Bu gü n atışa daldık pederle hilale gidemedim ancak pazartesi gider bakarım
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Aranızda marangoz olan varmı arkadaşlar?
benim Yan sanat dalım ahşap heykel dostum ahşapla ilgili kapı pencere yapamamda
başka şeyler yaparım -
Vay vay vay vay abbaoouuuuv
muhteşem olmuş üstadım elinize sağlık -
Evet havalıda ve ateşlide s&w ye ve winchester a üretim yapan bir firma
bende 6.35 var fena değil en azından daha dağılmadı üzerinde zıplamadığım kaldı sadece -
tek kurşunda remington slugger magnum 12 ga bu güzel
-
Yaaa işte böyle sıkılatırlar adama
yok bu cenahta jsb 18 grain diyerek işi bitirmek
sıkı kullanıcağın fişeğin cinsi kaçlık dolu kullanacaksın kaç gram barut atacaksın fişekler cins cinsdir kimisinin barut hakkı fazla kimisinin az kimisinin dirhem çapı farklı. -
E oda güzel
ben trapa ilk gittiğimde 20 küsür yaşındaydım .
olay Ceyhan daydı yanılmıyorsam ilk gidşimde hani serde keklik avcılığıda var bıldırcın turaç keklik yayada tavşan domuz keçi üff hepsini halletmişiz . Çıktık meydane
Atış yerine geldim silahı hafif göğüsledim surata almak yasak onu biliyorum bir de at diyeceksin tabak fırlayacak. onu da biliyorum kulağımda kulaklık böyle bir zaman c pozisyonunda bekledik zaman dolmaya yakın at diyecen yeğenim diye bir ses . At dedi ancak ulan bişey çıktı ufo desem değil tayyare desem hiç değil öyle nazlı nazlı süzüldü gitti garibim. ben hala C pozisyonunda kıçım hafif arkaya çıkık aportta bekliyorum. babam geldi oğlum neden atmadın dedi . Neye atacam dedim . tabağa dedi ozaman dank etti öküzün tirene baktığı gibi bakakalmışım .
ondan sonra başladım atışa . Geç oldu ama güzel olmuştu.
Trap çok zevkli dene bence
Artemis in kısa süperpozesi vardı uygun doluyla hem tek kurşun hem trap yapabilirsin -
Tek kurşunla atış yapmayı düşünüyorsan ve havalılardaki gibi keyif istiyorsan hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Daha önce slug ile tek kursun attın mı bilmiyorum ama yivsiz tüfek tek kurşun ile sniper tarzı atışlar biraz zor ve keyifsiz. İzmire gelirsen bizim atış alanında bolca barut koklayabilirsin. Hele Halil gelirse off offffkesinlikle doğru .
Bence yivsizde zevk almak istiyorsan trap üzerine yoğunlaş bence yivsizin tadını ancak öyle alabilirsin. onun içinse superpoze bulmak lazım sana
yoksa tek kurşunla ancak tüfeğin tepip omzunu çürüttüğünle kalırsın pek bir zevki yok 30 merede tabakdan hallice hedefe göz gez arpacıkla atmışsın neeee atmamışsın nee.
al bir mod 125 göz gezle at at dur .
ama trap olursa o iş başka acayip zevkli bir kere full konsantrasyon hedef nerden çıkacak bilmiyorsun hedfi aldın önlemeyi verdin mesafe uzadımı kısaldımı filan offf of trap candır can -
Konu nerden nereye gelmis .cok uzucu...
amacim tek kursunla atis yapmak...
Tufekten beklentim: guvenle ,saglam sekilde kullanmak...
Ne savunma ne av dusunmuyorum zaten.
Üzülme be Metehan dostum
Konu bir uçtan girince kontrolden çıkmış halay misaline döndü soluğu mahallenin meydanında aldık .Senin konunun içine ettik özür.
kısacası ben Ata Neo modelini inceledim güzel bir model ama istersen daha detaylı bir araştırma yapabilirim senin için -
Allah kimseyi silahla savunma yapmak durumunda bırakmasın...
Kesinlikle katılıyorum -
yani detaya çok girmek istemiyorum ama .
bir 12 ga lık fişeğin içinde 2 gram barut hemen hemen 24 gr veya 30gr arası değişen kurşun mühimmat vardır.
siz bu mühimmatı 0 denilen 8.1 mm çapında 9 dirhem olarak seçerseniz hedefe hemen hemen 45 grain ağırlıkda ve 1500- 1800 fps hızla giden 9 adet saçma fırlatmış olursunuz ki bunun joule hesabını hepimiz yapabiliriz. bu dirhemler 30 metre mesafede 1 metre çapını tarar yani kısacası bir sıkmaya 9 adet sıkmış olursunuz ve 1 metre içinde de sağlam canlı bırakmazsınız.
8+1 atış kapasitesi olan bir shot gun ın savaş silahı olarak verdiği güç korkunçtur. ki slug silahların en büyük avantajları çok farklı mühimmatları kısa mesafede hedeflerine yöneltmeleri dir . aynı silah plastik mermilerden çok farklı dizayn edilmiş yivli veya sabot kurşunlara, ceketli ceketsiz şevrotinlerden ok atan flechette dolulara ve hatta bir kaç tanesini kullanma fırsatım dahi oldu zırh delici mermilere kadar değişkenlik gösterirki bu kadar esnek mühimmat kullanan başka bir savaş aracı daha yoktur. Askeriyede savaş amaçlı kullanılan bu silahların evimizdeki yivsizlerden en önemli farkı katlanabilir dipciklerinin olmasıdır.Sizin konumuzdaki bahsettiğiniz şey Silah spor amacının dışında kullanılmasın ki buna canı gönülden katılıyorum. ancak bunlarda oyuncak değil malesef.
-
Hamatum üstadım yanlış anlamayın ben gene sizin gibi silah kullanılmasına karşıyım ancak.
O adli tıpda incelenenlerin çoğu deneyimsiz bilinçsiz bir şekilde güvercin dolusuyla hareket ettiklerinden kalbura döndüler. aynı tüfekde şevrotin olsaydı orda yatan karşı taraftaki olurdu.
iyibir kısa namlu pompalı şevrotin ve türevi doluyla kısa mesafede en etkili savunma aracıdır. ki bu kanıyı özel harekat timleride doğrulamaktadır. Ellerindeki kısa pompalıları yada otomatikleri çiçek vermek için kullanmıyorlar. Tüm envanterlerin muhakkak içinde bulunur yivsiz silah.
ama bir olaya silahla müdehale en son seçenektir. kaldıki öyle bir şartta ekmek bıçağı bile etkili kullanılırsa dengesini bilirseniz gayet başarılı bir savunma aracıdır. hem sizi hemde yakınınızı o anlık badireden kurtarmış olursunuz.ancak bizim amacımız spor olmalıdır. elimizdeki aletleri spor amaçlı kullanmaktır.
tabiki ateşli silah la yapılan avcılık olsun , trap ve tek kurşun atıcılığı olsun bilinçli insanlarla birlikte yapılması şarttır.ki havalıda yapıldığı gibi. -
Biizm burda tek kurşun müsabakaları oldu daha bugün bu konu geçti BEN 6.35 Mod 125 imi ALIRKEN
(uslanmam ben kesin hatundan temiz dayak yiyeceğiz. ama bu son töbe)
geneli Ata Neo diye bir model kullanıyorlar şöyle aldım kurcaladım güzel hafif bir model. -
Yahu daştamı yok. ogün markete gittik reklam gibi olmasın mersinde ünlü bir market zinciri var lider diye oda bizim sitenin karşısında. girdik alış veriş yapıyoruz oyuncak reyonunda bildiğin kocaman gürgen ahşaptan yapılma beyzbol sopası. yahu bune dedim çalışan arkadaş oyuncak dedi elime aldım ama varya tam tam öyle bir oturuyorki
yahu dedim bunu kim oynayacak çocukmu??? bunun topu olur eldiveni olur. siz sadece sopayı satıyorsunuz oyuncak diye
diyelim çocuk oynamak için bunu kaldırabildi yerinden neye vuracak??? cevap yok sırttı gitti -
Üstadlar bu konu kesin uyarı alacak
-
valla kendini savunmaya kanunlarda belirtilen hususlar gayet açık . (oda nerdeyse hiç kullanmamak)
şimdi eğriye eğri doğruya doğru silah la ilgilenen hemen herkes onu bir emniyet aracı olarakda düşünür
örneğin Havalı silahla avın kesinlikle yasak olduğu ülkemizde havalıda neden 6.35 yada güçlü 5.5 aranır??? bu sorunun cevabı kimse bozulmasın şudur. yeri gelir durdurucu gücüde olsun filan düşüncesi kafalarda bir yerde saklanır. Hani bu gücün gidip çelik tüpleri delmesi 400 metre ilerdeki bir hedefi parçalaması tabiki ayrı haz ama o hazzın altındaki psikolojik neden de budur. Ki zaten son olaydada arkadaşımız kendine hakim olamayıp zorakiyle balkondan ateş etmiştir (yuh diyorum başkada bişey demiyorum). yoksa bu son 7.5 joule muhabbeti bu kadar da uzamazdı zaten. atcağımız çok çok 30-40 metre onu 7.5 joule luk bir silah rahat rahat vurur. Hatta itici güç belli oranda kontrollü olduğu için daha da iyi vurur.
Şimdi gelelim ateşliye
Neden ateşlide slug ?? çünkü slug namlu şoksuz namludur. ve daha çok yıkıcı etkisi olan tek kurşun ve şevrotin dolularda kullanılır. peki bu doluyu nerde kullanacaksın tek kurşun yada şevrotinle bıldırcın avlanmaz tavşana sıksan hayvanı bulamazsın?? büyük hedef için gerekir.
işte ozaman o silahı nerde kullanacağının kararını vermen gerekiyor.
konunun başına dönecek olursak silah enson çaredir. hani çok alakasız bir noktada çok alakasız birşekilde sen veya ailen can tehlikesi altındadır. yapacak başka hiçbir şeyin yoktur. ozaman kullanılır ama tam kullanılır. sonucu neysede katlanılır. Ama benim kanaatim kesinlikle insanın ne kendini nede yanındakileri böyle bir ortama sokmaması elinden geldiğince dialog la gerekirse kaçarak durumdan kurtulunması gerekir. bir anlık gurur kırıklığı bir ömür pişmanlıktan iyidir.
ancak bunlar hep psikolojik ve en son anlık durumlar . hani sportif amaçlı tek kurşun yarışmaları ayrıca trap yarışmalarına katılacağım onun için alacağım deniliyorsa tabiki buda bir yönüdür. onun içinde gene ucuz ateşli önermem
neyse konuya gelelim yerli olarak ben Sarsılmazın , Ata nın ve hatsanın ürünleri iyi diye biliyorum. -
Metehan bişey tavsiye edeceğim. Ama yanlış anlama hani biz bazen havalıda ucuz iş çiriş iş yapıp ucuz havalılara yöneliyoruz. hobi mobi diye .
ancak ateşlide bence ucuza bakma .
neden?
1 av içinse can emniyeti açısından. avdasındır özellikle domuz, keçi, kurt, ayı , çakal makal( yanlış hatırlamıyorsam ayı ve kurt avı yasak) filan gibi terso avlar silahın sıkışma filan yaparsa av sen olursun .
2 silahın malzemesi uyumsuzsa atış anında silah dağalır parçalanır . sağına soluna yüzüne gözüne bir vukuat olur son hastanede biter.
3 defence gun olarak yani öz savunma için alıyorsan o silahın kesinlikle susmaması lazımdır. Allah muhafaza terso bir duruma girersin kullanman şart olur ( ki en doğrusu uzak durmak sensin abimsin deyip savuşturmaktır.) eğer silahın ateş almazsa (diyelim ailenle saldırıya uğradın) vay hepinizin haline
onun için ateşli silah şaka kaldırmaz -
valla remington 1000 küsür dolardı slug namlulusu takım halinde 1300 dolar vardır
-
Remington 870 ekspress magnum
namı diğer kapı söker.
ben avda ya ispanyol gecado çiftemi kullanırım yada bu pompalımı. ikiside yalan söylemez. -
Çok bir benzerlikleri yok aslında gerek işçilik gerek stabilite gerekse dayanıklılık açısından Diana maalesef 3-4 göbek öndedir.
(malesef diyorum hatsanın daha çok yükselmesini kaliteyi tam olarak oturtması için) yoksa hem hatsan hemde diana bu hobide benim vazgeçilmezimdir. ikisininde hastayım vesselam
Sizin anlatmak istediğiniz şey eğer Hatsan dianayı mı kopyaladı ise Hatsanın elimdekimodelleri daha çok kendine özgü yapıdadır yani endemik tür diyelim. Tabiki firmalar arasında ufak tefek esinlenmeler olabilir.
yalnız ben bugün bir kopya satın aldım işte hemde bu harbi kopyadır diye sırf incelemek için. Kral demon yada alttan kırma kral magnum diye geçiyor. nerdeyse gamo cfx royale i kopyalamışlar tek farkla yayı daha sert. benim kullandığım royale cfx daha yumuşaktı. bakalım yarın arazide onun gibi isabet sağlayabilecekmi.