kinaye:
ne olacak canım, yurt dışında adamlar neler yapıyor; bu gösterdiğinde bi şeymi..Hatta incelesek bi dünya kusur buluruz, aldanmayın böyle şeylere..
...........
tebrikler..gurur verici 
Yaparız tabii yeterki köstek olmasunlar.İlk düşman uçağı düşüren Vecihi HürkuşTürk havacılık tarihine büyük katkıları olan 3 kez teyyare yapıp kendi ülkesinde uçuş izni alamayıp Çekoslovakya yada uçuş izni almıştır.Düşündükçe bugünlere şükür diyoruz. Allah(c.c.) rahmet eylesin
değil mi?
mesela devrim otomobil; bilerek benzin koyulmayıp başarısız gösterilmiş bir araç olduğu yazıyor çoğu yerde..
Aslında insanlık tarihi boyunca, özellikle Türk ve İslam dünyasında sayısız başarılar ve buluşlar yapılmış olmasına rağmen, belkide yine bile isteye başkaları örnek gösterilmiştir bizlere, ve kendimizden bahsetmemiz aynı şekilde hoş görülmemiştir..
Bu anlamda kendimize ait olanlara zaman içersinde değişik etiketler yapıştırılarak bizden soyutlanmış..
Müslüman Bilim adamları ve buluşları (çok ilginç)
Aksine bi dünya kopya edilen şeyin aslını inkar ederek, kopyacıları takdir eder hale gelmişiz yien farkında olmadan..
Ve farkında olmadan kabullendiğimiz bu mantık ile, hem kendimizi hem geçmişimizi kötü,başarısız,tembel v.s. görerek, hemde üretken olmaktan vazgeçmişizdir..
ve en önemli kısmı geçmişe ait hissettiklerimiz ne hikmetse üzerimize sirayet etmiş zamanla..
ve aslında amaçlanan bugün için özgüvenini yitirmiş, kendine ve geçmişine inanmayan bir topluluk oluşturmaktı belki de..
kimbilir?!..
saygılar..
bu yazdığımı sakın siyaset olarak algılamayın; sadece konuşma mecburiyeti gereğince hasıl olan sorumluluk icabı, içimden geçenleri yazmak zorundaydım..
bi arkadaş son paragraftakine benzer bir cümle kullanmıştı bi yerde; başarılı bir bürokratik yazışma metninin sonu gibiydi, kendisini burdan tebrik ediyorum..
bu arada kendisine de selamlar, şimdi kimdi hiç hatırlamıyorum