güzel tüfekler isabetleride iyi fakat hızları yavaş gibi geldi bana özellikle dianalarla karşılaştırınca
ft dışında güçsüz kalırlar bence
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Atac biraz güçsüz geldi zannedersem x20 ile aynı güçleri
-
kurşun çekirdek olarak ayrıca yapmanıza gerek kalmayabilir.
yalnız dediğim gibi buna benzer peletler var bir deneyin isterseniz
PROMETHEUS SIVRI SACMA CELIK 5.5CAL -
Yok hocam bunla ancak bisiklet tekeri bilemedin araba tekeri şişirirsin basınç 10 bar diyor
bizim pompişler 200 bar basıyor dostum -
denemek lazım ben bir şekil çizdim ancak yivli namluda ne yapar bilemem
[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/JLjYME.jpg]
ozaman dış kılıfı sert plastik derlin benzeri bir zamazingodan
iç çekirdeği ise bakır, pirinç, çelik filan gibi sert bir materyalden yapabilirsin
hepsini tornada işleyebilirsin ancak ya tek atışlı pcplerde yada yaylılarda kullanabilirsin bunu
fakat kafama yattı bu iş denemek lazım -
Yiv set işi bozuyor
-
Yiv set plastik kılıfı parçalayabilir bu sefer çekirdek bozulur aynii zamanda çelik kılıf olmaz yivi bozar
-
Prometeus du galiba adı bu saçmaya birbaksana senin düßündüğün bunami benziyor
-
Yanlış hatırlamıyorsam 12 lik ateşli tüfeklerde kullanılan 30 gram ağırlığında sabot mermi vardı damla formunda idi 2 gram barutla çalışırdı plastik bir kılıf içınde idi fişekten kılıfının içinde çıkar namludann çıkıncada kılıftan ayrılır yola devam ederdı yapısi gereği uzun bir menzile sahipti
Ona benzer bişey düşünüyorsun galiba -
Yok boşver zaten yaparken buharı muharı zehirli
Uğraşma al torpedo yada ince memo solid keyfine göre at uğraştığına değmez -
Yivli namluda kapçık işimi yapacaksıniz yani mermi plastik bir kilif icindemi olacak ???
Yivsiz fişekler gibi yanlışmı anladım ???
Plastik kılıf yiv sette paçalanır namluya zarar gelir -
sihirli biseyler mi katacagız
Hokus pokus larız yahu -
Daha Çok Göster
Alıntı sahibi "ZETAX"
Hüseyin hoşuna gittiyse sevindim onun tam ölçümünu yapmadim yalniz onda kullandığım çekiç yayi bya güçlü gened sornun olursa ya da sormak istediğin bir şey haber ver muhakkak yardımcı olurmTeşekkür ederim abi. Sen bu tüfeği bu şekil anlatmasan bu tüfekle tanisamayacaktim.
Est. Güle güle kullan
yoo 99 la atışa dahı gıtmedım emır hocam 99 un ahşapı,göruntusu benı o kadar mutlu edıyorkı anlatamam,99 dan beklentım olan görsellıgıyle bıle gorevını fazlasıyla tamamlıyorki atıştakı orta ıdeal gucuyle isabetındende memnun bırakacak kuşkum yok ancak benım aynı sen gıbı yaylıda azılı güç merakım var bu azman güçle isabeti bulmak,zor olanı başarmak zamanında basarsamda 150 metreler gıbı daha zorunu basarma takıntım var
Sonu yok bunun . uslanmayız biz ben diyeyim -
Mod99 kesmedi galiba Akın üstadım
Olabilir fiyalari daha uygun bende 6.35 mod135 arıyorum aksu av la temasdayiz bakalım -
Hüseyin hoşuna gittiyse sevindim onun tam ölçümünu yapmadim yalniz onda kullandığım çekiç yayi bya güçlü gened sornun olursa ya da sormak istediğin bir şey haber ver muhakkak yardımcı olurm
-
yaylı bencede yürek ve bilek işi,,,hatta önce pcp alınmalı sonra yaylı,,zor olan yaylıda başarılı olunca bambaşka tad alınıyor
Aynen katılıyorum Akın kesinlikle önce pcp de pişip sonra yaylıya geçilmeli -
Sinan dostum Adana ft de yaylı için yapılanı hatırlıyorsun değilmi senin ısrarin olmasa ikinci tur yapılmayacakti ben sinirlenip çekip gitmiştim. Bu mantığın değişmesi lazım
-
Aslında yaylı tüfekte bir nostalji yok
Herkez öyle sanıp bu hobinin baslangıç seviyesi gibi yaylı tüfek edinip sonrasında "pcp yaylıdan daha iyidir" diye yaylılarını bırakıp pcp alıyor.Bu işte pcp varsa yaylıda var aslında.Yani malesef yaylı tüfeğe gereken ilgi gösterilmiyor.
Kesinlikle katılıyorum bu yaylı katgorisinin ikinci sınıf sayılması beni yeteri kadar sinirlendiriyor bence pcp kategorisinden çok daha zor bir dal
Fakat insanlar čoğu zaman pcp ye yönlendirlior (bir yaylı al iyice piş sonra pcp ye geçersin ya da uğraśma kardeś yaylıyla git uygun fiyatlı bir pcp al leyfine bak vs.)
Bunları çoğu zaman okuyoruz bence yayli apayrı bir dal inanın ben pcplerden pek zevk almıyorum 4 tane pcp var ama kesinlikle bir mod 52, 54 veya mod 125 imin keyfini vermiyorlar . Ben yaylıyı biraz yürek ve bilek işi diyorum -
Çok güzel bir bilgilendirme olmuş elinize sağlık Sinan bey
Genede ben uzun yayı tercih edeyim silahi biraz daha sıkı tutarım artık -
ben her tüfeğimi tek tek not ettim 4.5 ve 5.5 torpedo ile
10 metreden itibaren 80 metreye kadar her 10 metrede nerede kaç dotta paralaksdan bakıp ona göre atıyorum
birazda tecrübe geliştirdim (25 yıllık fotoğrafçılıktan gelen bir alışkanlık ondada manuel kullanırım genelde) nesneler kaç metrede bilirim
ayarı ona göre yaparım