yaylılarında mod25 sup. hariç daralma hissetmedim mod 125 , mod 55s mod80 . mod 90 bunların hepsinden pellet geçirdim ancak pcp lerinin namluları gibi bir daralma olmadı pellet genelde aynı sıkılıkta devam ediyor. önden de arkadanda değişim olmuyor. zannedersem yaylılarında şoksuz namlu kullanıyorlar. aslında uçtan almak istemedim ama namlu bloğa sıkı geçme olduğu için ciddi bir torna işlemine girecekti iş uzayacaktı. baktım şok da yok ya herro ya murro deyip hoyratca kesiverdim . ucunada crownı elde açtım. Ancak Benim yaptığım toplamda 100tl lik bir kumardı eğer grupman başarılı çıkmasaydı. silah namlu değişimine hatsana gidecek Yusuf beye rica edilecek 75 + kargo yla yeni namlu takılıp geri gelecekti. ![]()
Ama şans işte zar hep yek beklerken düşeş geldi
![]()
mod 155 lerin zaten namlularının önünde bir vida çentiği var.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
elinize sağlık ... namluyu çıkış kısmından mi kestiniz.. şok kismindan
crown actinizmi namlu kesildikten sonra
namluda kayda değer bir şok yoktu uçtan sünnet oldu 11 derecelik bir crown var. İsabeti oldukça iyi durumda.
Hay maşallah ,
Hatsan kataloğundaki tüm yaylı tüfekler elinizden geçti neredeyse sn ZETAX.
Bu tüfekte iddaalı hale gelmiş sayenizde..
Güle güle kullanın..sağolun valla geçti nerdeyse hepsi yalnız 95qe yi merak ediyorun
-
Sağolun. Çok teşekkür ederim.
-
Eline sağlık hocam
Emrah hocam bu hafta sonu misafirin olayoımda yapalım şu tutucuyu
-
bu arada mod 55s ede kundak iyileştirmesi yaptım. Son halinde desenler güzel oldu.
-
eyvallah hocam.
-
Eyvallah valla silahın biraz daha işi var tam bittiğinde bakalım ne olacak
-
Arkadaşlar dianalar gittikten sonra hatsanlarıma yoğunlastım.
Cankatsan dostumdan aldığım hayli temiz mod 85 i ameliyat ettim . öncelikle namluyu 30 cm e kısalttım, yayı 16j güce göre kırpıp yay tutucusuna lastik takoz takviyesi yapıp sas ve tetik modifikasyonu yapıp işlemi kabaca bitirdim. Piston ve silindire işlem yapmadım. Acele ile bir grupman denemesi yaptım sonuç fena değil 15m den 7, ve 25m den desteksiz 10 atışlık grupmanı koydum. Rüzgarlı havada krm 7.7 gr pelletle yaptım biraz acele oldu ancak daha da iyi olabilecek kapasiteye ulaştı tüfek.
En çok sevdiğim silahın boyu 96 cm gibi çok hoş bir boyuta inmesi oldu ve silahın dengesi tam tetik korumasının önünde tam ortada oldu -
ben olsam 87 qe derdim 135 qe si ciddi isabetli o gücü ve tepmesine rağmen.
-
Ozaman mod87qe olabilir yada mod 85 sniper da sniperın namlusu 32 cm gibi oldukça hoş bir rakam.
vorteks alırsan silahı hatsana gönderip orjinal 25-26j gücü 16j e çekin dersen onlar vorteksi ona göre ayarlıyorlar. ancak tabi güç bir şekilde gidiyor. eğer güç eksilsin istemiyorsan sadece tetik modifiyesini yaparsan oda oldukça etkili olacaktır. yumuşak tetik her zaman isabette iyidir. tetiği çekeceğim diye namluyu oynatmazsın -
tabi seve seve yardımcı olurum.
-
E alayım bari benim remingtontona
-
qe serisi
mod 87 qe
mod 135 qe.
ancak hatsandan üst düzey bir isabet bekliyorsan muhakkak gücü ehlileştirip 16j çekmen lazım.
Silah ciddi değişiyor.
güç ve tetik modifiyesi ile hatsan bambaşka oluyor. -
Konu incelemeden çıkıp şahsi atışmaya dönmüştür. Hobide fener cimbom çekişmesi gibi firma itişmesi oluşmaktadır. Birbirimize biraz daha saygılı hitap edelim kırmamaya dikkat edersek daha doğru olacaktır.
Saygılar vede sevgiler -
-
6.35 güzeldir. 180m den fazlaydı demirli bir 4m x 4m işaret dubasının levhasına attım duba üzerinde adam koşturuyor gibi sallanmıştı.
20m den 3 cm ahşap levhayı delip duvarıda 3 cm delmişti. İşte böyle bişey. Zaten peder silahı görünce kaptı benden. 2 tane engerek öldürdü bt ile -
Valla işin başka bir yanı ben pcp sevmem ciddi anlamda sevmem . ancak en keyif aldığım pcp şu an babamda olan bt65 6.35 . im dir. Hayranım ona
-
Yanlış bişeymi söyledim anlamadım.
Forum hayatımın ilk - sini almışım -
Hatsanın Hercules i üretirken iç piyasayı pek düşünerek ürettiğini zannetmiyorum. Daha çok olanakları yüksek, av yapma şansı olan ,yüksek güçle kullanımına ses çıkartmayan ülkeler yani Hatsan Usa gözetilerek çıkmış bir model . av için üretilen bir model bu 100m de etkili olan kesin " Can alabilecek" kabiliyeti olan bir havalıdan , hava sarfiyatı yüksek diye şikayet edemeyiz. Barut olmadığı için tabancanın verdiği gücü depodaki hava ile tedarik edecek. Bence olaya böyle bakın belki 1lt ile 50 atış yapacaksın ama bu 50 öldürücü atış olacak. Bahsettiğimiz tüfek havalı av tüfeği.
-
Kesinlikle katılıyorum.