ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Kaldıki bu sadece hatsan değil tüm sanayi sistemlerinde geçerlidir.
    Gene kendimden örnek vereyim Renault megane 1. nesil çekik gözlü olanından ilk çıktığında aldım
    rxt 16 v motor yeni konmuştu . aldım ve 3000 km yapmadan devri daim merkezi dağıldı. motor fransız malı. servise çektim 3000 km sonra gene dağıldı inatla bir daha servise gittim
    sorun çözüldü arabam şu an 14.5 yaşında maşallahı var vede çok seviyorum . Aynı şeyi bosch marka buzdolabımda yaşadım son sistem diye aldım Alman malıydı gerçekten 3 defa servise gitti ama şimdi gayet tıkır tıkır çalışıyor 5 senedir.
    demekki yeni sistemlerin hepsinde aksaklıklar oluşa biliyor bizde biraz kullanıcı olarak sabretmemiz gerekiyor.

Dostum bir daha konuşup gönderin inanın çözeceklerdir ayrıca bir sistemin 1 yıllık olması o sistem için oldukça kısa bir zamandır. Muhakkak arıza çıka çıka sorunu çözeceklerdir.
    örnek olarak bende daha önce 2 tane daha mod 125 sniper vardı ilk çıktığında aldım ancak şu an kullandığım mod 125 ile ilk mod 125 lerim arasında dağlar kadar fark var bunun nedenini sorduğumda aldığım cevap" her sene mod 125 üzerinde iyileştirmeler ve geliştirmeler yapıyoruz son yaylı mod 125 sistem olarak en olumlusu olandır". Ancak vortex dediğim gibi daha yeni bir sistemdir bir sene önce çıkmış olması da bunu kanıtlar bakın yaylı yıllardır çıkıyor ve olumlu hale yeni getirebildiler. Her yeni sistemde muhakkak aksaklıklar olacaktır.
    Ki mod 125 dünyadaki standart imalattaki yaylılar içinde en kuvvetli olanlardan biridir. bunun aksamlarındaki en ufak yapı farklılığı muhakkak problem getirecektir ki benimde vortex e hemen bulaşmamamın tek sebebide budur.
    Bence silahınızı gönderin arızasını söyleyin kesinlikle onarıp geri göndereceklerdir. ve büyük ihtimalle bir daha da sorun yaşamayacaksınızdır.
    Yeni sistemlerin buna ihtiyacı da vardır. fabrikada denemek başka ilk bir kaç sene kullanıcıdan geri dönüş çok başkadır.

yahu Akın üstadım adamlara resmen torbada gönderdim makinayı adamlar kargo parası da almadılar ( ha şu anlaşılmasın ben kimsenin reklamını yapmıyorum yada kimsenin şak şakcısı değilim sadece yaşadığımı yazıyorum)
    yalnız yeni kullanıcılar için birşey söyleyeyim genelde bu ihmal ediliyor.
    Silahda absürt bişeyler yoksada(imalat hatası gibi) ilk kullanmadan önce tüm vidalarını kontrol edin gevşek vida varmı sallanan bir yeri varmı bir kontrol edin ambalajından bile çıksa kontrol edin . her kullanımdan sonra temizlik yaparken gene tüm bağlantı vidalarını tetik aksamını kontrol edin ufak bir bakım yapın . Özellikle yaylı tüfeklerde gerilim kuvvetleri çok olduğu için silahların oynar aksamlarının devamlı kontrol edilmesi lazım eğer olur ya sıkılmadık bir yeri olur gevşek kalmış bir bölgesi olur önceden önlemini alırsanız sorunu ilk baştan çözersiniz. (bende Torun ve Asil tüfeklerin ambalajından çıkarttığımda birinin kundak vidaları diğerinin namlu bağlantısı gevşekti kontrol etmeyp kullansaydım 3-5 atıştan sonra muhakkak onlarda hadise çıkartacaklardı. kontrol ettim sıkıştırdım sorun çıkartmadılar) . Sorun çıkartmayan tüfek yoktur Bende ki Dianalar bile arada sorun çıkartırlar dilinden anlarsanız ilk başta işi bitirirsiniz . yok ilgilenmezseniz sorunu biraz da kendimizde aramak lazımdır.

Ben yıllarca Hatsanın ürünlerini kullanmaktayım genel bakımların da kendim yapmaktayım . ki hatsanın en sert ürünlerini kullanıyorum
    bakımını ve kullanımını doğru yapınca sorun çıkartan makinalar değil aslında çok da haklarını yememek lazım bazen üretimde oluşan
    aksaklıklar olabilir ancak canı gönülden bu sorunları üç otuz paraya telafi ediyorlar. bence bu önemli .
    örnek bile bile bozduğum at-p1 (oynamadık değiştirmedik yerini bırakmadım tüm cin fikirlerimi üzerinde denedim resmen ırzına geçtim makinanın.) mi birde kapris yapıp ben bunu beğenmedim at - p2 olsun diyerek Hatsana gönderdim makinayı sıfıra çıkartıp tüm bakımlarını yapıp üstüne at-p2 etiketi vurup tüm kundağı değiştirip öyle gönderdler. bir tek namlusu kalmış değişmeyen
    ücret? 100 tl oda kundak parası. diğer aksamlar beleşe hangi şirket yapar bunu makina bana sıfırlanıp geldi kim yapar yahu bunu???
    Benim şirketim olsa ben yapmam bilerek bozduğum darmadağın etti makinayı toplayıp gönderdiler kundak istemesem parada almayacaklardı. Var mı böyle bir hizmet
    Lütfen hakkını da çok yemeyelim .
    vortex e gelince bu sistem yeni sistem kardeşşim muhakkak arızaları olacaktır her firmada olur bu önemli olan firmanın buna hizmet verip vermediğidir.
    Hatsan ilgilenmeyip seni rencide ediyorsa zor durumda bırakıyorsa o zaman haklısın ama adamlar dönüp hatalarını gidermeye çalışıyorsa bişey diyemeyiz bence
    Hatsan bizimde değerimiz bunu unutmamak lazım
    Şahsen benim kullandığım ürünlerin çoğu Hatsan ve inanın hiçbir sorun yaşamıyorum .
    Bu arada bu en kötü pcp en iyi yaylıdan iyidir gibi konuları açmasak. gerçekten doğru olmuyor

tamamı kursun paletler jsb ve AA turu pahalı paletler,,gamo vs daha hesaplı paletler kısmi kursun + alasım her metal karışık bıldıgım kadarıyla....jsb AA bunların ısabetı guzel namluyada zarar vermez veya az verır ancak palet ekmek su gıbı cok tuketılıyor her daım pahalı palet alınmıyor arada harman yapıyoruz...bırde jsb AA yumusak palet olunca tahrıbat az oluyor ben bu yonunu sevmıyorum,sert palette kullanıyorum,ayrıca zorakının namlusu aşınacak dıye sert ve tahrıbatı yuksek hesaplı palet kullanma zevkınden kendımı mahrum etmıyorum,,zorakı veya baska bır sılahın namlunun aşınması bence uzunca bır süreç,,hadı aşındı dıyelım yenısı bıldıgım 30 dolar,, o yuzden kasmayın tadını cıkarın :)

:thumbup:

normalde sert pellet zararlı olur ancak nasıl?
    her zaman veya sıklıkla kullanırsanız zararlı olur
    alaşım sert pelletin amacı çarptığında kurşun pelletlere nazaran formunu daha geç kaybetmesi yada kısmet formunu korumasından doğan deliş gücü ve %30 lara yaklaşan hız artışı ile daha uzun menzili yakalaması ve yakın mesafede hız farkı + deliciliği ile daha ağır peletlerin şok gücünün yerine delici gücüyle öne çıkmalarıdır.

yani uzun mesafede etkili olacaksanız yani namlu çıkış hızı önemli ise yada daha yüksek delicilik ihtiyacınız varsa (vuruş gücü yani şok etkisi demiyorum, delme gücünden bahsediyorum)
    3 -5 adet kullanmanız namluya zarar vermez. ben de platinum serisi bir kutu pellet var inanın yıllardır durur belki 10 defa kullandım yada kullanmadım.

Zoraki tabancanızı şişe kırmaktan ziyade tepmesiz temiz bir atış sağlayarak daha ziyade küçük bütçeyle havalı tabanca müsabakalarına hazırlanmak için tasarlanmış bir tabanca olarak düşünün. Maksat arada tahribat yapıp,şişe vs. kırarak stres atmaksa tercihiniz kesinlikle CO2'li çelik BB atan bir model olmalı. Yani tabancanızı güçlü atış yapsın diye fazla fazla pompalarak yada sert alaşım peletler kullanarak ömrünü kısaltmanın anlamı yok.Ya da tahribat istiyorsanız Hatsan Mod-25 Supercharger alabilirsiniz. Hem ucuz,hemde nerdeyse tüfek gücünde bir tabancadır.

üstadım zoraki ultranın nin 4.5 luğu ve 5.5 luğu 4. pompada
    supercahrgerın 4.5 ve 5.5 luğundan daha fazla tahribat yapar. tecrübe ile sabit tir. bende hepsinden var karşılaştırma fırsatım oldu

şahsen supercharger ı ben zoraki ile mukayese etmem ayrıca güç ihtiyacı olduğunda 3 - 5 atış alaşım peletin kullanılması namlu için bir anlam teşkil etmez

yaw sorma emir hocam Akrep titizliği takıntısı konuyu nerelere getırdık...bu arada bugun farkettım sende Akrepmişsin 8o

E tabiki üstadım akkkrrreeeeepppp im bennn tıs tıssss

Akın üstadım konuyu çok ince işledin valla bende şaşırdım
    ben gayri safi milli hasıladan çıkarsın diyordum 8o 8o 8o

silahı alırken satan arkadaşlara söylersen değiştirirler.
    internetten alacaksan aldığın firmaya söylersen üzerindeki 11mm leri değilde 22mm olanlardan dersen gönderirler
    garalarında fiyat farkı yok çünkü

Peki içinden çıkan iki parçalı ayağı çift taraflı köpük bant ile kullanmamızda bir sakınca var mı ?
    Tek parça ayak gibi tutmaz mı ?

o ayaklar dayanmaz ama ayaklara para vermek istemiyorsan çift ayağı 22mm olanlarla değiştirin para vermeden
    ayakları monte ederkende ben raya sıvı silikon sıkıp ayakları sıkıca vidalıyorum ve bir gün bekletiyorum
    ondan sonra dürbünü montajlıyorum dürbünü monte ederken de muhakkak ayaklara denk gelen yerlere lastik sarıyorum