8 yaşındaki bir çocuğa silah tutkusu bile vermem ben.
Silahsızlanmayı öğretmek lazım değil mi aslında.. global dünya poltikası (tiyatrosu) ![]()
..............
Şu hayatın içinde benden daha tecrübelisiniz, bu anlamda saygısızlık gibi olmasın ama..
Aksine bu ruhu aşılamak kanatindeyim, ve diğer tüm duyguları esas hali ile;
Misal; bir çocuğa uydurulmuş hümanizm adı altında her önüne geleni sevmesini öğretirsen, zerre kadar bir duruşu olamaz ömrü boyunca..yanlış yapana kızmasını, öfkelenmesini de öğreteceksin.Ve bu öfkeyi en sağlıklı şekilde kullanmasını, idare etmesini, yönlendirmesini..
Şimdi bu çocuğa öfkeyi, kızmayı, sevmemeyi öğretmek ve bunu en sağlıklı şekilde kullanmasını öğretmek kötüdür, yanlıştır diyebilirmiyiz?..
?!..
Aynı konu, silah ve kullanma kabiliyeti içinde geçerlidir, nitekim silahı eline verip, al bakalım bu senin dilediğin gibi kullanabilirsin denilemiyeceği gibi..
Aynı tehlikenin milyon kere fazlası, odasında internetin başında bıraktığınız, televizyonun kumandasını elinize verdiğinizde de geçerlidir..
Bana göre mantık budur hocam;
dediğim gibi..
misal; odasındaki internet.. almayacakmısınız, yoksa denetleyecekmisiniz..
elindeki tv kumandası..seyrettirmeyecekmisiniz, yoksa denetleyip, yanlış kanala kendi iradesi ile tepki vermesinimi (kapatmasını) sağlayacaksınız gibi..
Bence tehlike; çocuğa verdiğimiz bakış, eğitim ve ahlakla alakalıdır,..
konu çokta dağılmasın,
en güzeli; saygı duyuyorum düşüncelerinize.. ![]()