Ben ayakta atış yaparken destek kolumun disek açısını dar tutup tüfeği tetiğin hemen dört parmak önünden ve alttan gövdenin ağırlık merkezinden kavrıyorum aynı zamanda o dirseğimi gövdeme yapıştırıyorum gayet stabil oluyor tüfeği namluya yakın tutmak çok yanlış bence
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ohhooo ne 2 ne 3 gider gider gelir sarkaç gibi
-
Zaten yaylı kısım dikkat edersen tek yönde gibi arkada bulunuyor o dediğinizde haklısınız hocam yaylıda hem arkaya hemde ön tarafa darbe var
-
O değilde benim aklımda acaip bir fikir var şu an imkanın yok zannedersem yoksa bir bakardık oluyormu olmuyormu diye.
Sistemde çekiç mekiç yay may hiç birşey yok -
Aha bende bunu diyecektim Ferhat üstadım ağzımdan aldın. O ring filan
bu arada akın yazmıyor rastlamıyorum sen konuştunmu hiç telefon açtım onada cevap vermedi yamuk bir durum olmasın Allah muhafaza -
Ha bu arada ben 25 gr ince mehmedi zoraki ilede attım komik şekilde baya iyi sonuç verdi namluya sokması biraz uğraştırıyor ama sonuç enteresan
-
Sayin Valibeye katiliyorum Kesinlikle iyi bir tornada iyi bir ustanin yapabilecegi bir sistem, yaylarin cok kaliteli olmasi, uzun sureler ozelliklerini koruyabilecek olmasi gerekir. Ayrica yaylar ve kizak disaridan gelecek toz, kir ve ozellikle isi farklarina karsi dayanikliliklarini koruyabilecek bir dis kaplama ile kaplanmali yada kapali bir sistem icinde calismalidir.
Sayin zetax, bende cok isterim tanisip sohbet imkani bulmayi, hani muhalefet gibi algilamayin cok, sonucta bir tartisma platformu bende fikirlerimi beyan ediyorum, sahsiniza munasir bisi degil kirici olmadim umarim
Yok be dostum neden kırılayım hoşbeş muhabbet ediyoruz burda bilgi paylaşıyoruz elbette görüşlerimizde çakışma olacak buna kırılırmıyım aksine dediklerinizi can kulağı ile dinler inceler ve ilk fırsatta denerim . denediklerimin sonucunuda söylerim paylaşmış oluruz -
Ya şimdi dalga geçeceksiniz de ben bunu çekmece rayından yaparım beyav
-
Valla ben aklıma yatanı alır denerim sonra söylerim bakalım Türkiye ye grlsin durumumda müsait olursa muhakkak alır dener önce size söylerim bu sene memlekete gidemedim ama gidebilseydim yolum izmirden geçer uğrar hem çayınızı içer hemde 25 gr atan mod125 ile atış yapardık sohbet doğardı. Dediğim gibi denemediğim şeylere yorum yapmam ki dianaya da güvenirim . bakacağız artık
-
Sistem mantıklı geldi benim mod 54 de de ne yakışır yahu
-
Bence cok saglikli bir sistem degil, sonucta hareketli bir parca var, yaylar var, zaman icinde yada ortamin isi farkindan dolayi bu parcalar genlesicek yaylar sertlik derecelerini degistirecek, cok hassas atislar beklenemez boyle bir sistemden, yada tufegi farkli acilardan ateslemek icin tuttugumuzda ornegin 60 derece ve ustu. yercekimi etkisinden ve durbunun agirligindan dolayi bu yaylar mikrometrik olsada gerilecek sonuc yine degisen bir optik ayari olarak karsimiza cikacak.
Dampalar yine en iyisi, sabit yapilari ve hareketli mekanizmalari olmamalari neticesinde ayar kesinlikle kacmiyor. Dampada kullanilan kaucuklar metal olmadigi icin genlesme yada daralma gibi problemleri yok, ancak guclu sarsintilarda mikrometrik olarak esneyip duzeldikleri icin ayarda kacmiyor bozulma sanslarida yok. Dampa ayaklar omur boyu garantili satiliyor zaten bu yuzden.
Ama bu sistem bakim ister kizaklari yaglamak ister, toza, suya camura gelmez, araya toz kacar kizaklar yagsiz kalir, durbunden tutup tufegi tasiyamazsiniz, mekanizma zaman icinde asinir vs..
Kisacasi teoride cok iyi, pratikte pekde kullanisli olmayan bir urun. Kargadan baska kus tanimam yaylida Sportsmach DM60 dampa dan baskasi yalandir benim icin.
Denemek lazım denemeden yorum yapmak doğmamış çocuğa don biçmeye benzer buarada dürbünden tutulup zaten taşınmaz -
Tabiki her peletin modelinin kendin has uçuş karaktistiği vardır siz denemnizi yapın size en yakın gelen bi pelt modeline karar verin onunl atış yapın her seferinde ayrı model pelletler kullanmak sizi yanıltcaktır
-
Crosmanda güzeldir.
Ben genelde solid kullanıyorum isabeti iyi ama sana ağır gelebilir çünkü 25 gr.
H&n pahalı bir pelet daha uygun fiyatlı peletler daha iyi olacaktır. Özellikle ilk aşamalarda
Jsb monster yada hatsan torpedo benim beğendiğim pelletlerdir. -
Silahı sıkı tut, dürbünü iyi yerleştir , nefesine hakim ol yeter. Atışlara yakından başla alıştıkca menzili uzat ki vuruşlarının nereye olduğunu takip edebilesin her mesafede belli bir dönem çalış, mumkünse hep aynı pelleti kullan ki nerede ne yaptığını bilirsin biraz ağır pelet kullan mod 125 in gücü yüksektir saçmayı saçmalatmasın , fazla hırs ypma atışların arasında zaman ver ard ardına atış yaparsan zaten sert olan slah seni daha çok yoracaktır. Yorulduğun zamanda silaha hakimiyetini yitireceksindir. atış anında silahı boş bırakma gövwdenle birleşsin boş bırakırsan sana yıldızları saydırtır dürbünü kaşına monte eder,
Silahını sev seversen onunla psikolojik olarak bütunleşirsin oda silahla uyumunu arttırır.
Kim nederse desin mod 125 iyi bir magnum silahdır. Benim vaz geçemediğim bir silahtır. Eğer onu seversen iyi şeyler yapar . Hayırlı olsun güle güle kullan -
Evanix fx ve enson duydum cricetin böyle bir modeli geliyormuş arıza yüzdesi daha fazla diye biliorum ama ben kolçak taraftarıım böyle sakır şukur ayrı bir havasi oluyor. Motivasyonum zirve yapıyor. İlla otomatik ihtiyacim olursa da mod ladığım 1077 mi kullanıyorum
-
Alttan üstten wd 40 yada ince bir yağ ile yağlayın daha sonra 5 mm bir çubuk yada harbile tıklatarak deneyin çıkması lazım . Çıkmamasınınn sebepleinden biri şu olabilir siz ilk peleti sürerken tam kolu çekmeden itmişsinizdir şarjör yerine gelmeden kurma kolunu ittiğiniz için pellet namlu o ringini yerinden çıkartıp namluya sokmuş olabilir siz arkadan iki üç mermi daha sürünce o ringden dolayı iyice sıkışmıştır. Atış yapmanız fayda etmeyeccektir daha çok sıkışacaktır. Bence yağlamayı yapın ve namlunun ucundan harbiyi sokup tıklatarak açarsınız. Bu benimde başıma geldi kurma koluna tam dikkat edin tamamen geri çektiğinizden emin olun . Yoksa birdaha karşılaşrsınız bu durumla
-
Setiskur çekiç yayının gerilimini arttiran yada azaltan yani gücü ayarlayan vida sitede at44 setiskur modifiyesi diye aratırsanız çok konu var bulursunuz
Atış stabilitesi amacınizsa tûpü değiştirirseniz yeter -
Yani tüpün hacmini genişletmiş olursunuz ancak namlu kısa kalması çıkış hızında bir değişiklik yapmaz ancak şu avantajı olabilir 50 cc daha geniş tankınız olduğuna göre setiskuru bir tur yada ikitur daha sıkarak normal at44 atış sayısında ama daha güçlü bir tüfek olarakda kullanabilrsiniz.
-
bence oynama eğer çok istiyorsan long tüpü tak
-
Silahınız 2. el ve bu sorun var ben sizin yerinizde olsam (ki oldum) silahınızı hiç kurcalamadan paketleyip hatsana gönderirdim . paketin içinede arızayı , silahı 2. el aldığınızı ve genel bakımının yapılmasını istediğinizi yazıp göderirdim onlarda silahı sıfırlayıp bakımını yapıp garantisi varsa para almayarak yoksa size cüzzi bir ücret karşılığı makinanınızı tam bakımlı sıfırlamış olarak göderirler.
bence kurcalamayın gönderin 10 gün içinde sağlıklı bir silahla hobiye sağlam kafayla devam edersiniz.
Bakım ben Tolga bey den aldığım at p1 i resmen iğfal ettim öyle kurcaladım ve parçalarını modifiye ettim ki artık toplayamadım tüm parçaları bir poşete dağılmış bir şekild koydum birde üzerine ben bunun kundağını beğenmedim bunu atp2 yaparmısınız diyede notlayıp faturası ile gönderdim . 10 gün sonra gelen silah resmen sıfır bir atp2 idi bir tek namlu kalmıştı nerdeyse değişmedik. ücret 100 tl oda kapris yapıp kundak değiştirdiğimden. şimdi kafam rahat saat gibi çalışıyor ve çok memnunum bence Hatsan a gönderin