ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

kurşun çekirdek olarak ayrıca yapmanıza gerek kalmayabilir.
    yalnız dediğim gibi buna benzer peletler var bir deneyin isterseniz
    PROMETHEUS SIVRI SACMA CELIK 5.5CAL

denemek lazım ben bir şekil çizdim ancak yivli namluda ne yapar bilemem

[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/JLjYME.jpg]

ozaman dış kılıfı sert plastik derlin benzeri bir zamazingodan
    iç çekirdeği ise bakır, pirinç, çelik filan gibi sert bir materyalden yapabilirsin
    hepsini tornada işleyebilirsin ancak ya tek atışlı pcplerde yada yaylılarda kullanabilirsin bunu
    fakat kafama yattı bu iş denemek lazım

Yanlış hatırlamıyorsam 12 lik ateşli tüfeklerde kullanılan 30 gram ağırlığında sabot mermi vardı damla formunda idi 2 gram barutla çalışırdı plastik bir kılıf içınde idi fişekten kılıfının içinde çıkar namludann çıkıncada kılıftan ayrılır yola devam ederdı yapısi gereği uzun bir menzile sahipti
    Ona benzer bişey düşünüyorsun galiba

Yivli namluda kapçık işimi yapacaksıniz yani mermi plastik bir kilif icindemi olacak ???
    Yivsiz fişekler gibi yanlışmı anladım ???
    Plastik kılıf yiv sette paçalanır namluya zarar gelir

Est. Güle güle kullan

yoo 99 la atışa dahı gıtmedım emır hocam 99 un ahşapı,göruntusu benı o kadar mutlu edıyorkı anlatamam,99 dan beklentım olan görsellıgıyle bıle gorevını fazlasıyla tamamlıyorki atıştakı orta ıdeal gucuyle isabetındende memnun bırakacak kuşkum yok ancak benım aynı sen gıbı yaylıda azılı güç merakım var bu azman güçle isabeti bulmak,zor olanı başarmak zamanında basarsamda 150 metreler gıbı daha zorunu basarma takıntım var

Sonu yok bunun . uslanmayız biz ben diyeyim

Aslında yaylı tüfekte bir nostalji yok :) Herkez öyle sanıp bu hobinin baslangıç seviyesi gibi yaylı tüfek edinip sonrasında "pcp yaylıdan daha iyidir" diye yaylılarını bırakıp pcp alıyor.Bu işte pcp varsa yaylıda var aslında.Yani malesef yaylı tüfeğe gereken ilgi gösterilmiyor.

Kesinlikle katılıyorum bu yaylı katgorisinin ikinci sınıf sayılması beni yeteri kadar sinirlendiriyor bence pcp kategorisinden çok daha zor bir dal
    Fakat insanlar čoğu zaman pcp ye yönlendirlior (bir yaylı al iyice piş sonra pcp ye geçersin ya da uğraśma kardeś yaylıyla git uygun fiyatlı bir pcp al leyfine bak vs.)
    Bunları çoğu zaman okuyoruz bence yayli apayrı bir dal inanın ben pcplerden pek zevk almıyorum 4 tane pcp var ama kesinlikle bir mod 52, 54 veya mod 125 imin keyfini vermiyorlar . Ben yaylıyı biraz yürek ve bilek işi diyorum

ben her tüfeğimi tek tek not ettim 4.5 ve 5.5 torpedo ile
    10 metreden itibaren 80 metreye kadar her 10 metrede nerede kaç dotta paralaksdan bakıp ona göre atıyorum
    birazda tecrübe geliştirdim (25 yıllık fotoğrafçılıktan gelen bir alışkanlık ondada manuel kullanırım genelde) nesneler kaç metrede bilirim
    ayarı ona göre yaparım