valibey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

teşekkürler Metehan, evet senin tüfeğide çok istemiştim nasip olmadı..
    şimdi ilerleyen zamanlarda güzel değerlendirmeler yapmak, literatüre eklemek lazım..
    ben çok farkedeceğini düşünmüyorum, zira yaylı değil ki ağırlığı arttırdığında düşme yapsın, diyorum kendi kendime :)

zannedersem, optimum ağırlık-güç ayarını yakalarsak belki 5,5 mm dekine yakın ve aynı sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum
    belki tahribat olarak çaptan kaynaklı farklılıklar olacaktır muhakkak ama.. menzil, isabet konusunda diğer kalibreler ile aynı sonucu elde edebiliriz gibi geliyor, mantık yapınca.. :thumbup:

deneyip göreceğiz..:)

valibey tüfegınız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanmanız dilegıyle... at44 sıkıntısız guzel tufektır,,bende 5.5 mm olanını kullanıyorum at44 de 4.5 olanı merak edıyoruz kısa uzun mesafe nasıldır, yorumlarınızı bekleriz...

teşekkür ederim arkadaşım..
    galiba bu sorunun cevabını herkes merak ediyor.. edindiğim izlenimleri yeri geldikçe elbette paylaşırım sizlerle..
    teşekkürler.

Aslında bugün için bi kaç deneme yapıp, kendimce edindiğim fikir ve gözlemlerden sonra paylaşacaktım , ancak fırsat bulamadım..
    Artık ilerleyen zamanlarda elimden geldiğince edindiğim (kullanım-performans) izlenimleri sizlerle paylaşırım

Bu yüzden şimdilik ; sadece görsel olarak, yeni aldığım tüfeğimi sizlerle paylaşıyorum..
    bu arada bana şöyle ucuz fiyata pompa satmak isteyen olursa çekinmesin :)

yavv elbette yerli sermaye dediğimiz şeyi bizde destekliyoruz :) memleketin insanı olarak memleketin topraklarıdakini bizde seviyoruz, burada sıkıntı yok.. başka bişey anlatmaya çalışmıştım.

neyse konu sapmasın, gerek yok..

vortexler vatana millete hayırlı olsun.. ;grin; deneyenlerin- kullananların yorumlarını dört gözle bekliyoruz..

(Daha önce yerli sermaye bahsi geçmiş bu konuda o yüzden yazma ihtiyacı hissettim)

işte bu yüzden yerli sermayeye destek kocaman bir masaldır benim için.... zira yerli sermaye yerli müşteriden yana diye bir olgu yok..olay tamamen duygusal..
    kaldıki yerli piyasa ürünlerini hemen yanındaki yerli tedarikçiden almak yerine, en ucuz olan çinden, hindistan alıyor.. bu tüm sektörlerde böyle..
    10 yıl alanında dünya 3.sü olan bir tekstil firmasında çalıştım.. Söke ovası ülkenin en büyük pamuk ovalarından biri..
    Ama bizim fabrikaya gelen pamuklar Hindistan'dan geliyordu..
    ve işin enteresan yanı, Fabrikanın politikasını belirten tanımlamalar arasında, ''Özdeğerlerimiz'' kısmında;
    ''yöre insanına ve bölgenin gelişmesini'' v.s. diye giden olumlu bir cümle ile başlıyordu paraggraf.. oysa ne bölgenin pamuğuna dönüp bakarlar ne Menderes nehrine salınan hakkıyla arıtılmamış proses sularına..

Şimdi ben bu adı lazım olmayan, neredeyse tüm tedarikçileri yurt dışından olan firmaya ; nasıl yerli sermaye gözü ile bakabilirim..

o zaman ne anlamı kalıyor bizim yerli sermaye hikayesinin, ben bi türlü çözemiyorum, kaldı ki beklentileri bile karşılama noktasında yeterince dirayet gösterilmiyor iken..

Şimdi yurt dışıdan gelen bi tüfekle neredeyse aynı, hatta daha pahalı olan yerli sermayenin bi çok yaylısı.. (elbette kalite ve fiyat noktasında istisnalar vardır..)
    ama onca yol ve gümrük muhabbetine rağmen neredeyse burnumuzun dibinde üretilen bir tüfekle aynı paralara satılan ithal yaylılar :him:s

Bu yerli sermayeler acaba ne zaman yerli müşterisini düşünerek fiyat belirleyecekler acaba..
    kaldıki gündemin esas konusu olan nitro piston olayı Kaan Bey'in dediği gibi eğer Stoeger olmasaydı yerli halkın bütün beklentilerine rağmen halen ortalarda görülmeyecekti muhtemelen

Derin bir muhabbet , ama hani platonik aşklar gibi bizimkisi, yerli halkı sevmeyen yerli sermayenin peşinden koşturmak ;grin;

satışpolitikası yapıyorlardır belki.. normal olarak.

marka olarak kendini kanıtlamış bir firma olarak piyasaya giren stoegere hem alternatif hem yarış olarak düşünülebilir..
    yada biz piyasaya sürene adamlar alıp gidecek diye düşündüler, .. acele acele önce 125 inkini piyasaya sürdüler, ellerinde o vardı bi ihtimal..

ama her ne olursa olsun, beklenilen an geldi, çok kişi büyük bir heyecanla bekliyordu bu anı :thumbup:

bence tam tersi, sentetik kundaktaki çizikleri, ezikleri v.b sıkıntıları gidermek neredeyse imkansız iken, ahşap kundak çiziklerini onarmak çok daha kolay ve mümkün görünüyor..

ha hangisi kolay çizilir derseniz elbette ahşap olabilir ama, en azından müdahale edebilme şansını veriyor kullanıcıya..

Bu hedefler hangileri oluyor abi Ft ile ilgili pek bilgim yok ama hayvan figürlü olanlardan mı bahsediyoruz?

Bu hedefler hangileri oluyor abi Ft ile ilgili pek bilgim yok ama hayvan figürlü olanlardan mı bahsediyoruz?

evet kardeşim.. gerçi çözmüşsün olayı sonra, gönderdiğin linkler için teşekkürler..

https://www.airgunturk.com/www.ftbrturk.c…?f=26&t=194 kendim yapmıştım umarım yardımcı olur

güzel olmuş hocam, ellerine sağlık..

bi yerde görmüştüm yay vardı arkada, nasıl olacak diyordum, sarsıntıdan düşermi v.s.
    en son incelediğim bi kaç örnek vardı, yay kullanmamışdeneyim bakalım nasıl olacak :)

birde bu delik çapı maksimum 50 mm oluyor acaba..

Arkadaşlar kendime FT hedeflerinden yapmak istiyorum, ancak olayın arka tarafındaki düzeneği çözemedim :)..
    kendimce düzeneğin çalışması için bişeler tasarladım ama, bu kadar işin gücün arasında maceraya gerek yok dedim,.. belki çalışmaz v.s.
    uzun lafın kısası ;elinizde bu hedeflerden var ise arka kısmının görsellerini alabilirmiyim, mümkünse..

yada satmak isteyen varsa elinde olupta, pm atabilir..

çok anlamıyorum bu pcp den ama; hem güçlü, hem 80 stabil atış..kalite kendini bariz bir şekilde belli ediyor anladığım kadarı ile..

bu arada;
    hocam çırak lazımmı sizin işletmeye :) ay sonunda atış yapsak yeter o tüfekle.. :D

Teşekkürler arkadaşlar.
    Köpekler Kazak alabay cinsi erkegi 73 dişisi 59 kg geliyor.
    Sayın Valibey kumpas yurt dışından aldığımız makinaların avadanlik kutularinda çikiyor çin mali ama çok güzel,saglam ve kullanisli.Türkiye'de aynindan cok aradim bulamadim.makina firmasindan 5 tane daha rica ettim eger gelirse size bir tane hediye etmek isterim.

hocam siz ne kadar geniş yüreklisiniz.. teşekkür ederim :love: .. daha öncede başka konularda buna benzer tavırlarınıza, yardımsverlilğinize ve cömertliğinize şahit oldum..
    oysa henüz tanışmamış olmamıza rağmen,... ne diyeyim size bilemedim :) teşekkür ederim..
    Şu saatten sonra, bu mesajın üstüne hediye etmiş kadar oldunuz, emin olun.. Allah sizden razı olsun..teşekkürler Erhan abi, eyvallah.