ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

entersan bir fantazi olacağı kesin
    pompamı dayanacak anterus mu idda konusu bile olabilir.
    ancak ben 4 pcp yi 40 dakikada normal ölçüde dolduruyorum toplamda 800 cc
    hesabını yap artık 6000cc ? bu arada pompanın dinlenmesi lazım

E iyi
    ilerde yetmez olacaktır bir zaman sonra
    ya elden çıkartıp başkasına bakacaksınızdır. yada modifiye edip atraksiyon bir tabanca yapma gayretine gireceksinizdir.
    E hayırlı olsun bunlar shooter 54 dostumun dediği gibi geneli birbirine yakın değerler verirler .
    Kullanın bol bol atış yapın sıkılıp modifiye yapmak istediğinizde haber verin bilgilerimizi paylaşalım

Güle güle kullanın kazasız belasız atışlar dilerim

Biz bir kaza yaşamıştık pederle ava gitmiştik ozaman genç delikanlı çağımız
    Bizde avcı hattı vardır o bozulmaz kimse kimseyi hacamtlamasın diye
    Gruptan biri kopmuş kafasına göre ayrılmış tabi millet bir zaman sonra onu unutur velhasıl bir küren keklik bizim av hattının önunden kalkar herkes ateş eder vuran vurur filan derken uzaktan bir inilti feryat o ayrılan arkadaş fikrini değiştirip hattın önünden ağaçların arasindan bize katılmaya karar vermiş tabi alakasiz bir yerden çıkınca vuruldu hemen hastaneye kaldırdık kendisini sol gözüne değmiş saçma ve gözü delip kafatasina göz yuvarına saplanmış . Sol göz gitti vurulduğu mesafe 80-90 metre kadardı

Dikkat etmek lazım silah silahtır ateşlisi havalısı farketmez

Bakın olaya gene bir pencere açayım
    2000 joule dan bahsediyouz birde bizim ülkemizde ne yazık ki av bilinçsiz yapılıyor
    Ben şahsen ava gittiğimde remington fişek kullanıyordum. Yanlız av göre fişek ve silah kullanıyordum
    Mesala barut hakkından çalınmamış ciddi bir fişek kullanıyorsanız 100 metre menil normaldir. Ben bir yaban domuzu avlamıştım mesafe 100 metre üzeri idi hayvana sıktığımda olduğu yere yığılmıstı mermi göğsünün altına denk gelmiş ve göğsüyle berabr karnını parçalamıştı hayvan nefes almaya bile zaman bulamamıştı
    Ama bozuk bir dolu olsaydi iş farklı bu birazda seçtiğimiz dolunn cinsine bağli
    Biz havalıda 2- 2.5 gram mermilere Allah Allah derken 12 gauge bernneke ivli kurşun 30 gram civari ve isabetide iyidir.

Bir gün bir polis arkadaşım anlatıyor bir olay olmuş oldukça trajikomik
    Olayda bir kişi baldırlarından vurulmuş olarak bulunuyor. Adam feryat figan belden assagi kan revan adamı alel acele hastaneye yetiştiriyorlar ancak adam komalarda hiç susmadan dağlari taslari indiriyor. Morfin filan hikaye en sonunda ameliyata alıyorlar adami ncak şuki ortda saçma yok adamın mabad paramparça ama saçma yok :-). Daha sonra anlaşılıyor sıkan doluyu kurşun yerine kaya tuzu tanelerinden yapmış adamin feryadıda oradan geliormuş yani hocam av silahınin ne yapacağı belli olmaz

Havalı silahlarla ateşli silahları tahribat bazında çok karıştırmak en iyisi
    Özel yapım bir havalınız yoksa tahribatı ateşliye göre düşüktùr.
    2000 joule dan bahsediyoruz isabet deyin tamam ama indirici güç ateşlidn yanadır. ayrıca benim 200 metreye tek kurşun attığım vardır öellikle kendinden yivli berenneke lrin isabetleride fena değildir. Hani 3-5 santim olmasada 20 cm içine girer buda av için yeterlidir. Berenneke 2000 sabot 3000 joule civarı çıkartır.

Bakın olay öyle değil
    Normalin biraz üzerind bir dolu ki sıkı dolu deriz 2 gr barut hakkı 32 gr saçma hakkı ile çalışır.
    Namlu çıkış hızıda attığınız doluya göre 1100-2000 fps arası değişir şimdi basit bir hesap yapalım
    Bu ağırlık ve hızla 2000 - 3000 joule gibi bir enejiye sahip oluyoruz
    Dolu bıldırcın dolusuysa bir doluda 80 .- 100 adet saçma vardïr buda 2000 joule enerjiyi bu miktara böleceğiz oda saçma başına 20-30 joule yaparki tenekeyi delemeyebilir ancak dolu şevrotin olsaydı bu enerjiyi 9 a böleceğimz anlamına glirdi oda dirhem başına 300 joule gibi gayet öldürücü bir değere ulaşırdı.
    Bırakın tenekyi arabaya sıksanız kevgire çevirir. Birde berenneke veya sabot kurşunla düşünürsenz tüm enerjinin tek bir kurşunda toplanıp nereye vuracağını siz hayal edin benim remington un gezi 300 metreye ayarlanbilir.
    Yani hva basacam diye bıldırcın dolusuyla tan eleman havasını alırkn ayni te nekeye şevrotinle atsa inanılmaz bir tahribat verir namlu uzunluğuna göre şevrotin 40 metrede 1 metre çapıni tarar hemde ne tarar canlı bırakmaz.
    Yani olay budur

Benim bt65 lw
    At-p1 lw şu an satışda olan at44 ki arkadaşımındır devamlı kullanıyorum oda lw
    Kendi at44 üm hatsan namlulu
    Bunları devamli kullanıyorum isabet konusunda ben lw nin farkını göremedim.
    Bence lw olmuş olmamış önemli değil sattığım long da lw değildi oda gayet isabtli bir tüfekti.
    Valla umrumda değil lw olmuş olmamış

birde kullanıcının tercihide önemli kimisi benim gibi güç ister uzun menzil ister hikayesi 150-200 metrede ki hedefi kalbura çevirmektir. grupmanla işi yoktur.

kimisi stabil güç ister 10-15 metreden tek delik muhabbetine girer.

kimisi ft için hazırlanır kimisi kafasına göre takılır. onun için silahlar farklı ihtiyaçlara hitab eder.

şahsen ben grupmancı değilim uzun mesafe beni ilgilendiriyor. bana güç lazım. Onun için ben bt 65 de çok memnunum ama bu memnuniyet bir başka arkadaşım için olmayabilir . grupman işine merak salmış olabilir oda AA der Evanix der filan yani bu iş uzar gider

yahu gidebilsem izmir ft ye sırf gıcıklığına crosman1077 ile gideceğim

ama gidemiyorum. artık burdaki lere

Ben at44 long umdan memnunum lw değil ama kim nederse desin çok hassas buluyorum 40 metrede 10 kuruş grupman çıkartabiliyorum (grupmanıda biryere dayayarak değil ft gibi elde yapıyorum) daha ne olsun

valla bende gördüğüme bildiğime kullandığıma inanırım .

bt 65 gücü ile uzun mesafede çoğu ft tüfeğini sulu götürür susuz getirir. Ben bt ile yaptığımı benim remington la yapamam

diyeceğim ancak odur .

Eğer havalı ile av serbest kalırsa zaten pek çok marka sadece plinking zamazingosu olarak kalacak ava bt 65 gibi güçlü tüfeklerle gidilecek.