ZETAX adlı kullanıcının mesajları

    30 grain mod suz at44 için biraz ağır gibi geldi ben 25 grainlik solid ince mehmetlerde karar kıldım hem at44 de hemde md125 de kullanıyorum grupman işi eni biraz sıkıyor ben 100-200 metre arası atış yapmaktan hoşlanıyorum . 25 grain benim çakaralmazlarda iyi iş gördü ancak benim at44 long ve setiskur 7 tur açık namluda da airstriper var

    valla bende 4 tane pcp var bir uçtan başlıyorum doldurmaya eskiden yarım saat sürerdi şimdi 15 - 18 dakika arasında hepsini dolduruyorum. kondisyonumu yerine getirdi .

    hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan bende aynısının 6.35 i var ben resmen aşığım tüfeğime çok güçlü ve guzel tufektir. air striperla kullanmanı öneririm. ben pompa kullanıyorum alıştım spor oluyor.

    O değilde ben bt65 e hayran kaldım hanım izin verse yatağa bile onun la girecem yahu 40 metreden hatsanın pellet catcher atis kutusunu yamru yumru etti bütün kaynakları patlattı . gamonun fır fırlı hdeflerini kopartıp attı. Breh breh buda imalat hatası galiba yanlız 2 şarjörde 200 den 140 bara düştü. Olsun böylde güel

    ben mengene yada pense ile sıkarak çıkartmışlar gibi gördüm daha çok ezilme izi gibi o kaplama kaynakla değilde sürterek ya da sıkarak o hale gelebilir.


    geçmiş olsun servisler bazen bu tarz işler yapıyor kundak pvc malzeme onu japon pek tutmaz


    amonyak bazlı bir yapıştırıcı yapıştırır diye hatırlıyorum genede pvc işleri yapan firmalardan yardım alabilirsiniz.


    ayrıca kundağın öyle çatlaması malzeme hatasına da benziyor keşke kundağı sıfırlatsaydınız. hatsan a

    herkese günaydın
    atos65 üstad ım yorum için teşekkürler . wrangler üstadım benim bildiği.m yivsetin icadının fiziki nedeni o yani mermiye ileri hareketinin yanında kendi ekseni yönünde dede hareket verip gyro etkisiyle konumunu sabitlemektir. yoksa bilye veya yivsiz mermilerin sapmasını biliyoruz . yanlış olduğunu pek zannetmiyorum bu bilginin . bunun deneyi çok basit aslında elinize ufak taşlama makinasını alıp çalıştırdığınızda bleğinizi oynatmak istediğinizde hızla dönen makina hep karşı güç uygulayacaktır nedeni gyro etkisidir. aynı kural mermi çekirdeğinde geçerlidir. filan diyorum tüm hobidaşlarıma günaydın diyorum iyi sabahlar

    Long da namlunun uzunluğu hava basıncının daha verimli kullanılmasina ve merminin gyro etkisinn yani kendi ksenindeki dönüş hızına bağlı konumunu koruma etkisini arttırıyor mermi daha hızlı dönüyor buda merminin dönüş eksenine dik olan rotasında daha istikrarli ilerlemesine neden oluyor bozu ve düzensiz yivlere sahip bir namluda bu eksen dönüş hızı az vea yalpalı olurken düzgün bir yiv setten çıkan memide maksimum dönüş hızına ve istikrar a ulaşılmış oluyor buda rotada sapma olayını minimuma indiriyor.

    Yanlız ben bişey farkediyorum bunu kendi mesleğim olan fotoğraf sektöründe de çk görüyorum orda da canonmu nikonmu muhabbeti döner durur burdada aa mı daystatmi falan . Şahsen ben kendi mesleğimd iki markayıda kullanmıyorum hobimde de kendimi iyi hissettiğim markayı kullanıyorum burda Ara GÜLERİN şu sözü haklı olarak devreye giriyor. En iyi makinası olan en iyi fotoğrafçı olacaksa en iyi daktilosu olanda en iyi yazar olur 8o
    Aynı şey atiş içinde geçerli el deki silahı iyi tanımak lazım pes etmeden dvamlı atış yapmak zyıf yönlerini bilip ona göre atış yapmayı öğrenmek lazım yoksa namlu markasi tüfek markasi biraz 2. Sırada kalıyor .

    Atos65 üstadım bende at44 ün namlusunu değiştirmek için çok çabaladım ancak hatsan dan da aldığım bilgi ve lw li tüfeklerimle lw sizi karşılaştırdığımda olay şudur.
    Eski hatsan namluları biraz dandik lw ile aralarında baya fark var ancak yeni nesil hatsan namluların gerek yiv ve gerek malzeme kalitesi hemen hemen lw yi yakalamış gibi performans bakımından normal bir kullanıcı fark etmiyor. Bizzat hatsan teknisyenlerinden aldım bu bilgiyi hatta mahkemelik olmuşlar lw isteyen bir müşterinin namlusunu değiştirmişler sonra müşteri bnlarla papaz olup mahkemeye vermiş iki namlu arasında fark yok bnden 300tl boşuna para aldılar diye.
    Benim deneyimlerime görede ben pek bir fark göremedim. At 44 dümle de gayet istikrarlı grupmnlar ve menzil atışları yapıyorum ben abartılı fark göredim ancak ağır pellet kullanmamında aradaki farkı tolere ettiğini düşünüyorm

    Birde şu var esas dizellemeye nden olan aslında piston içindeki havanın aniden sıkışarak anlık yüksek ısılara çıkmasıdır ki bu yaylı lar için geçerlidir. Sıcak hava namludaki yağın yanmasına neden olur.ancak pcp lerde ki sıkışmış hava soğuktur. Sistem tam tersine işler. Aniden basınç kaybeden gaz ortamdan sıcaklık çeker. Yaylının aksine pinömatik silahlrda tahliye olan gaz ortama ısı vermez ortamdan ısı alır.
    Onun için pcplerimde ben dizellem görmdim
    Tabi yanlışta biliyor olabilirim ancak deneyimlerimin sonucu budur.

    Ben ağır pellet kullanıyorum. Yaylıda dediğiniz gibi atos65 ustadim ama pcp de dizellemeye daha rastlamadım bnim tüfeklerde .
    Şu ana kadar istikrarsız giden bir atışa rastlmadım ( benm hatalarim hariç) temizliğini muhakkak iyi yaparım