belki yanlış olacak ben genelde karşıyım böyle şeylere acemilik zamanında yaptım diyelim ben benim mod 54 5.5 ile 160 m de soda şişesi patlatıyordum. (şişe kırmak doğaya zarar verir hayvanları yaralayabilir)
yandan kurma nın bir avantajıda var onuda diyeyim diyelim senin tüfek yandan çarklı iyi bir tripot üzerinden atıyorsan yandan kurma silahları her kurmada namlusunu kaldırmadan da kurabiliyorsun bu atış konsantrasyonun da ufak bir avantaj sağlıyor. 350 nüans farkıyla biraz daha güçlüdür namlu biraz daha uzundur. şimdi kontrol ettim 50 cm namlusu var 5 cm 50 - 60 fps civarında hız farkı yaratır
ancak her yazılana da inanmamak lazım satıcı firma oraya 320 ms yazar yada 1250 fps der ikiside aynı hesap ancak bu sürate kaç grain pelletle çıktığını söylemez. örneğin 7 grain pelltle ölçüm yapan bir firmanın yazdığı 1250 fps ile 8,44 grain ile 1250 yapan firmanın yazdığı 1250 bir değildir biri 33 joule verirken diğeri 40 joule veriyordur . havalı alırken kaç fps demek yerine kaç joule güç verir derseniz esas değere ulaşırsınız.