Güç sıkıntısı olmayan yarışmalarda olabilir. Aslında aynı sistemde bir kisıtlamalı birde serbest kategori olsa çok daha iyi olmazmı ben sırf ft için mod54 ü almıştım yarışma tüfeğim bu diyordum yedeğide mod52 idi. Şimdi inanın yeni bir masrafa girmek istemiyorum mod 54 ve 52 yi de sırf bu kurallar için kurcalamakda işime gelmiyor. zorakiyi hazırlamakta bukadar silahın içinde bana ironik geliyor. Ama inş. Bir sakatlık olmazsa kafaya koydum zoraki ile katılacağım . ne yapalım :))
Yani bu güçte belli silah markaları öne çıkıyor ve bunun dışındakiler iptal eğer yarışmalar hep bu standartta olacaksa ki ülkemizde havalı ile avda yasak. Okadar magnum yaylılar , bt65ler , evanix ar6lar sumatralar fx ler vs. Bunlar ne olacak piknikte şişe patlatmacamı oynayacağız. Bence yarışmalarda kısıtlamalı yani ft gibi tavşanlı mavşanlı hedefli sistemin yanında normal kağıt hedefe atacağımız güç sınırı olmayan kategoride olmalı.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hamatum üstad Gerçekten güç oldukça kısıtlı . bir haftadır yarışmanın izin verdiği güçteki silahları deniyorum içimden gülesim geliyor. Aslında hiç birine el sürmem ama .
Yahu biz anadolu çocuğuyuz arkadaşlar böyle pıtırcıklar avrupada olurda bize eğreti geliyor biraz. Bu gün cometa 220 yi kurayım diye bir abandım silah kırılıyordu nerdeyse alışmışız taş fırın magnumlara sinek siklet hafif geldi. -
Aha şimdi hapı yuttuk moderatör yasakmı ? Ben öyle bişey okumadım . zorakiyi de atp2 yi de moderatörle hazırladım moderatörsüz farklı atıyor.
-
Nasil moderatör anlamadım
-
Kesmek değilde namlunun önündeki Havşa ucu doğru açılmazsa vermez . pelet namludan dengesiz çıkar kesilmesi locktime yönünden avantajlı olur.( ayrıca namlununda tornada kesilmesi doğru olur düzgün ve hassasca)
-
Anaa hayırlı uğurlu olsun Ankaraya gidiyormu sizin takım .
Gidiyorsa bir karşılaşır ufaktan bir kapışırdık :))
Her nekadar Adana timin çömezi olsakta :)) -
Ooooo tamam işte size uğraş çıktı dedigim gibi bir kralı veya retayı sünnet ederseniz lock time ı oldukça iyi bir yaylı nız olur yayıda ya daha yumuşak bir modelin yayı ile yada kendi yayını bir yaycıya gösterip bir incesini çektirerek ,yada ısıl işlemle kendi yayını yumuşattırarak daha yumuşak bir yay elde edip Takarsanız 200 tl civarı oldukça yumuşak ve isabeti iyi olan bir ft tüfeğiniz olur. Tabi uğraşırım derseniz.
Yoksa ben bu aralar baikal m512m i inceliyorum weirauch namluya sahip bir tüfek oda iyi bir alternatif olabilir. Tabancası baya iyi idi bence buda iyidir. -
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın çok iyi bir tüfek aldınız. Değerini bilirseniz uzun yıllar kullanırsınız. Bakın bendeki 88 model.
-
Isıl işlem özellikle yay gibi hassas parçalarda dikkatli yapılmalı malzemenin her yanı dengeli ve aynı şekilde olmalı yoksa kırılmalar oluşur. Bence daha ince metalden ancak spir sayısı ve uzunluğu aynı olan bir yay bulursanız yada çektirirseniz daha doğru olur dengesiz ısıl işlem yapılmış bir yayın ömrü fazla olmaz
-
Komple dağılıp bakılması lazım
-
Bence hiç uğraşma eğer ft ye gideceksen şu tüfekler fena değil
Durum varsa
Tx200 carbine, hw97
Yoksa orta ölçek
Diana 21, webley stingray,Daha uygun
Cometa 220, stoeger x5, baikal mp 512m , winchester 800x
Ha illa uğraşıcam diyorsan kral demon 4.5( 150 tl filan) al alttan levyeli onun yayını değiştir. Hatta tornacı varsa tanıdık namlusunu 35 cm e kestir uç havşasını açtır. Toplamda 180 -200 tl ye ft tüfeği gibi bişeyin olur. Eğer biraz daha görsel istiyorsan retay troy 100 x i alıp aynı şeyi onada uygulayabilirsin yay yumuşadığı için tüfekler için dahada iyi olur. Oda 300 civarı çıkar
Mod125 yazıktır bırak öyle kalsın ayarını bozma 550 -600 tl o tüfek .
Menzil atışlarının olduğu yarışmalarda var mod 125 ile de ona katılırsın. -
Merceğin biri gidip gidip geliyor
-
Hayırlı olsun güle güle kullan
-
Valla üstadım bence küheylanı zorlama
-
Evet aslında avı çok özledim . yaş çok geçmeden yemini bozsakmı neyapsak
-
Bakalım yaylı bulabilecekmiyim . hala kararsızım
-
Valla haklısın Yasin bey pcp olması gerekir ben hala yaylı bulamadım . yalniz hw97 baraja takılmıyormu 290 yazıyor 8.5 gr ile chronosu nedir
-
Üstadım av doğa ya gönder durumu anlat komple bakılmasını istediğini söyle onlar gerisini yapar silahın zımba gibi geri gelir
-
Tüfeği kaça aldınız? Uğraşmaya değer mi ona göre fikir verilebilir.
Eğer yay keçe vs.. siz karşılamayacaksanız yaptırın kullanın bence..
Mod52. Nin ölüsüne değer. Güzel tüfektir.
-
Dostum mod 52 oldukça özel bir tüfektir 5 metreden değil 50 metrede dahi şişe filan bırakmaz. Bence servise gönderin tam bakımını yapsınlar . benjamine filan benzemez uzun yıllar zevkle kullanırsınız. Bendeki komple bakımdan geçti zımba gibi şimdi.