valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ferhat abi hem boyanmış hali hemde ortası boş hali ayrı ayrı çok güzel olmuşlar elinize sağlık :) acaba o boşaltılan yer düz değilde isim yazılarak boşaltılabilir mi mesela ismimin baş harfleri olacak şekilde :)

teşekkürler Ali..

evet olabilir, hatta iddialı olacak ama '' siz hayal kurun ben gerç..'' hadi demiyeceğim.. :)

olur, neden olmasın,hangi formda alfabe kullanacağımızı belirtin yeter :thumbup:

teşekkür ederim kardeşim, çok güzel bir tecrübe edindim bu ilk çalışmada..
    sonrasında olumlu yönde etkileyecektir diye düşünüyorum..

ayrıca daha geniş bir zamanda pm atacağım bahsettiğin konu ile alakalı olarak, teşekkürler...

bu arada boyadığımı bitirmeye çalışırken, arada kabaca başka bişeylerde denedim :), sanki toparlayınca buda güzel olacak..

Dipçiğe bu formu verdikten sonra; çok uzun süre inceledim, ama bu halini değiştirmek içimden gelmedi açıkçası..
    Sonra en çok civata deliklerini eldeki kıt imkanlar ile o radüslü yüzeye aktarmak zorladı açıkçası..ama şükür onunda üstesinden geldim..
    ve son durum boyanmış hali ile.. :)

" Destiye kurşun sıkar, keçeye pala çalarız. Başka tahribat bilmeyiz "

Benim için tahribat, peletin destiyi ( Tuğlayı ) delmesidir

O zaman altı çizili cümleden yola çıkarak hemen (hemen :) ) şu kanıya vardım; tahribat göreceli bir kavramdır..

bundan sonraki iş 4,5 mu yoksa 5,5 mu olsunda ama onda da sanki 5,5 uygun gibi düşünüyorum. Siz ne dersiniz

16 şubat 2011 de 5,5 mm ye karar vermişsiniz ama, şimdi ne desem bilemedim ki :)

Teşekkürler. şimdi biraz ikna oldum. 5.5 alacağım. Bana en uygunu o.

şaka bir yana, konudaki bu sorunuz hakkındaki cavapları tekrar bi gözden geçirdim, özetlersek ;

en iyisi diye birşey yok, ama uzak mesafeye atacaksanız sizin amacınıza 5.5mm uygun olur. ben 4.5mm si varken 5.5mm sini almıştım. 5.5mm yi aldıktan sonra 4.5mm yi satmıştım. kyucel 130metrede gazoz şişesi patlatmıştı 5.5mm ile. 4.5mm ile ya vuramaz yada vursa o etkiyi yapmazdı.

FieldTarget için zaten 4.5mm'yi tavsiye ederim, maksimum mesafe 50m.

en iyisi diye birşey yok, ama uzak mesafeye atacaksanız sizin amacınıza 5.5mm uygun olur

kyucel 130metrede gazoz şişesi patlatmıştı 5.5mm ile.

en son bunlara istinaden 5,5 alacaktınız sanırım, ama kararsızlık zor iş hocam.. bende de var biraz :D

3 yıl önce ukde demişim şimdi ise kullanıyorum, bu zaman zarfında alım satımdan çok fazla para harcadım, ilk almam gerek silahıysa en son satınaldım.

bende diyordum Samet hocam da bu tüfek zaten var, niye içimde ukde yazmışki..ancak son mesajları okuyunca konunun eski olduğunu farkettim :D

sol sağ ayarında problem yok yukarı aşşagı ayarında sıkıntı var ayrıca clik en sonda oldugu halde 10 cm aşşagı vuruyor clik i ortaladıgımda bu mesafe daha da yükseliyor

sim plakası koyma işlemini denicem ama 20-25 atış sonra dürbün ayarı tekrar bozulurmu ondan emin değilim .

sağ sol ayarında problem yoksa şimleme ile uğraşmaya gerek yokki..
    sadece üst turreten, istediğiniz mesafeye ait sıfırlama ayarı yapacaksınız..

edit:en üst noktada da aşağı vuruyormuş, gözden kaçırmışım..
    tersi yönde bişeyler besleyeceksiniz artık,
    ama kurtarması lazım aslında, üst turreti sağdan sola doğru yukarıya yükselecek şekilde çevirdiğinizden eminmisiniz..

ege'den selam olsun, ne diyem gari ^^

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Dipten dibe 6.375 mm
    Linkdeki kalıbın ölçüsü doğru ise, yani 0.251 = 6.3754 ise ;

Kurşunu serbest döktüğünüz zaman soğumaya geçtiğinde % 1.5 küçülür. Bu da kalıptan çıkan ürünün çapını 6.28 mm ye düşürür.

Eğer kurşunu saf dökecekseniz çekme payınız %2.5 olur.

eğer dipten dipe dediğiniz şekilde ölçü alır ve bu ölçüde pelet hazırlarsak, bu pelet namluya girermi?..(bundan kastınız yivlerin dibi olduğunu düşünüyorum)

Ölçüyü setlerin üstüne göre almak gerekmezmi bu yüzden..

Ve belki bu anlamda baştan ölçülürse set üstüne göre, çekme payı ile beraber o kalıp kurtarabilir belki, tam denk gelebilir sanki..

rica ederim :)
    kısa mesafede pelet etkisi çok fazla hissedilmez herhalde..
    ama kısa mesafeden ve tüfeği mümkünse sabitleyerek sağ-sol turretleri kullanarak, istediğiniz noktaya atış yapana kadar yukarıda bahsedilen mantıkla çevirin turretleri.. istediğiniz düzelme olacak..hatta tamamen sıfırlayacaksınız tüfeğinizi..

Asıl sorun çok daha uzak mesafelerde ortaya çıkacak, burdada optik merkez devreye giriyor.. bu anlamda da forumdaki konuda yeterince bilgi verilmiş zaten.. g;$i

Mesleki bir katkı da ben yapayım, bizim dergileri biraz karıştırdım, desteksiz atışlarda biceps statik olarak yardımcı yani bir kez kasılıp gerginliğini muhafaza ederek atışa destek oluyor. Ama esas dinamik destekçiler omuz kuşağı dediğimiz grup özelliklede kürek kemiği çevresi kaslarla trapezius. Detayla boğmayayımnasıl güçlendiricez? Şınav ve yay çalışması öneriliyor, trapezius içinse yatay ağırlık kaldırma ve yay çekme. Umarım yararı olur...

teşekkürler..
    evet omuz bölgesindeki ciddi gerilmeyi belki tüfekle hissedemiyoruz ama, o bahsettiğim ağır parçada çok net görülüyordu..
    sonra tekrarlamak gerekirse, omuzun göğüsle birleştiği ön bölgedede aynı ciddi gerilme çok net bir şekilde belli oluyordu..

Malum bu gerilmeleri ancak 5kg. gelen bir tüfek ile tespit etmek çok kolay değil, ancak yine o 5 kg. gelen bir tüfek; yine kondüsyon eksikliği ile; yarışma-yada kullanım sürecince sıkıntı yaratmaya yetiyorda artıyor galiba.. (titreme-sabitliyememe v.s.)

Belki dediğiniz egzersizler ve düşük ağırlıklı sık tekrarlar ile bu bölgeleri 5kg(tüfeğin ağırlığı olarak kabul edersek) üzerindeki yüklere dayanım geliştirecek düzeyde güçlendirebilirsek..sabitleme konusundaki fiziksel(kaslar-bağlar) anlamdaki mevcut sıkıntıların önüne geçilmiş olacaktır herhalde..