teşekkür ederim hocam, evet konu ile sıkıntılarım kalmadı, hatta ilk zamanlar yazacaktım çekindim, yanlış düşünüyorum galiba diye ![]()
bahsettiğiniz ürün resimlerini pm ile gönderebilirsiniz sevinirim.. whatsaap yok maalesef,.
valibey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Niye sasirmadim acaba agabey, eski yayli cekyatlarin yaylarindan ne yapabiliriz acaba

inanin forumda en cok hosuma giden mesajlar valibeyin mesajlari.Her zaman uretime dayali bi bakis acisi var.Biz nasil satin aliriz derdindeyiz valibey hocam nasil uretilirin derdinde.
Allah valibey hocamdan razı olsun.
pistonu tufeke uygulamak basit gibime geliyo.İnşaAllah uygulanabilirde silahlari hatsana degil valibeye yollariz vortex zimbirtisi icin.Allah razı olsun kardeşim, iltifat etmişsin

-
10kg/cm2 bildiğim kadarı ile 10 bara eşit.. verdiğim linkteki gazlı piston diye tanımlanan ürün için böyle bir değer verilmiş.. 10 kg kuvvetinde olduğundan bahsedilmiş..
hatta bu piston gazlı ise, mutlaka dolduracak bi yeri vardır
içindeki basınç az daha arttırılıp böylece güçte artırulabilir..
yakından incelemek lazım, neden olmasın..bence orta sınıf bir yaylının üretiği enerjiyi üretebilir diye düşünüyorum. özellikle 4,5 mm. de denemek lazım..
-
teşekkür ederim hocam, ateşli bahsi ile konu şimdi benim için anlaşılır bir hale geldi..
eyvallah
-
bu konuyu bende defalarca okudum, şimleme konusunda ise halen tereddütlerim, anlayamadığım yerler var..
mesela 50 metreye sıfırlanmış bir tüfek daha uzak, yada daha başka (atış eğrisi dışında) bir mesafede kullanılacağı zaman klicleri oynamayacakmıyız,..dotlarla mı atış yapacağız..
öyle olmalı ki, yoksa optik merkeze ayarladığımız dürbünü, mesafe değişince kliklerden ayar yaparsak ; bu ayarladığımız optik merkezi yine kendi ellerimizle bozmuş olacağımızı düşünüyorum hep, ki zaten böyle galiba..sağ-sol şimlemede optik merkez için bende bunun olması gerektiğini düşünüyorum ve düzgün bir sıfırlamada farklı mesafelerde problem olmayacaktır ve optik merkeze bi kere getirdikten sonra, sağ-sol ayarını zaten ellmeye de gerek yok.. bildiğim kadarı ile.
ama işte düşey pozisyonlarda, şimlemeden sonra dürbün taretlerini kullanmak lazım olunca, şimlemenin ne manası kalıyor diyorum kendi kendime her defasında, cahilliğimi mazur görün lütfen..
yada benim anlayamadığım bişey var, gözden kaçırdığım.. -
http://www.koctas.com.tr/hirdavat/hafel…kg/12525-18611/
alın size vortex piston
tüm yaylılara uyarlanabilir bence, 10 kg yük olarak belirlitmiş ürün tanıtımında, eğer cm2 ye 10 kg yük uyguluyorsa, 10 bar basınç var demektir..
belki sıkışınca daha yüksek rakamlara çıkıyordur, yada 10 kg. dediği sıkışmış halide olabilir, ama denemek lazım..
oldukça ekonomik bir fiyat ile sunmuşlar..hatta fırsat bulursam benim nostaljik hatsana uygulayacağım..

-
150 ayak (foot)

-
ellerine sağlık, sanki içinde gizli bir atıcı saklıymış gibi yıllardır

daha uzak mesafe atışlarını sabırsızlıkla bekliyorum..
-
Uretime kara verirsen benide listeye al ferhat abi
eyvallah kardeşim..

ama ustalar var iken moderatör konusunda kendini aşmış, bize düşmez..
ancak ihtiyacı olana elimden gelen yardımı yaparım.. -
eline sağlık abi.moderatör üretimine girmeyi düşünüyormusun ?nasip

ama önce başka projem var bu hafta için, 15-20 dakikaya kalmaz konuyu açarım, onu halledelim, aradan çıkartalım bi önce
-
tamam tamam yatıyorum, bütün fikirlerimi şimdilik durduruyorum..
ancak yeni ürünler ve tasarımlar ile pek yakında karşınıza çıkabilirim , haberiniz ola
-
moderatör güzel olmuş.Gez ve arpacık iptali yaparsanız daha güzel görünecektir.
teşekkürler, evet olabilir, hiç aklıma gelmedi onlar
Korkuyorum abi evde boş zaman bulup chrono yaptım diyeceksin diye

güldürdün beni, Allah'ta seni güldürsün..ama düşündüm de, 5 lt'lik çiçek yağı tenekesini, uzunlamasına yatırsak, kapağının olduğu bölümündeki plastikleri çıkarttıktan sonra.....

-
teşekkür ettim hocam
Allah razı olsun.. -
Denedim fakat grupman denemedim. 60 metre civarında ince uzun kola kutularından var ona desteksiz atıp duruyorum. Desteksiz olmasına rağmen gayet iyi, kutuda atacak yer kalmadı dağıldı gitti. Ben grupman sevmediğim için şimdilik çok ideal geliyor bana. 14.3 grainle 100 metreye kadar iş yapar sanırım fakat ben 50 60 metrede 10,5 ya da 8.44 le kullanırım.
iyiymiş hocam, o ince kutuları dağıttıysan 60 metrede desteksiz, bence herşey yolunda
Silahın en stabil çalışma değerlerini bulmak önemli pcp lerde. Son olarak kendimden örnek vermem gerekirse regülatörsüz at44 ümde silahı 160 bar-130 bar arası kullanıyordum sadece
haklsınız hocam, bunun içinde iyi bir gözlem şart galiba öncesinde, bol bol not tutmak.. ideal aralığı yakalamak için gereknlerden galiba..
teşekkürler. -
Bu arada moderatör çok orjinal olmuş abi.
sorma
sıfır sesi elde ettim yine.. çözdüm ben bu olayı.. isabette tamam bence, sehpayı halledince anlarız durumu 
-
Tebrikler, tek delik yapıyor 20 metreden bu yüzden tüfeği sağlam sabitlemekte fayda var

hocam sen daha uzaktan denedin mi ?.. nasıl durumu 20 metre az geldi şimdi gözüme

-
Gücü 800 fps lere indirip atış sayısın+ stabiliteyi maksimum yapmak var bu tüfekle. Elinize sağlık uzun mesafede de bence güzel sonuçlar alacaksınız hocam
bi chronomuz olaydı hocam
teşekkürler.. -
teşekkürler..
çok iyi değil aslında, ama kısa mesafede bile nefes kontrolünü yapamamak etkiliyor, bu yüzden sabitleyerek atış yapıp, tüfeğin gerçek performansını görmeyi bende istiyorum.
ve bu hafta sonu kendime bi atış sehpası yapacağım bu yüzden.. -
Yeni tüfeğimi aldıktan sonra bugün pompam geldi, .. işten çıkar çıkmaz eve geldim.. açtım pompayı.. neyin nesi, nasıl güç ister, yorar mı? sorularına cevap bulabilmek için, bağladım tüfeğe..
biraz zorlasada, 3-5 dakika içersinde 100 bardan 200 bara çıkaradım tüfeği.. azıcık terletti..
ayrıca bugün işyeri biraz sakindi, moderatör için aldığım malzeme 25 mm , gözüme ince gelince, el birliği ile arayıp bulduğumuz
tam işimize yarayacak hurda bir alüminyum piston gövdesini bu çalışma için değerlendirdim..ses, sıfır denecek seviyeye indi, oldukça başarılı..
isabet; atış sehpasından atıpta görmek lazım, ama zannedersem o kunudada başarılı oldu moderatör.. zira bana rağmen tek delik çıkarmak için elinden geleni yaptı
Uzun lafın kısası, Tüfek; atcıyı devre dışı bırakırsa.. her seferinde tek delik yapacak kabiliyette geldi bana.. uzak mesafelerde, neler olur bilemiyorum.. ilerleyen günlerde göreceğiz inşallah

[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/A26ZZX.jpg]
[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/27NvZ2.jpg]
-
aştın sen kendini
hadi bakalım kolay gelsin,..
resimle şöyle sökmüşken başka bir konuda, güzel bir paylaşım olur..