ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

valla pcp yede benim kanım ısınmadı tamam tepme yok daha istikrarlı atış yapma olanağı sağlıyor ve güç bazında da göreceli olarak daha yüksek güç veriyor filan ama scubasıydı pompasıydı scubanın dolumuydu falan zor geliyor bana yaylı daha güzel alıyorsun çıkıyorsun atıyorsun geliyorsun tüpmü bitmiş derdi yok birde pcp de atış alanına tüfekle beraber koca tüpü hortumları falanı filanı teşkilatıyla gitmek daha bir zor oluyor. malum 30-40 atış sonrasında pcp yi doldurmak gerekiyor.
    bence yaylı daha iyi bir seçim ancak mod 125 de oldukça iddalı kullanımı zor bir seçim alışılması gereken bir silah daha uysal bir yaylı daha mantıklı olacaktır kanaatindeyim.yerli mod 99 mod 95 yabancı da norica stoeger x20 daha iyi gibi genede seçim senin

fatih 43 arkadaşım dogru söyluyor pinömatik pistonlarda yağ kuru.ması yada donması olayı pistonun hızını muhakkak yavaşlatacaktır. bence bakıma daha fazla ihtiyaç duyacaktır. vortex için biraz beklemek daha doğru olacaktır. zira tepmede bir fark yok ancak kurulumu ve ağırlığı voertex in dezavantajı hele kurulumu bir müddet sonra can sıkıcı hale geliyor

mod125 sevdalısı olduğum için voertex le benim yaylı katırı mukayese etme şansım oldu
    vortex yaylı ile gücü aynı tepmede hemen hemen aynı ,vortex yaylıdan daha ağır ve kurulumu daha zor, yaylının tek dez avantajı yayın yumuşaması
    ancak vortex yeni bir sistem nerde neyapacağı belli değil

Yani esayar07 dostum çeşitli normlarda test basınçları farklıdır
    amerikan SAE normlarına göre olan ile alman din normu veya İngiliz BS normları, vs vs bunların test ölçümleri farklı farklıdır. sonuçta 300 bar tüpün ortalama
    test basıncı 400-450 bar civarıdır ki onu görmek bile yanlıştır. Ki 500 bar :D
    heyecan aramanın farklı yöntemleri de var Rus ruleti gibi :D

Alıntı

insanı gerıyo evt...tüpe uygularken ısıttım sac kurutma ile basınca baktım hoop ibre kalktı bıraz,,yoksa buz gıbı celığe karbon kaplama yapışcaksada yapışmıyo aklınızda ola

bak ısıtma filan Allah yapanın sabrını da gücünüde çok versin

yahu ben dümdüz arabanın göğsüne yapacam derken nerdeyse koca göğsü parçalıyordum afakanlar basmıştı.
    yok arkadaş benim harcım değil
    ben deli adamımdır bir gelir bana sayıylamı verdiler deyip tüfekde kaplamada pencereden hoop aşağıya uçar muçar

500 bar arkadaşlar hiç tavsiye etmem burda normal test basınçlarını bilirseniz ki üretici yayınladığı maksimum basıncın genelde %30 dur test basıncı yani 300 bar lıkbir tüpün test basıncı 390 bar civarıdır
    200 bar lık bir tüpünde 260 bar civarı
    500 bar mı denildi siz hiç patlamış bir karpit kazanı gördünüzmü ben birkaç tane gördüm hele bir tanesi 20 cm çapında 8-10mm et kalınlığındaki kapağı beton tavana yapıştırmıştı kapak betona 2 cm girmiş ve yapışmıştı yanındaki usta sizlere ömür parcalanmıştı.basınclı kaplarla oyun oynanmaz. Ha valfi söker tahliye deligini genişletirim, çekiç yayını sert daha olan bir yayla değiştiririm daha ağır bir çekiç kullanırım derseniz tamam
    500 bar yani . Yani

Tabi ateşlide fişeğin yapısına göre değişır
    Flobe magnum lrda hemen hemen bizim kullandığımız çekirdekler gibi bir çekirdeği yan yapı bakimindan bizim solid mermilere benzer .22 cal. Mermiyi kndine has nitroglisrin karışımı bir barut türeviyle bir grmdan az bir barut hakkıyla 2300 fps hızl gönderirken
    Remington 12 ga fişeğinde 2 gr barutla sabot mrmiyi nerdeys 2 cm çap ve 30 g. a yakın ağırlık ( grain değil gram) 2000 fps civarında gönderiyor. Havalının bun yapabilmesi için bütün tüpl ancak bir şarjör atabilmesi gerekir. O ayarda olmaycğına gör havalı ateşliyi nomal şartlarda ykalymaz.

Ha bu 10 atış olayı kafamı meşgul etmiyorda değil benim at44 dün valfi ile çekic yayına her an bir operasyon yapabilirim