ZETAX adlı kullanıcının mesajları

    Mod 25 Supertact bugün (19-05-2023) tarihinde servisten geldi ve beni şok eden bir durumla karşılaştım, tüfeği servise gönderme sebebim, plastik olan ve bu yüzden kırılan tetik grubu muhafazasının değiştirilmesiydi, tüfeği servise göndermeden önce tetiği altın (metal) tetikti, kutuyu bir açtım tetik plastik ve tetik grubu komple plastik, benim gönderme amacım metal tetik grubu ve kasası takılmasıydı ?

    Göndermeden önce metal kasa olduğunu ve değiştirebileceklerini söylediler, hatta daha öncesinde bana mod 125 ile beraber metal tetik grubu göndereceklerdi göndermediler, teknik servisi aradım ve durumu anlattım inanılmaz bir saygısızlık ile karşılaştım, altın tetik olmasının imkansız olduğunu söylüyor bana teknik servisteki Fatih bey fakat ben tüfeği gönderirken altın tetik takılıydı yani beni yalan söylemek ile suçluyor, gözümle gördüğüm ve kendilerinden de teyit ettiğim metal tetik grubu olmadığını mod 25 supertact modelinin komple plastik olduğunu savunup beni bir kez daha yalancılık ile suçluyor.

    Bana yaptıkları yanlışları ve saygısızlığı yurtdışı müşterilerine yapamayacaklarını söyleyince cevap veremiyorlar, kem küm edip sinirleniyorlar bide üstüne.

    Hatsan benim için bitmiştir arkadaşlar.

    Öncelikle İbrahim geçmiş olsun. Hatsanın bu tutumu maalesefiçler acısı aynı sorunu webley marka hatsan yapımı tabancamda yaşadım illa servise göndereceksiniz dediler gönderdik tırnak kadar parça için . sonra eeee yapamadık elimizde parça yok. Arkadaş tabancanın yapım adeti belli sen yapıyorsun bunu yedek parçasını fazladan yapıp tedarikte bulundurmak bu kadar zor olmamalı. İngilterede bunu yapsalar ki tabancayı orada sattılar adamı oyarlar. Ne demek yapamadık parça yok... sonuç tabanca der dest geri geldi. Sinirim yatışınca oturup kendim yapacağım.

    Abi yazdığın yazı Türkiye'nin özeti gibi gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum 😂 normalde eksiklerini ve hatalarını gösterdiğin için teşekkür etmesi gerektiği yerde 'papaz olduk' demen Türkiye'nin özetidir 😊

    sorma adamlar aforoz etti bizi deneme için gönderilen tüfeğide geldiği gibi hızla iade ettim aslında istikrarlı bir silah ama bizde hep öveceksin ağamsın paşamsın diyeceksin 10 numara oluyorsun ucundan dokundurursan işin rengi değişiyor

    kral pcpler köken olarak evanix blizzard s10 du galiba yanlış hatırlamıyorsam direk onun klonudur hatta fabrika evanixden imalat araç gereçleri ni satın aldığı söylentisi vardı. ilk yapıldığında piyasaya çıkmak üzere iken bize gönderilen ürünler de enteresan şeyler yaşatmıştı bize. mekanik olarak çok istikrarlı idi regülatörlü gibi atması güç ayarı için çekiç yayına kolay ulaşım at44 lere alışkın bizde hayranlık uyandırmıstı. ama berbat bir namlusu ve namlu işçiliği vardı. 15m grupmanı 2-2.5 cm yapıyordu benim yaylılarla kıyaslama fotoğraflarını göndermiştim. yivset düzgün açılmamıştı. namlu ucu giriş çıkış crown ları yoktu resmen yoktu .düzeltilmesi gereken destan gibi bir yazı yazmıştık. ve tabi kral armsla papaz olmuştuk. o dönemde tüfeği tanıtanlar hep fps pellet hızı istikrarını gösteren yayınlar yapıyorlardı kimse grupman yayınlamıyordu 😂. daha sonra kral yavaş yavaş düzeltti gibi eksikleri ama hala devam eden imalat hataları var oda son kontrolün iyi yapılmamasından kaynaklanıyor.

    O zaman benim piston hava kaçırmaya başlamış diyebiliriz abi

    kontrulü basit namluyla öpüşeceksin . çıplak namlunun ucundan ağzınla vakum yap eğer namlu dudağına yapışıyor yada kavrıyorsa contayla bir sorun yoktur. neden yay veya vortexdedir. ancak vakum yapmana rağmen namlu dudağına yapışmıyorsa ya namlu o ringi ya da piston keçesi sıkıntılıdır. zaten başka kaçıracak yeri yok

    bende hem 5.5 hem 4.5 var zevkli alet ama üzerinde dürbün tutmakta zorlanabilirsin. 15-20m içinde 5.5 pest kontrol yapar tabi pest derken Neyi kastettiğini tam anlamadım. bizim yaylada el kadar örümcekler çıkıyor öyle bişeymi , fare cardın gibi mi yada kertenkele ufak yılan türü birşeylermi bilemediğim için 5.5 iyidir amaç hedef atıcılığı ise 4.5 iyidir isabetli zevkli bir tüfancadır.

    Yakin zamanda kral np01 edindim, 4-5 farkli pelletle denememe ragmen 50 metreden grupmani hedef kagidina sigdiramadim, cok alakasiz yerlere atabiliyor, pellet bazen hedefin 20 cm uzagina dusuyor, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum Grupman Grupman Grupman

    Bu nasıl namlu ucu kesimi crownu bırak düzgün bir kesim bile olmamış bu namlu ile grupman çok zor sağa sola atar çiçek resmi çizer. Bence gönderin servisine yada elde baştan crown açmak lazım buna namlu ucu çok bozuk

    IMG_1160.jpg


    Bu gün Türkiye piyasasında hakkı yenmiş bir tüfeğin özelliklerinden bahsedeceğim carbine yanı kısa namlulu haline geldiğinde neye benzediğini ve sonuçta ufak bir grupmanınıda ekleyeceğim

    Retay 100x oldukça hoş bir tasarıma ve aslında teknik olarak ta güzel bir karışıma sahip bir silahtır.

    IMG_20160629_194528.jpg


    Pellet yükleme sistemi ve silindir sistemi 26mm çapı ile direk olarak hw77 den alınmadır. gerçekten hoş bir sistemi var. ancak kurma sistemi farklıdır.

    hw77ler de piston yolu 81mm iken bizim piyasamıza hitap edebilmesi için kurma sistemi ve tetik sistemini 100mm ile Gamo cfx den devşirilmiştir.

    toplamda hw77 ve 97 lerde 43cc gibi olan silindir hacmi güç odaklı düşünülerek 53cc gibi olmuş ve sınırı 60 cc den başlayan magnum sınıfa yakın bir değere getirmiştir. yani orjinal yayı ile gücü kuvveti yerinde bir silahtır.


    IMG_20161029_193918.jpg

    Yukardaki ilk Retayım . Ben silahın potansiyeline inandığım ve acaba bunu İsabet öncelikli bir silah haline getirebilir miyim diye bir dürtü ile Silahta işlem yapmaya başladım klasik namlu ve yay kısaltma operasyonu.IMG_20230114_180148.jpg


    IMG_20230114_175837.jpg


    Fakat bu silahta acı bir geçeklede karşılaştım Dürbün rayı gerçeği. Silahın gövdesi Alüminyum ve kullandıkları 22mm ray da alüminyum. yani mono blok değiller vidalanmışlar.

    belli bir zaman içinde vidalar laçkalaşıyor dürbün ayarını bozmasını bir yana bırakın üzerinde dürbün düşecek hale geliyor. bu sahip olduğum 3 retay da da kronik bir problemdi. hem gövdeye hem raya tekrar diş açıp daha geniş yeni vida taktım, epoksi çelik yapıştırıcılar denedim ancak malzeme alüminyum olunca bir zaman sonra tekrar eskisi gibi olup dürbün rayını fırlattı büyük bir problemdi.

    tabi bizde çare tükenmez silindire zarar verirmiyim diye düşünürken en son argon kaynağı ile alüminyum rayı alüminyum gövdeye puntalarla kaynattırdım.

    IMG_20230114_180005.jpg


    IMG_20230114_180103.jpg

    gövde yapısı bozulmadı ve silindir hareketi içeriden kabarma ile engellenmedi. operasyon tam oldu ray ile gövde bütünleşmiş oldu. Kullanıcılarını sinirlendirecek kadar gereksiz bir hatayı bu firmanın çözememiş olması enteresan. yeni modellerinde de bu rayı kaldırıp gövdeye 11mm ray izi açmışlar.


    IMG_20230114_175934.jpg


    IMG_20230114_180410.jpg


    yay olarak tx200 hunting carbine yayınıda takınca 29 cm namlu boyu olan 16 joule güç veren silah 95 cm lik kompak yapısı ve iyi bir isabeti olan bir silah oldu.


    IMG_20161029_193623.jpg


    Sonuçta 15m grupmanı 4 atış ve 8mm kadar bir grupmanı ve ciddi teknik alt yapısı olan bir tüfek haline geldi.