ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

kapalı ortamda kesinlikle zoraki yi tavsiye ederim ki arkadalar da etmiş ucuna yasin arkadaşımızdan moderatörde aldım gece 9 - 10 - 12 -2 ne zaman uykum kaçarsa sessiz sedasız çalışabiliyorum.
    birde at p2 oda iyi
    ben hatsanın pelet catcher box ı var metal ondan aldım pislikte olmuyor sekmede işim bitince

Peki şimdi birkaç sorum daha var
    1 kuralları okudum ona göre pcp kategorisinde, atp2 ve webley raider single la katılacağız ( hanımla beraber kabile olarak) bunda sorun yok
    2 yaylı kategorisi farklımı olacak onu anlamadım . adana ft de yaylı pcp birlikte girmiştik.eğer öyleyse yaylıyada katılmak isteriz onun için bizim timden yardım alacağız yada bir şekilde bir operasyon düzenliyeceğiz.
    3 levent bey zoraki ile katılabileceğimi söyledi peki bunun sınıfı hangisi olacak yaylımı pcp mi yaylıysa arayışımız biter yoksa pcp ye girerse almaya gerek yok.

Kafamız tam karıştı vesselam

valla bundan 20 yıl önce biz avlıyorduk ben avı bıraktıktan sonra gitmedim . özellikle çifte han civarı alihocalı bölgesi yeridir. latif ustamda bilir nede olsa memleketi
    şu an hala ava giden var da kaçak olarak özellikle dağ keçisinden çiğ köfte yi tavsiye ederim.

Bu hobi güzel ailecek yapınca dahada güzel oluyor. hanımı kızdırmazsan sıkıntı yok.
    ben bu gün zoraki ile antremana başladım 10 metre 20 metre atışları yapıyorum dürbün yetmiyor ama adam gibi bir dürbün takacağım hanımda hafta sonundan itibaren başlayacak malum çocuklarla o ilgileniyor.
    bu arada atraksiyon olsun diye olmazsa stoeger x5 e bakacağım ucuz yollu bulabilirsem :D ben yaylıda katılmak istiyorum ondan kastırdım . benim envanterdeki bebitolar ft için kaslı geliyorlar.

hocam isterseniz benım mpr yi ödünç verebilirim silah bulamazsanız

Cevap vermeye çalışıyorum fakat, onay gerektiğini söylüyor sistem.
    Zorakiyle katılabilirsiniz.

Valla çok teşekkür ederim bir icada gitdik bakalım malum yarışmanın heyecanı sardı.

Zorakiyi öğrendiğim çok iyi oldu rahatladım çok teşekkürler. Malum bir tane tüfeği gözden çıkarttım sünnet edecektim

flobert .22 cal rifle ı bende vardı benden büyük yaşı vardı ve antika olarak tutuyordum daha sonra dağıldı çalışmaz hale geldi askere gitmeden önce epey toplamıştım ama ben askerdeyken biri üzerine yatmış hala sırdır kendisi. ( arkadaş kimsen bu forumu okuyorsan geri getir tüfeğimi ) Belçika yapımı manevelalı bir sistemle çalışır magnum rimfire .22 cal atar yivli namludur. özellikle namlu üzerinde caution 1.3 mile yazar.

ilkönce ne avına gideceğinize bir karar verin ve avcılıkla ilgili belgeleri tamamlayın.
    uçara atacaksanız, hangi tür ava çıkacaksınız. Bıldırcın gibi bir avsa 36 ga bilemedin 28 ga fazlası kuşa yazık, ben bu tür avlarda 36 kullanırdım.
    Güvercin, çulluk , keklik için 20 ga dan 12 ga ya kadar kullanabilirsiniz ben 16 ga yı tercih ederdim.
    tavşan için 16ga , 12 ga arası iyidir.
    kaz a ve ördeğe full shock uzun namlu 12 ga
    domuz, keçi ve geyik için ben 12 numarayı tavsiye ederim durdurucu gücü fazla olduğu için ve bu tür avlarda ben kesinlikle ya çifte / süperpoze, yada pompalı kullanırdım yerli olarak çifte huğlu iyi idi ozaman ama pompalıda muhakkak remington 870 exp. magnumdan vazgeçmem .

Bu arada konuda eskiymiş ama bilgi olarak yazmış olalım

sökerken nerden neyi söktüğünü iyice not aldınmı.???
    3x9 32 optimami dürbün eger oysa ben lens semasını araştırıp bir bakayım ancak ozaman doğruyu bulabiliriz bu arada inşallah artıkılı bozmamışsındır . onunda çaresi varda bozulmasa iyi olur. özellikle optiklerde eğer yatakları yoksa lens şekli duruşu ve tur sayıları not alınmadan sökülmesi çözümü zor olan çok bilinmiyenli bir denklem yaratır. belki arıza iki turla çözülecekken çok daha büyür

Yani olabilirde olmaya bilirde Ancak dürbünler basit optikler biraz gayretle mercekler ayarlanabilir. Biz Ko ca objektifleri toparlıyoruz. Elinizdeki dürbünleri bozuldu diye atmayın bence.
    Önde toplayıcı ana mercek genelde bunlar 2 parçadan oluşur ancak yatakları belli olduğu için bunlarda ayar bozukluğu olmaz aynı şekilde dip taraftaki oküler mercekleride yataklıdır ve bunlarda da genelde ayar bozukluğu olmaz tehlikeli bölge iç te iki kondens mercekler var bunlar boru içinde vida dişler boyunca (aslinda solüsyonla sabitlenmiştir ama darbelerle yerinden oynayabiliyorlar.) ileri geri oynayıp optik merkezlerini kaybederler bu durum dürbünün bozulması anlamına geliyor oysaki optikler tur sayılarını not alıp söküp bu mercekleri. Çevirerek yerlerine getirirseniz optiki düzeltmiş olursunuz ancak sabır etmeniz ve pek cok kez söküp takmanız lazım