teşekkürler evet hepside kolleksiyonumun güzel parçaları
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Tarafımca Hatsan mod100x in carbine modeli olarak ayarlanmış olduğum tüfeğimdir. tüfekle beraber 6x24 50 dürbün ve 4.5mm namlu +5.5 mm+ 6.35mm namlular namlu kaideleri birlikte 3 takım namlu verilecektir . özenli bir şekilde toplamış olduğum silahımı , Ft atışları için namlu tetik piston ve yay modlaması yapılmıştır isabeti üst noktadadır namlu değişimi bu modelde pcp lerden bile kolaydır. tüm takıma 12000 tl istemekteyim kargo yapılmayacaktır Adana ve çevresindeki arkadaşlar gelip elden teslim alabilirler.
-
Hatsanın Browning firması için ürettiği mandallı namlu kilidi olan modelidir. hatsanın sıradan ürünlerinden farklıdır 4.5mm olanı yaylı 5.5 mm olanı ise nitro pistonludur. namlu uçlarında 1/2 unf diâ vardır istenilen aksesuar takılabilir. bu ikili kolleksiyonumun güzel parçalarındandırlar. ikisinin de fiyatı 5000 tl dir silahlar elden teslim edilecektir Adana ve Mersin deki arkadaşlara duyrulur
-
Türkiyede zor bulunacak bir model ve zor bulunacak bir temizlikte bu model Hatsanın webley & Scott special adı altında ürettiği kendine özgü pellet doldurma yuvası ve sabit namlulu alttan kurma bir modelidir. yüksek güclu bu silah günümüz mod 150 torpedonun atasıdır ondan daha isabetli bir modeldir. 5.5mm olan silahım için istediğim fiyat 7000 tl dir Adana ve Mersindeki arkadaşlara duyrulur silah elden teslim edilecektir
-
Tüfeğim Retayın hw77 ve gamo cfx inden karışım yaptığı bir tüfektir 4.5mm dir az atış yapmış temiz bir tüfektir 3000 tl istiyorum Adana ve Mersin deki arkadaşlar önceligimdir gelip elden teslim alabilirler kargoyla uğraşmak istemiyorum.
-
-
herkese selamlar bildiğiniz gibi H&N markasının metal alaşımlı pelletleri ülkemizde mevcut bunları kullanan var mı acaba yada namluya zarar verme konusunda bilgisi olan varsa bizleri aydınlatırsa sevinirim.Ayrıca kurşun pelletler bildiğiniz gibi doğaya zarar veriyor metal alaşımlı olanlar daha az zarar veriyor diye düşünüyorum.
bakır alaşımlı pelletleri çok kullanmanızı önermem. benim naçizane deneyimim sırf imalat esnasında oluşmuş ufak tefek çapaklar için ilk kullanımda 100 150 atış kadar kullanırım bir dahada namluya sürmem
-
2 tane pcp tüfeğim var onlar ile uzun mesafe atışı yapıyorum bir tane de mod 65 vortex 5.5 var onuda eğlence amaçlı kullanıyorum ama domi çok ilgimi çekiyor acaba diyorum hep içimden uygun fiyatlı yaylı 5.5 domi var bir tane yaylı olması çok etki edermi isabete sizce
dominatör carbine modeli aslında iyi bir silahtır 4.5 veya 5.5 olması seçime bağlı güzel ayarlanmış bir dominatör iyi bir pelletle oldukça isabetlidir. yaylı olması sarsıntı yönünden rahatsız edebilir belli bir zamandan sonra alışırsınız
-
Vortex-yay dönüşümü yapılabilmesi için ayrıca parçaya ihtiyaç var mı?
var arka plastik tapa yaylılarda daha uzun , tetik kasetini içine alacak şekilde öntaraftada yay klavuzunun yerleştiği bir tırnağı var . vortexlerde yarısı kadar kısa bir tapa kullanmışlar. bağlantı pimlerinden ön deki pim vortexe denk geliyor onun için daha kısa bir arka tapa kullanılıyor tetiğin kaseti yarısı plastik tapada yarısı vortexin içinde
-
isabet oranı artarmı ki ozaman. Namlunun ucunda şok varsa onuda alıyor olabilir.
namlu ucunda çok bir şok yok bu modellerde bu direk namlu ucu crownunu düzeltmeye çalışıyor ancak yanlış bir yöntem kullanıyor . silahın orjinal crown açısına bakması lazım o açıya göre dereceli havşa kullanması gerekiyor bu bildiğin top baş demirle macunla işi halletmeye çalışıyor. amaç pelletin eteğinin aynı anda namlu ucunu terk etmesi vede geriden gelen havanın belli bir açıyla türblans yaratmadan düzenli bir şekilde tahliye olması ve pelletin arkadında düzenli bir hava yastığı oluşturması bu şekilde tam randıman alınmaz
-
Bu tam olarak Emir beyin (zetax) konusu sanırım, emir abi görüşlerinizi bekliyoruz.
konuyla fazla alakası yok ama bu adamın amacı ne namlu ucunu mu genişletiyo napıyo bu adam ?
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.burda namlu crownunu tekrar düzwltmek istiyor malum hatsanın namlu ucu crownları bazen düzgün çıkmıyor namlunun en önemli bölümüdür namlu ucu crownu ancak bu rus arkadaş yanlış yapıyor açılı olarak crowmnu düzeltmesi lazım 45 derece 11 derece vs gibi bu direk klavuz demirin ucunu alel usul yuvarlayıp namlu ucunu polishliyor yani kötü crowna sahip bir silahta yapılan iş atış istikrarını bir nebze düzeltebilir ancak iyi bir crownun temizlemesi böyle yapılmaz silaha zarar verir.
-
Hocam merhaba yazınızı büyük bir hevesle okudum Hatsan mod 85 ve 125 vorteks kullanıcısı olarak ve bu tepmelerden dolayı çok dürbün harcadim.size iki sorum olacak hocam 1.si moderatörü söktükten sonra çıkan diş 1/2 unf dişmi yani herhangi bir moderatör takabilirmiyiz.birde bunu kesmek için ney kullandınız ispiral,testere filanmi ısıtma yoluyla cikartamazmiyiz disliye zarar vermemek için.
2. Sorumda vorteksi 16 joule nasıl çekiyorsunuz üzerinde güç vidası falanmi var vorteksin.bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim hocam 🙏
kesme işinde ben dremel kullanıyorum altta çıkan diş 1/2 unf ancak biraz şansa kalmış yanı var bazı dişleri güzel açmışlar örneğin benim mod85 sniper 5.5 gayet güzel diş açılmıştı, 4.5 olanında ise dişler biraz kaba açılmıştı onu alıştırmak gerekti. 16j yayı 38-39 spirden kestiğinizde oluyor orjinali 44 spir. yani yayı takarken arkadan pres gerektirmeyecek şekilde elinizle takabilmelisiniz. Vortex içinde yapılacak pek birşey yok nedeni adamlar 125 bar hava basıyorlar ve maalesef daha düşük basınç ayarlaması yapmıyorlar oysaki 100 bar civarında basıncı olması lazım ama hatsanda onu yaptırmak deveye hendek atlatmak gibi birşey
-
Hatsanın 2 tane moderatörü var bildiğim kadarıyla. Pellet arkasından gelen havayı dağıtmak için ''Air Stripper'' ve susturucu olarak kullanılan ''X-Silencer'' Acaba bunları M85 Sniper üzerinde kullansak nasıl sonuçlar alırdık. Özellikle Air Stripper'ı denemek isterdim çünkü lock-time'ı bire bir ayarlamak bir hayli zor, tahminimce namlu kısa olduğu için basıncın büyük miktarı pellet arkasından isabeti etkiliyordur, dolaysıyla air stripper bu havanın bir miktarını zararsız yönlere dağıtsa isabetini artıracağını düşünüyorum ama teorik tabi. Pratikte denemek lazım. Bir tane magic wood M85 Sniper yakalasam saniyesinde alıcam denk gelmiyor
air striper tavsiye ederim ancak air striperın ayarlanması lazım genel kullanıcılar olduğu gibi takıyorlar bu sefer çok faydasını göremiyorlar . air striperı taktığınızda içindeki sarı veya kırmızı renkli parçanın namlu ucundan pellet boyu kadar uzakta olması lazım onuda üzerindeki setiskuru gevşetip mesafesini kullandığınız pelletin boyuna göre ayarlamanız gerekiyor. en doğru sonucu o zaman alırsınız
-
Kardeşim yalının üzerinde dürbün durmaz dursada ayarı tutmaz dürbünlere yazık etme eğer imkanın varsa ucuz yollu pcp yaylıdan daha isabetli olur
o zaman yarışmalara yaylı ile katılan olmazdı o hesapla bakacak olsak 30 tane yaylı silahımvar hepsinde dürbün var ayrıca ben müsabakalara yaylı ile katılan biriyim müsabaka silahım hatsan dominatör carbine
-
Sayın zetax bey hatsan dominatör carabine 5.5 mi hatsan mod 87 vortex mi amacım 80 mt isabetli atış
bence carbine dominatör daha mantıklı olur. hatta uzun mesafe atışları amaçlıyorsanız hatsan mod150 sniper, hatsan mod135 qe veya mod125 sniper modellerini düşünün derim
-
benim müsabaka silahım dominatör carbine modeli bu silah hatsanda yarışmalara bu marka ile katılayım diye özel yapıldı ilk yapıldığında üzerinde 30cm lw namlu , tam 16j güç veren vortex piston vardı ve ciddi anlamda istikrarlı bir silahtı geri tepmeside çok çok azdı şöyle söyleyeyim chrono değerleri arasındaki fark 5 atışta 3 fps den fazla olmazdı 15m grupmanıda 7-8 mm kadar dı o kadar isabetli ve istikrarlı bir tüfekti ki benim tx200 le kafa kafaya sonuçları vardı. ancak 2 sene içinde vortex arızası yaşadım. tekrarda hatsan o istikrarda bir vortex takamadı. hatta birazda papaz olduk kendileriyle . şu an silahta 16j yayı var yaylı sisteme geri döndüm atış stabilitesi biraz şaştı 8 fps civarında grupmanda 10mm civarında genede 4 yıldır sorunsuz aynı istikrarda devam etmekte.
-
Türkiye ye giren havalı silahların geneli 7.5j giriyor mevzuata göre maalesef öyle eskiden meydan av , av doğa ve ideal av ithal gelen 7.5j silahlarını kendi servislerinde 16j veya istege göre 20j civarına çekebiliyorlardı ancak meydan avın servis desteği maalesef kalmadı weichrauch ların kullanıcıları biraz kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldılar, gamocuların durumu daha da vahim ideal av hiçbirşey getirmiyor ve servis vermiyor, avdoğa dianalara nisbeten daha istikrarlı destek vermeye devam ediyor amcak onlarda da şu aralar parça sıkıntısı var zannedersem
-
güzel paylaşım Sinan
bu aralar weichrauch ve gamo malesef yeni malzeme getirmiyorlar sanki gelecek ay gibi diana da bir kıpırdanma olacak gibi
bir ekleme olarak yeni başlayacak olan arkadaşlara biraz üzerinde uğraşmak ve ahşap takıntısı olmamak kaydı şartı ile mod85 sniperı tavsiye ederim 4.5mm bulabilirlerse çok iyi olur 5.5 da fena değil. nedeni stok olarak hatsanın bence en mantıklı tüfeği namlu uzunluğu Quattro tetik sistemi piston stroku gayet dengeli ve isabetli bir tüfek (önündeki plastik zımbırtısı hariç )
-
ülkemizde maalesef havalı silah kültürü tam oturmadı bunda bizimde ( geçmişi olanların) çok büyük hatalarımız var özellikle havalı atış disiplinlerini tam tanıtamadık vede oturtamadık örnegin dünyada field Target ,Hunting Field Target , benchrest gibi belli başlı bircok disiplinler varken bu disiplinleri Türkiyede tam olarak işler hale getiremedik bir avuç hobidaş olarak kendi içimizde kaldık örneğin 10 yıldan fazladır Türkiyede Field target yarısmaları yapılır bu belii bir zümrede ve lokasyonda kaldı maalesef pandemide bu yarışmaları biraz engelledi. Genelimiz bundan haberdar olamıyor kulüplerimiz yok milli federasyon da dahi 10m atışları haricinde diğer havalı disiplinlerin yeri yok . fiyatlarda baya bir uçuk durumda bundan dolayıda sıkıntımız büyük özellikle Türkiyede sıfır 4.5 mm kaliteli tüfek bulmak baya bir zorlaştı. bunların çaresine bakmamız lazım şu sıralar hobidaşlar genelde pcp ye yöneldi bunda satıcıların da payı var kullanım konforu ve isabeti ön plana koyarak uzun bir süredir pcp pazarlanıyor oysaki pcp ve yaylının kategorileri ayrıdır bu ayrımı maalesef hobidaşlarımızın özellikle yeni başlayanlarımızın bilmediği aşikar . naçizane hobimizdeki en büyük aksaklık pcp ile yada yaylı bir tüfek ile sehpa üzerinden hedef atıcılığı yapmak tabi bu biraz benchrest te girer ancak farklı disiplinleri denemek daha sportif yaklaşmakta lazım umarım FT ve HFT disiplinlerini topluma yayacak kulüplerimiz açılır hobimize biraz renk gelir .
-
Merhabalar . Foruma yeni katıldım.eski mesajları inceledim ama net bir yanıt bulamadım. Diana mod 54 airking ve Hw 98 arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim artı ve eksileriyle söyleyebilirmisiniz.Diana modelleri içerisinde en iyi model mod 54 müdür diğerleri nasıldır.
iki si çok ayrı kategoride silahlar biri sabit namlu magnum sınıfta yandan kurma ve ciddi bir teknoloji barındıran bir silah ki mod 54 ün üzerinde airking yazar onu da hakeder, diğeri namludan kurma orta güç versiyonu isabeti yüksek oda hwnin bu kategorideki en üst teknolojisini kullanmış bir bir silah . kullanmak istediğiniz yer ve şekle göre değişir. mod 54 mercedes v12 gibidir . rahat konforlu isabetli güçlü ama ağır ve kendine has alışılması gereken bir silah . hw98 ise daha cok honda vtec gibidir hızlı hafif isabetli yakışklı bir tüfektir. benim kendi seçimim diana mod54 airking olurdu