindiremedim açıkçası..
    belki dürbünü koruyacaktır, hatta muhtemelen koruyacaktır..ama denildiği gibi çok ince keskin atışlara fırsat vermeyebilir..

ama denemek lazım, değil mi..doğmamış çocuğun kilosunu nerden bilecez :D
    çok yaşa iyimi abi.. :)

Vali bey kardeşim oluşum çok yeni.Tüm takımların tek çatı altında birleştiği FT ve diğer branşlar ile ilgili tüm gelişmeleri,teknik detayları,ekipman yorumlarını FTBRTURK sitesinden takip edebilirsiniz.Bilgi birikimli bir arkadaşa benziyorsunuz,isterseniz katkıda bile bulunabilirsiniz ;)

estagfurullah hocam, teşekkürler ayrıca g;$i

yazdım yazdım sildim, bazen yapıyorum galiba bunu :)..

Peki; dediğiniz gibi şimdilik takip ediyorum, henüz yeni varsayıyorum dediğiniz gibi ve konu, ve dahi kafalar karışmasın diye; karışık cümleler kurmaktan vazgeçiyorum.. ;)

Umarım herşey güzel olur, kolaylıklar, başarılar dilerim..

Hayırlı olsun güzel haberler.. :thumbup:

Ama sizleri daha çok aramızda görmek isteriz, sadece duyurularda kalmasın isterim, tahmin edebiliyorum yoğunsunuzdur..
    Ama madem böyle bir amacımız var, bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaşırsanız şahsım adına sevinirim..

ft'nin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar vardır muhakkak, nasıl antreman yapacağını bilmeyenler v.s.
    Daha öncede yazmıştım başka bi yerde; antreman programları sadece atıştan ibaret olmasa gerek, ama başka nedir bi fikrimiz yok.. (en azından ben bilmiyorum :) )
    Kimsede sır vermiyor ;) amaç tüm camiayı bu anlamda bilinçlendirmekse; bu potansiyeli yönlendirmek ve eğitmek yine sizlere düşüyor..

Bu doğrultuda, takımlardan uzak kalan bireylere dönük; eğitim ve antreman müfredatı tadında dökümanlar hazırlanmalıydı, bence geç bile kalındı.. zira ne cevherler vardır aramızda da, haberimiz yoktur, kimbilir..

Üst kurul bi şekilde seçilir, ''yarışmalara katılan mevcut arkadaşları kapsayan, sınırlı bişeyler olarak düşünmüyorsanız bu serüveni'' , bence bireysel yönlendirmelere bi yerlerden, daha da geç kalınmadan başlanmalı..

............
    bence ;)

tekrar hayırlı olsun,
    teşekkürler..

mod 85 o kadar da güçlü bir silah değil standart güçte mod 75 95 99 da olduğu gibi 245m/s çıkış hızına sahip ( 5.5mm olduğunu düşünerek yazdım) dürbünün çapı da o kadar büyük değil. Dampa ayağa pek gerek olduğunu sanmıyorum ben nikko stirling tek parça ayak kullandım mod 75 de kesinlikle kayma ve ayar bozulma olmadı.

ama kullandığınız tüfeğin yaylı bir tüfek olduğunu; öyle yada böyle her atışta iki farklı yöne doğru bir salınım olduğunu, ve bunun bir optiğe zarar vermek için yeterli olabileceğini aklımızdan çıkarmamak faydalı olacaktır..

gerekli önlemleri almak gerek, dampa yada başka bişey ile..

neden bt65 ?
    neden cricket?

kafanızdaki bu soruları konuda cevaplarsanız, herhalde daha net olur..
    ki alakası olmayan ürünler..
    fiyat olsun, isabet, performans, kalite v.s. her konuda cricket üst sırada bt-65'e göre..

Hakkaten, neden bt65 düşündünüz, cricket alabilecekken?.. acaba; atıyorum cricketin fiyatını yanlış görmüş olabilirmisiniz, yada başka şeyler ne bileyim.

artık bu durumdan rahatsız olduğunuzu onlara ciddi birşekilde ifade edin, maalesef yurdum esnafının kimisi fazlasıyla vurdumduymaz oluyor..
    hatta bugünden bi daha arayın, tembihleyin..
    c.tesi baktınız yine olmamış paranızı geri istersiniz, bu sizin en doğal hakkınız unutmayın ve bu saatten sonra artık taviz vermeyin..

Ferhat Bey, sanatçı arkadaşın el emeği karşısında bir kez, yazmasanatı karşısında iki kez şapka çıkarıyorum.
    Mustafa Ekiz beyin önerisi kabze çalışmasıydı, ben şu anda renkli lamine blok üzerinde çalışıyorum. İstediğimi elde edebilirsem size ücretsiz blok gönderirim.
    elinize sağlık

çok teşekkürler, iltifat etmişsiniz hocam..
    Sanatçı arkadaşta bütün kalbi ve samimiyeti ile sizleri selamladığını ifade ediyor, g;$i saygılarımla..

bu arada teklifiniz için çok teşekkürler, sevinirim hocam.. lamine bloklardan değişik ve güzel bir çalışma çıkabilir,.. sabırsızca bekliyorum, yani sanatçı arkadaş bekliyor olacak :)

teşekkürler..