ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

emir abi yarısmaya yeterki gelin ben her türlü silah bulamazsanız size verebilirim isterseniz at 44 ümü 600 fps düşürürüz antreman günü istersenin benım mpr yi yarısmanız için verebilirim gerginliğe lüzum yok yeterli bir ortam bulasalım sohbet edelim yetenekli bir yarısmacı değilim herhangi bir kürsü hedefim yok o ortamda bulunmayı konusmayı sohbet etmeyi seviyorum istersem sonuncu olayım yeterki sizin gibi abilerim ile tanısıyıp sohbet etmek bu benım 4. yarısmam daha forumdan tanısamadıgım dünya kadar insan var.

Çok teşekkür ederim . bendeki webley le atp2 hazır ama yaylı düşündüğüm için Bişey ayarladım her ne kadar levent dostum diana desede ben inat ettim . benim krallardan biri oldu galiba onu getirmeyi düşünüyorum tabi biraz dandik kaçacak ama ortama katılmak amacı esas birde yaylı ile katılayım dedim sorun ondan çıktı bende

Arkadaşlar yarışmayı kenara bırakalım. Biz sizlerle tanışmak ve muhabbetimizi arttırmak istiyoruz. 27-28 Eylülde Kızılcahamam a bekleriz. Aslına bakarsanız benimde şu an için tüfeğim yok. Tüfeği olmayanlar benim gibi hakem olarak da faydalı olabilirler. Gecede muhabbetin belini kırarız. İnanın yüz yüze konuşarak sebep sonuç ilişkisini daha kolay kurabiliriz. Eminim çok zevkli bir hafta sonu olacaktır.

Yunusun da dediği gibi,

Gelin tanış olalım,
    İşi kolay kılalım,
    Sevelim sevilelim
    Dünya kimseye kalmaz.

sizi tüm gönlümce kutluyorum .inşallah hanımla geleceğiz ayarlamaya çalışlıyoruz. muhakkak tanışmak isterim

Bu muhabbetin sonu hicbir yere gitmez.Guclu tufekle FT olmuyor! Ayni yarismanin icinde ayri kulvar yada BR de olmaz cunku buna ne maddi ne manevi nede zaman olarak takimlarin gucu yetmez.Oyuzden katilmak isteyenler icin yer,mekan sartlar belli.Yada sizde duzenlersiniz bir yarisma gelir seve seve atariz.Isi daha fazla kisisellestirmeye kisilei hedef haline getirmeye gerek yok!!!
    (Yazima illa cevap verme ihtiyaci duymayin,dedigim gibi cozum uretin,bir yarismada sizler duzenleyin!!!)

Yani enteresan bir bakış açısı geçen sene düzenlemiştik. bu senede düzenleyeceğiz Adanaya bekleriz kardeşim

yanlız torun winchester a fason ürün yapan bir firma diye biliyorum ben 301 den memnundum 601 den dahada çok memnunum gayet hoş tüfekler.ha biraz daha işçilik kalitesi olabilir. o ayrı mesele ama genelde atışı vuruşu filan gayet hoş

torun 301 bende vardı gayet hoşuma gidiyordu.
    aslında ben torunu sevdim ya şimdide 601 magnumunu 6.35 ini severek kullanıyorum.
    yalnız torun301 igt den öncemi girdi piyasaya ben 1.5 sene oldu alalı

Dostum iş garip noktalara vardı. ben baştan derdimi anlatayım çünkü olmadık şeyler anlaşılıyor.
    Benim anlatmak istediğim belki ütopik olabilir. bazı arkadaşların özellikle çıkışları oldukça sert oluyor onlara cevap vermeyeceğim.
    Dünya standartı 12 fpe tamam kabul , buna geçiş yapılacak tamam onada kabul .
    ama şunu unutmamak lazım pek çok arkadaşımız bu yarışmaya katılmak istiyor ancak. ellerindeki tüfekler fazla kaçıyor yani bu geçiş daha yumuşak olabilirdi demek istiyorum bu yarışmada hem hazır olanlar ft yapabilir hazır olmayanlarada 70 metrelik parkurlarda br yaptırılabilirdi. bunu demek istiyorum ozaman ftye girecekler normal hedefe uygun tüfekle atarken br ye girecekler uzun mesafeye uygun tüfekle atarlar herkes daha memnun ve kaynaşmış olabilirdi. tabi yarışma hazırlamak zor bir olay bende Adanadaki yarışmada bizzat hizmet verdim.
    benim anlatmak istediğim öncelikle budur. herkesin tarzı farklı . Sadece ben güç snırlamasını öğrendikten sonra 2 tüfeğimi pert ettim ikisininde namluları kesildi havşaları açıldı ancak hala istediğim gibi değil, zorakiler de kasaları pert oldu. onlarda tam istediğim gibi değil şimdi maddi durumda uygun olmadığından gözüme baikal m 512 mag ı kestirdm onuda ancak 9 unda alabileceğim oda elime 13 nde yada 15 nde geçecek yani bana antreman yapacak az bir zaman kalacak. bu kadar çaba panik olma bir anda güç sınırlamasını görünce oldu (oysaki yarışma tüfeğim ve yedek tüfeğim zaten belli idi mod54, mod52) bunu sadece ben son bir haftada yaşadım büyük ihtimal bunu ve buna benzer durumları yaşayan pek çok arkadaşımız vardır. yada 3-4 kişi bir tüfekle katılabilecek arkadaşlarımızda vardır. ben bunu demek istiyorum. Tüfeklerimizi veririz konusu takdire şayan gerçekten güzel bir davranış takdir ediyorum ancak alışık olmadığın antreman yapmadığın ve tanımadığın bir silahla ne kadar başarılı olunabilirki???

cevap vermeyeceğim dedim ama
    "arkadaşım mod 125 alıcagına o zaman biraz daha biriktirip 600-700 tl ye at 44 4.5mm alırsın 12 fpe düşürürsün ve yarısmaya katılırsın hem güc sevdası olup hemde ft ye katılcam diye birşey sacmalık olur aldıgın silah 400 tl buna dampa ayak aldıgını varsayıyorum 500 tl yapar ki almadıgın ise dürbün yakın zamanda elinde kalıcak üstüne 200 tl daha koysan max set halinde at 44 alırsın 2. el olarak hiç birimiz bu hobiye baslarken 1000-2000 tl lik silahlarla baslamadık bu hobiyi yaklasık 2 yıldır yapıyorum ancak 1 sene sonrasında hayallerimdeki tüfeğe kavuştum yeterki güç manyaklıgından vazgecin..."
    moltak dostum güç manyaklığı derken???
    benim envantere bir baktım alınmam gerekiyormu bu lafa sence???

br düzenlenir hedeflerde karton olur hedefte kırılmaz kalplerde koyarsın hedefi 70 metreye atrsın , gidersin bakar getirirsin ne vurduğun belli olur .
    ister 12fpe ile atrsın ister 30 ister 50

Ben kafa filan yaşamıyorum o dediğinizi bizzat size iade ederim . ben anlayacağımıda anladım daha hazır olmamış bir topluma siz bunu dayatıyorsunuz insanlar ortada kalıyor çare aramaya çalışıyor. Tabiki bunun bir serzenisşi olacaktır iki kategori olabilir bu geçiş dönemi gayet mantıklı bence izmirde bunun tartışması çıktı şimdi geçiş olmadan bir anda 12 ftp kararı alındı koca adana takımı 3 kişi 4 kişi bir tüfekle yarışacak ben tabancayı bozup bir şekle sokmaya çalışıyorum. ayrıca yarışmaya katılmışlığımızda var hizmet etmisliğimizde Hamatum un dediği gibi bu iş hobi den çıktı size hayırlı olsun kardeşim güle güle yarışın hatta gerekiyorsa moderatör arkadaşlar beni banlayı verin hesabı siliverin gereği yok bu işlerin .
    Gönlünü kırdığım dostlarımdan da tekrar özür dilerim.

12 fpe sınırlamasının arkasında geçmişte yaşanan birçok sıkıntı var.Bu gücün üzerinde attığınızda,belli bir atış sonrası 3-4mm saç dahi dayanmıyor,hedefler kullanılamaz hale geliyor.Yoksa amaç kimseye masraf çıkarıp,kırgınlık yaratmak değil.Sizde hak verirsiniz ki yarışmaların tüm masrafları (hedef imalat,montaj,kulvar temizliği,vs)takımların bireysel katkıları ile yapılıyor.Böyle bir durumda maximum faydayı sağlamak en doğal haklarıdır diye düşünüyorum.Hali hazırda bu elitistlik ise ben dahil tüm arkadaşlarım elittir :!: Olmamak gibide bir sıkıntımız yok yanlış anlaşılmasın ;)

Konuyu açıldığı günden bu yana takip ediyorum, okuduklarım beni üzüntüye sevk etmekle beraber, bazı yazılarda aklı sıra insanların laf soktuğunu sandığı cümlelerde de sinirleniyorum.
    Bu zamana kadar olan kaç yarışmaya katıldı herkes bir düşünsün, yarışmacı olmaktan bahsetmiyorum, yarışma atmosferini yaşamaktan bahsediyorum, yine kaç yarışma düzenlenmesinde yardım ettiniz ve katkınız bulundu, eziyetini çektiniz, herşeyin iyi olması için uğraştınız. Klavyeden çok kolay oluyordur eminim. İnsanların emeklerine herkesi saygıya davet ediyorum. Kimse bu yarışmaya katılmaya veya katılmamaya zorlanmıyor, şartlarına bakarsınız keyfinize gelirse gidersiniz gelmezse gitmezsiniz bu kadar basittir, yapılagelen yarışmaların şartları ortamları uymuyorsa, sizlere uyan şartlarda ve ortamlarda buyrun sizler düzenleyin, engelden taş koymaktan çok destek görürsünüz emin olun. Buyrun güç sınırı olmayan ft düzenleyin yada ne biliyim herhangi bi yarışma, öyle bir konu açıldığında ben ilerisini gerisini hırsını vs düşünmem hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız geçsin temennisinde bulunur, cümlelerimin arkasına bir şey saklamadan mesajımı yazarım, katılabilme imkanım varsa katılır atmosferin keyfine bakarım herkese de bunu tavsiye ederim.
    Aylarca, haftalarca, günlerce maddi manevi imkanlarımızı kullanıp bu yarışmaya harcıyorsak ve harcıyorsam, yarışmaya katılmayacak, sırf yazı yazmak, işine gelmediği için ortalığı bulandırmak, art niyet vsvsvs gibi nedenlerle kimsenin yarışmayı karalamasına izin vermem, yarışmaya gelin bizimle aynı ortamı paylaşın, yarışmanız şart değil, çayımızı kahvemizi alalım elimize, istediğiniz her türlü eleştiriyi yapın, gördüğünüz her türlü aksaklığı, size yanlış gelen şeyleri her şeyi konuşalım tartışalım ama önce oraya gelip bu işin içinde ne kadar var olduğunuzu gösterin, emek harcayın kesinlikle saygı duyarım ben sizin görüşlerine inandıysam orada sizi destekler, gördüğünüz tespit ettiğiniz aksaklıkların giderilmesi değişmesi için elimden geleni yaparım.
    öncelikle şu ayrımı iyi yapmak lazım, havalı silah herkesin bu forumda ortak hobisi ve ortak noktası, örnek vermek gerekirse A-Takımı atış alanında 270 metreye kadar atış imkanımız var ve çeşitli mesafelerde hobimizi gerçekleştiriyoruz, merak etmeyin şişede kırıyoruz kağıda grupda yapıyoruz, uzak mesafe atışıda yapıyoruz, kısacası bizim buluşmalarımız atış günlerimiz FT den ibaret değil, FT ise bizim spor olarak gördüğümüz bir aktivite, bunca zaman hobi olarak gördük ona göre davrandık(dım) bundan sonraki süreçte hobi den gelişen spor olarak görüyoruz. Field Target yarışmaları FTBRTURK çatısı altında yapıldığı müddetçe bu kurallar uygulanacak, başka hobidaşlarımız istediği güç sınırında yada kurallar çerçevesinde istediği yarışmayı yapar yada yapmaz şahsen bana tebrik etmek ve kolaylık dilemek düşer. Herkesden ricam artık güç sınırı hakkında gereksiz yorumlardan vazgeçelim. hobinin bir yere gittiği yok kimse merak etmesin, esas hobiyi sadece FT ile sınırlarsanız o zaman hobi diye birşey kalmayacağından endişe etmeliyiz.

Bu konuyla ilgili son olarak şunuda belirtmek istiyorum, yarışma bu işin sportif tarafı, yarışmasanız bile olası bir yarışmaya katılın ve atmosferi görün zorluklarını sıkıntılarını görün, fikirleriniz değişecektir.

Bu dediklerinizi bir anlık hırsınızla yazdığınızı kabul ediyorum yoksa kesinlikle cevap dahi vermeme gerek yok . bizler burda genel açıdan sıkıntılarımızı dile getiriyoruz ve bunun içinde kırıcı olmadan dile getiriyoruz kabul etmeniz ve ya etmemeniz umrumda dahi değil yeterki insanları aşağılamayın benim dediklerim benim olduğu kadar takımimında pek çok arkadaşımın hatta bu forumdaki ek çok arkadaşımın düşünceleri olabilir. Bunları yazarken kırıcı olmamak gereklidir. Yoksa Allahın oğlu olsanız ben elitim kelimesi benim için vız gelir tırıs gider. Bu anlayıştaki bir yarışta size başarılar dilerim bu forumdada iyi günler dilerim

Ben genede Bu tarz yarışmalarda iki kategorininde olması taraftarıyım yada madem yol ayrımı var. Forum genele yaygınsa yqrışmalarda genele yaygın olmalı dünya bunu yapıyor diye ben ve benim gibiler öyle yapmak zorunda değiliz ozaman kararlaşalım madem bu tarz ftler olacaksa sınırlamasız yarışmalarda yapalım mesafeler daha uzun olsun kendine güvenen ona katılsın
    Ozaman elitist olayından kurtulunur. Yoksa bu laf döner durur işin kötüsü hobide can kaybeder . benim anlayışım bu hobi genele yayılsın insanlar bişeyler paylaşsın bilgiler paylaşılsın . yoksa denildiği gibi spor yapacağız diye hobiyi fobi haline getirilir diye düşünüyorum

Ben ön arpacığı ortada tutup gezi ona göre ayarlıyorum ayarlı arpacık sayesinde aslında gez arpacıkla baya bir menzil atışı yapabilirsin dostum.
    Ama dürbün bağlayacaksan çok büyük bir dürbüne gerek yok dampa kullan .
    Adana ft de iki atıştan sonra benim dürbün kaymıştı tek parça olmasına rağmen.

Moderatörü bağlarsan daha güzel atarsın birincisi isabete etkisi oluyor pozitif yönde ikincisi heran atış yapabiliyorsun uykunmu kaçtı gece 2 ,3 5 evdesin tak moderatörü pıtır pıtır yap atışıni kimsenin ruhu dahi duymasın . tavsiye ederim