Ellerinize, yüreğinize sağlık, belgesel tadında bir paylaşım olmuş..
ve silahın yeni nesli oldukça şıkmış, iyi günlerde kullanın..
valibey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
tesbihlerde çok güzellermiş bu arada..

-
belki düşük güçteki yaylılarda, çok uzun olamayan mesafelerde ortalama bi değer verebilir.. yaylıda deneyen varmıydı..
-
böyle atışlarda grup bozulacak diye insan bir diğer atışı yaparken daha çok strese giriyor..
dediğiniz gibi, kıyamıyor bozulacak diye
çok güzel tebrikler..
-
evet, ince temiz bir cam diyecektim.. siz en doğrusunu söylemişsiniz..

-
aslında neden olmasın..
hatta ben artıkılın yerine, baskı yapılmış, stiker gibi düşünün.. merceğe yapıştırılmış bir şekilde, dilediğiniz modelde artıkıl yapılabileceğini düşünüyordum, hatta bi ara ilgilenecektim bununla da, sonra yeter gari dedim kendime de, durdurdum kendimi
ama bu proje geliştirmeye açık bi proje, kolaylıklar dilerim

-
şu bizim solidler az kaldı, çıkınca umarım jsb 'ye bağımlılıktan kurtuluruz

-
Ayrıca o videoda ki hatunun o silahın rkasında dumasıda başari zaten
haklısnız galiba, zira çok video gördüm.. erkekler bile zaptedemiyorlar tüfekleri ..
-
tebrikler,her işin hakkını vermek lazım desenize...
-
zaten özellikle ilk resimde peletlerde gramaj farklılığı bariz bir şekilde bence belli oluyor.. yüzeysel fazlalıklar,çapaklar v.s.
[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/lYWLNJ.jpg]
[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/0VB8WB.jpg]
[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/38qNWM.jpg]
-
http://www.izlesene.com/video/guzel-kiz-harika-tufek-kullaniyor/6621063#
olay tahribatı göstermek diyorsnuz yani..
eyvallah,
ben atıcının olayı üstüne almasına takıldımda, hani imkansızı başaran bir görüntü vermelerinden dolayı böyle düşündüm galiba
teşekkürler..
-
buldum videoyu.. mesela burada daha disiplinli atışlar görünsede, mesafe yine çok yakın,
yani yine aynı soruyu soruyorum, av tüfeği ile böyle atışlar marifetmidir, yani daha doğru tabirle başarımıdır?
http://www.izlesene.com/video/guzel-kiz-harika-tufek-kullaniyor/6621063#
-
Yivsiz bir av tufegi ile sacma atiyor, ne beklenirki? Havali tufek gibi nokta atisi yapamaz, max 30 m den vurur o tenekeyi oda kucuk numarali sacma ve dar şok kullanirsa. Superpoze bir av tufegidir avda nokta atisina gerek yoktur ucar avinda zaten nokta atisi yapilmaz atacagin mesafe ve hayvana gore sacma numarasi ve şok seçilir.
Yivsizlerde uzun atmak icin tek kursun atmasi lazim, onuda o tufekle atamaz, slug 61 namlu ve nisangah lazim oda max 100 m yapar yivsizlerin efektif max vurus menzili budur. Zaten yeterli bir menzildir 61 slug namlu ve iyi bir tek kursun ile, 100 m den bir ğöğüs hedefini vurabilirsiniz. Buda yeterli gelir.yanlış anlaşılmasın, maksadım eğlenmek değildi..
ve hakikaten adamın başka bir düşüncesi olduğunu düşünmek istiyorum, çünkü yaptığı işi, atışı çok ciddiye alıyor..
Yani kendime bilmediğin bişeyler var galiba dedim, sizlere sormak istedim..Ancak bundan öte, yabancı bir videoda da görmüştüm.. yine bu mesafelerin biraz üstünde, olsun 15 metre..
bizim ft'deki gibi, ama hedeflerin biraz hallicesi
sincaplar, domuzlar v.s. onları vuruyordu..
ve aynı başarmışlık ifadesi o arkadaşta da vardı..ama ne derseniz deyin, halen garip geliyor bu videoya benzer videoları görmek, vurmamasının imkanı yoktur ki,..
varmıdır
-
Vortex, ATAC ve IGT kullanan arkadaşlar, bu kulvarda çabuk bilgi birikimi için bir ricam olacak.
İmkan var ise krono testi ve değişik pellletlerle 25-30 veya 50 metre grupmanları yapıp paylaşırsanız, pek çok hobidaşa yardım etmiş olacaksınız. Dürbünü tüfeğe taktıktan sonra Gamo Whisper Igt ile ilgili bir çalışma yapıp paylaşacağım.
Herkese iyi forumlar.
teşekkürler, boşlukta kalan varsayımlar ziyadesi ile fazla ve buna hepimiz dahil oluyoruz,
ama şartları belli olan ortamlarda yapılmış atışların sonuçlarını paylaşmak herkes için daha çok faydalı olacaktır..
bu anlamda yeterli bilgi birikimi için, bende rica ediyorum..kolay gelsin..
-
http://www.izlesene.com/video/tufek-atisi/7076627#
aynı atıcı arkadaş galiba ilk videodakinle, burda birazdaha yaşlanmış..
yenge hanıma kızıyor en sonunda
bi şişeyi atamadılar adamcağıza, ağız tadıyla vuramadı.. -
enteresan, ama yinede başka bir açıklaması mutlaka vardır diye düşünüyorum halen

-
konuya vakıf değilim, av tüfeği elime almışlığım yok, adından başka bir bilgiyede sahip değilim,
Ancak tesadüfen bu videoyu gördüm, acaba burada espri olsun diye, hani güldürmek, sevimli görünmek için yapmıştır belki dedim..
ama diğer tüm poze tüfek atışlarında çok çok kısa mesafelerden yapılan atışlar ve bunların (tüfekten ötürü) muazzam bir başarı gibi gösterilmesine şaşırdım açıkçası..Uzun lafın kısası, buradaki marifet ; mesela videodaki tüfek ile 7-8 metrede kocaman bir tenekeyi vurmakmıdır..
yada aynı mesafelerden başka şeyler..yoksa konuyu bilmediğimden, burada başka bir şey (klasman
) varda ben mi bilmiyorum..
aydınlatırsanız sevinirim, şaşkın şakın videodaki atıcı arkadaşa bakıyorum... -
Arkadaşlar bişey dikkatimi çekti.hep yorumlarda küt uçlu pelletlerin havayı daha iyi yardigi ve stabil olduğundan bahşedilmiş.Fakat uzun menzilli ve keskin nişancı silahı olarak tabir edilen ateşli silahların hiçbirinin mermisi küt uçlu değil aksine oldukça sivri.Yani hava denilen nesnede su ve toprak gibi kütlesi olan bir cisim.Sadece yoğunluğu düşük.bu bana biraz tezat gibi geliyor.yani suya avucumuzun içi ile ve birde karate yapar gibi yanıyla hizlica vurdugumuzda hangisinde daha fazla dirençle karşılaşırız.
hocam şu ana kadarki pelet üretim teknolojisinde, sivri peletlerde tam merkezi yakalamak tam anlamıyla mümkün olmamış, ve bu eksen kaçıklığından dolayıda peletin istenilen yere gitmesi konusunda sıkıntılar yaşanmış..
Sonrasında tahminim madem sivri ucu tam merkeze oturtamıyoruz, öyleyse ucu küt-dome v.s. yaparızki, merkezleme gibi bir sorunumuz kalmaz diye düşünmüşler muhtemelen ki, sivri uçlu peletlere göre malum sebepten ötürü çok daha başarılı..
ama dediğiniz doğru, daha çok dirençle karşılaşıyor, ama eksenel problem olmadığından isbet anlamında sıkıntı yaratmıyor bu durum..
ayrıca hafif olduğundan belkide, ucu sivri pelet daha hızlı gidiyor ve bi süre sonra rotasını şaşırıyorda denilebilir belki
benden ancak bu kadar, konuya vakıf arkadaşlar sizi daha iyi aydınlatacaktır eminim.. -
anladığım kadarı ile imalat tekniğinden dolayı, o sivri çıkıntılar tam merkezde.. bu yüzden sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum..
Aksine belki faydası dokuncak.. -
değişik bir yapısı varmış..hani peletin düştüğü yeri bağlayabileceğiniz, farklı referanslar alabileceğiniz bir düzende..
güzelmiş..