valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

senarit olmak işte bu yüzden zordur..
    filmlerde ne kadar bazı tarihsel olaylardan esinlensede yapımcı, özünde kendini karaktelerin yerine koyar; ben olsam nasıl yapardım sorusuna cevap verir, yazdığı senaryo ile..

bu anlamda aslında hayalleri ile beraber, kişiliğine-karakter yapısınıda itiraf eder..

ama topluma elbette böyle yansımaz maalesef; bir tarih dersi ciddiyetinde izleriz bütün olanları ve aradan senaristin hayallerini ve arzularını çıkararak; bütün suçu filmin karakterlerine ilham kaynağı olan kişilere yükleriz..

Oysa gözden kaçırdığımız bu durumdan ötürü, çoğu kurgu olan bu tür dizi ve filmlerde; şunu demeliyiz;

''iyiki bu senarist Sultan Süleyman'nın (yada kimse filmin konusundaki şahıs) yerinde değilmiş.. yoksa ne seferre çıkacakmış, ne savaşacakmış.. harem denilen sistemi hayalini kurduğu şekilde varsayacak ve yine arzularına göre yapılandıracak, gününü gün edecek, ve osmanlı en büyük ve en güçlü olduğu bir dönemi asla yaşayamayacaktı'' ;) ..gibi..

Şahsen ben kurgulanmış dizileri-filmleri görünce senaristlere acıyorum, farkında olmadan kendilerini ifşa ettiği için..Allah'tan kimse farkına varmıyor, herkes kendini filme kaptırıyor :)

konuya dönersek; müzik güzelmiş :thumbup:

Hocam karsı gelmek gıbı olmasın ama 10 metrede denedım 25 -30 metrede hedef kağıdının soluna cekıyor bu arada durbun optıma 3-9*32

burada başka bir sıkıntı var..

tüfeğin farklı noktalardaki kesişmeleri sağa sola çekmesi ile alakalı değildir..
    alt-üst ayarından ziyade en önemlisi dürbünün sağ-sol ayarıdır..
    ve attığın herhangi bir mesafede bu değişmez şayet düzgün bir şekilde ayarladıysan..
    Bunun için şimleme gerekebilir, zira ''optik merkez'' önemli bir konu.. Bunu yine forumdaki konular arasında bulabilirsin..

alt-üst ayarı ise işin kolay olanı, bi şekilde halledersin.. işte burada o bahsedilen mesafeler devreye giriyor.. ikinci kesişim v.s.

buldum videoyu..buyrun..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Bi ara Behiç Bey ile (sentinels) konuşuyorduk bu konuyu..
    hatta kendisinin deneme amaçlı imal etmiş olabileceğini bile düşünüyorum, son konuşmalarımız bu yöndeydi..bi görüşün isterseniz,fikir alabilirsiniz..

bir tetikçinin itirafları gibi olmuş :)
    ama haklısınız bu algı halen var..ta ki, iki grubuda kullanıncaya kadar bu algıyı yıkmak mümkün olmuyor galiba, kendimden biliyorum.

PCP'Ye geçmek diye bir şey ürettik biz bir dönem hocam, tüketip toplumu'nun tüketim camiası gibi. Neyse sübliminal mesajlara girmeyeyim ben

Al bi mod99 sonra pcp'ye geçersin.
    Pcp'nin tadını aldınmı yaylı kullanmazsın
    pcp'den yaylıya geçmek attan inip eşeğe binmek gibi
    Yaylı amelelikmiş meğer
    PCP'ye geçmeden önce bir süre yaylı kullan (sanki pcp'yi kullanmak daha zormuş gibi)

Ve de en çok güldüğüm ezbere söylenen şu söz: "En kalitesiz pcp bile en kaliteli yaylıdan daha isabetlidir" Hadi canım sen de

PCP'Ye geçmek diye bir şey ürettik biz bir dönem hocam, tüketip toplumu'nun tüketim camiası gibi. Neyse sübliminal mesajlara girmeyeyim ben

Hatsan bu tüfekle birlikte kendi devrimini yaptı demiştik çünkü bu tüfekte ilk defa sabit namlu-hareketli piston silindiri sistemini kullanmıştı, tıpkı diana-weihrauch-air arms yaylılarında olduğu gibi.

ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkürler.. mesela yukarıda bahsi geçen açıklamayı ilk defa sizden öğrendim..

Ancak edindiğim izlenim, havalılarla ilgilenen arkadaşların bu tüfeğe rodajını tamamlamaya dahi fırsat verilecek bir kullanım şansı tanınmamış olması yönünde.. :)

Enteresan bir şekilde Hatsan'da yapıp bi kenara atmış gibi, hiçbirşekilde öne çıkarma gayreti olmamış sanki..
    Ama hoş bir tüfek,.. :thumbup:

tekrar teşekkürler

Keşke Ama yakın zamanda bir dostumdan ödünç alarak gerekli incelemeyi yapacağım.Benimde merak ettim bir tüfek.

çok iyi olur açıkçası.., merakla bekliyoruz öyleyse :thumbup:

Ilk çıktığı yaz kısa bir süre kullanıp tüfekle ilgili bir sorundan dolayı kuzenime devretmiştim. Hem eski mesajlarıma bakıp hemde hatırladıklarımı akşam eve geçince paylaşırım. Ancak diyecegim gerek agirligi gerek isabeti ve gucuyle hatsan in hw97 ve tx200 u baz alarak urettigi bir grupman tufegi

sizin fikirlerinizi-değerlendirmenizi de bekliyorum hocam , teşekkürler..

Hatsana ait bu ürün grubuna ait forumda bugüne kadar tek bir paylaşım görmedim, zannedersem bu ürün grubunu kullanan havalı tüfek tutkunları sayısı ya çok az, yada hiç yok :)

Teknik özelliklerine baktığımızda 5,5 mm'de 800 fps hız ile mod99 sınıfındaki orta güçlü yaylı tüfeklerin arasında kalıyor, oysa ismi ve görüntüsü ile bende magnum sınıfı tüfek izlenimi vermişti inceleyene kadar.. öyle zannediyordum açıkçası..

Sabit namlulu olmasının avantajları vardır muhakkak, kundak ise ayrı bir güzel duruyor, sanki fiyatından dolayı daha az tercih edilen bir tüfek olarak bi kenarda sessiz sedasız kullanıcılarını bekliyor.. ;)

[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/DXaYYZ.jpg]

teşekkürler :)

hani ben acaba mesafe hesaplamadaki gibi, pratik bir hesaplama formülü hızı belli olan rüzgar etkisi içinde varmıdır diyecetim ama.. şimdilik kafi hocam, yormayalım sizi daha fazla,
    cevaplar için çok teşekkürler
    ama foruma zenginlik katması ve bilmediklerimiz öğrenmek açısından fikirlerinizi ve bilgilerinizi zaman buldukça paylaşmaya devam ederseniz sevinirim,

Son olarak ruzgar hesabi yapmak kolaydir ve 10 km/h esen ruzgar esas alinarak yan dotlar konulmustur bu reticle a.

anladım hocam, peki şiddetini bildiğimiz bir rüzgardan bahsedersek, yine mesafeyide bildiğimizi varsayarak, bu yan dotlar için nasıl bir mantık-formül geçerlidir..

Hedefin boyunu cm cinsinden dürbün büyütmesi ile çarpıyoruz, ardından çıkan sonucu:
    Hedef a çizgisine sığıyorsa 2'ye
    b çizgisine sığıyorsa 4'e
    c çizgisine sığıyorsa 6'ya
    d çizgisine sığıyorsa 8'e
    Bölerek mesafe hesaplanıyor. Eğer düzgün bir şekilde titretmeden hesabı yaparsak çok net sonuçlar alıyoruz.

oldukça pratikmiş öyleyse.. cevap için çok teşekkür ederim hocam, elleriniz dert görmesin.
    peki sadece ft ile sınırlandırmak doğrumudur bu artıkıl için, yoksa genel anlamda (daha uzak mesafeler) da başarılıdır, diyebilirmiyiz?..