şu an ki pelletlerin aerodinamiği 1000 - 1200 fps yi kaldırmaz daha uzun pellet lazım
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
55s benimde dikkatimi çok çekiyor. Ama artık sonladık belki birkaç sene sonra
-
selam gördüklerim 25 m grupmanı ise biraz dağınık olmuş gibi geldi bana
benim yaylılr 25 m de 8mm civarı grupman yapıyor. pcp nin en az o kadar grupman yapması lazım. -
valla doktor sensin hocam. Aganın eli tutulmaz. Ama öneri güzel madem düşmüyor dayanacaksın remington ton la 50 de 50 .
-
Valla benim mod 54 16j
Ama isterseniz sizede benim 870 i ayarlarım . -
Ömer hocam tavsiye ederim . hatta teklifim hala geçerli gel bir yarışmaya benim mod 54 le gir hiç pcp ye bakmazsın.
sonra hw kıskanmasın üzülmesin -
Emir hocam, maalesef doğru, çünkü yaylı ile on kere atıp beşini vurduğunuz 50 metre hedefine Serdarın tüfeğiyle 10 atış yapıp hepsini vurduğumda ben de kendime inanamadım, bir diğer sorun da kolum rahatsız olmaya başladı yay kurmaktan, ama yaylı candır hiç bırakılmaz...
Kalemlik e gelince... yarışmadan bir gün önce antrenmanda, tüfeğin kurma kolu elimden kaydı ve hızla kapandı, sonrası grupmanlarım 25 metrede beş atış 8 mm iken 25 mm e çıktı, pek anlam verememiştim. Yarışma ilk günü hezimetti, uzak hedeflerin hepsini vurdum ama 15 ile 40 metreler arası hepsi boş, o kadar ilginç ki rüzgar düzeltmesinin tersini bile vurduğum oldu:)
ilk gün bitiminde ozan da aynı dertten yakınınca hadi söküverelim dedik, ozinin tüfeği hemen alanda söktük ve yay tutucu rod ve metal o ringin kırıldığını gördük, yedek vardı değiştirdik ve ozan ertesi gün 30 vurdu. İşte salak kafa aç demi kendi tüfeğini de...
yarışma sonra eve gelince söktüm baktım ki, yay tutucu rod ve oring paramparça olmuş, pistonun içi plastik parça dolu...
Bu olayda kıssadan hisse şudur: her zaman kullandığınız silahınıda beklemediğiniz bir performans düşmesi var ve sarhoş felan değilseniz hemen silahınızı sökün, bir yerine bir şey olmuştur. İkincisi de, yaylılarda özellikle yay dahil her parçanızdan bir tane yedek olsun, ya da bizim takım gibi yedekli arkadaşlarınız olsun, buluşma yarışma tarzı organizasyonlarda ortada kalmayın.Kolunuza üzüldüm bende de tenisci dirseği peydah oldu alttan kurmalılarda bazen ağrı yapıyor yandan kurmalılarda yük çekiye çalıştığı için hissetmiyorum.
O zaman steyr hayırlı olsun diyeyim
silahlarda oluyor bu tarz sakatlıklar. bende genelde yay takımını fazlasıyla yanımda bulunduruyorum hani terslik olmasın diye yaylıcıların handikapı biraz fazla pcpler dediğiniz gibi atışlarda çok rahat ve sarsıntısız süpriz yapmıyorlar. isabet oranı çok yüksek ama ben sevmiyorum bir türlü öyle cilvesiz oynaşsız filan
madem yön pcp ye döndü ozaman genel klasmanda sizden bir altın bekliyoruz. -
"Yaylı kesinlikle candır ama nizami ft yapacaksanız pcp nin tadını vermiyor maalesef..."
Ömer hocam yoksa duyduklarım doğrumu !!! -
Hatta Emir ve senle özellikle uğraşırım bu yarışmada:)
Tamam anlaştık,
Emir hocamdan bu konuda bir girişim bekleyelim o zaman, alternatif değil ama farklı bir grup ft organizasyonu, işte burada düzenleme ekibine ihtiyaç var
Ömer hocam organize olalım
fıkradaki gibi olmayalım -
Emir hocam günaydın, işte söylemeye çalıştığım da tam buydu, ft de vuruş skoru bushnell dürbünle değil ama diana ile çok değişir işte, şöyle diyebiliriz, bushnell dürbünü benim hw ye takalım yarışalım
Kusura bakma ama azıcık ta takılalım birbirimize..Hocam
diana ya çaktırmadan lafı da çaktınız
.
Dürbün hazır hocam ne zaman derseniz. yarışırız. sizinle muhabbet de yarışmakta atışmakta benim için zevk -
Sayın ozzytheguitar..!Yarışmanın 1.günü sonuçlarına bakıldığında.Yarışmaya yaylı kategorisinde katılan 9 yarışmacı da.PCP kategorisinde sergilenen performansa orantılı sonuçlar elde edemedi.Bunun çeşitli sebepleri olabilir.Ama,dokuz yarışmacı da aynı anda istatiksel olarak kendilerinden beklenen daha iyi performansı gösteremeyince.O zaman yaylı kategorisi 1.gün atışlarında çok kötü performans sergiledi yorumunu yapmak doğrudur diye düşünüyorum.Ne şahsınızın emeğine saygısızlık ettim bu istatiksel bilgiyle..Ne de sizin atış yeteneğinizi sorguladım..
Benim paylaştığım bu haberi.Aynı şekilde sayın Hamatum'un yarışmanın 1.günü hakkında yaptığı yaylı kategorisi performansı yorumunda bulabilirsiniz..sayın Hamatum'un mesajını o yüzden alıntıladım..
Umarım ,bu samimi açıklamamla birlikte. Bana haksızlık ettiğinizin farkına varmışsınızdır..Yalnız genelde bir terslik vardı bizim Adana ekibi tamamen pcp cidirler
Allah iyiliklerini versin.
onlarında çıkarttıkları performansları genel hallerinin oldukça altındaydı. genel anlamda bir düşüş olmuş İzmir de Ömer hocam nazarlaramı geldi ne oldu. bişeyler olmuş ben anlamadım. Şaşırmadım değil hani. -
Neden bu kadar sertleşiyor bu konu anlamıyorum. Farklı düşünceler olacaktır. Eninde sonunda hepimiz için bu bir h o b i . neden fobi haline geliyor. Madem optik işi çok etkilemiyor. Katılmak isteyen arkadaşıma açık çek. üzerinde 6x24 50 bushell takılı özel yapım diana mod 54 ümle gelsin önümüzdeki adana ft ye katılsın tüfek benden dürbün benden hatta yarışma parasınıda ben karşılayacağım . bu kadar sertleşmenin ne dostluklarımıza nede hobimize faydası var anlamış değilim.
Bu konu uzadıkca tadı kaçıyor boşyere gönül kırmaya gerek yok . inşallah farklı müsabakalarda çıkar onlarada hep birlikte katılırız. -
Bana göre yüksek optikler adaletsiz her zaman bunu düşünüyorum ve söylüyorum . ancak Benim düşüncem tabiki bu . rahatsız olan arkadaşım varsa özürlerimi dilerim. yerli tüfek hazırlıyorum işin özü bu bir hobi işi kimse kimseyi engelleyemez. Etkileyemez ft lere bir şekilde katılacağım ister 10-40 dürbünümle ister gez arpacıkla katılırım o anki efkarım ne çektiyse onunla giderim . benim için önemli olan orada 20 vurmuşuz 40 vurmuşuz değil esas önemli olan dostlarla güzel bir hafta sonu geçirmek şu ana kadar yapılan tartışma bence yersiz. Ha kurallarda bir esneme olacağını sanmadığımı söyledim zaten. Kim nasıl istiyorsa öyle katılabilir. Bunun bir engeli yok zannetmiyorumki arkadaşlarım neden gez arpacıkla katılıyorsun demezler ben inanıyorum ki yarışma zamanı güzel muhabbetlerimiz şamatlarımız olacaktır. Bana o yeter 10 tane kupa almışız bir önemi olmaz bence. Tartışmaya gerek yok illede yaylı her zaman yaylı diyorum hepinizi seviyorum arkadaşlar.
-
Hatsan ı seviyorum polka nın dediği gibi potansiyeli var.
Benim için bu alemde bir diana birde hatsan. -
Dominatör candır. Özde on yaşından beri hatsancıyız.
Ama hatsan bi o tetikleri adam edemedi. Ona da kaçırdığımız hedefler seviniyor.yalnız iki nesil quattro tetik var ben ikisinide adam ediyorum ancak yeni nesil olanı yani şu an imal ettiklerindeki tetiği dokunmatik kıvama getirebiliyorum. Fabrika çıkışı kazık gibi gerçekten. Ama birkaç noktaya müdehale edince çok iyi bir duruma geliyir hatta fazlaca hassas oluyor bu gün dominatörü koluma alırken biraz hızlı temas ettim kendiliğinden atış yapınca ayarı biraz sıktım .
-
Ya çok da kasmamak lazım . insanın her anı denk düşmüyorki. Bazen motivasyon zirvede oluyor. Dağ gibi mıh gibi duruyorsunuz. Bazen o namlu öyle bir dolanıyorki nefese hakim olayım derken kan ter içinde kalıyorsunuz. Ben silahı kaç kere sinirden fırlatıp attığımı biliyorum.
Esas olan orda bulunmak bence . izmire gidememem fena koydu bana mesela -
Adana da görmüştüm gayet başarılı:)
siz eski versiyonu gördünüz. Güncellendi dominatör. Birde şimdi görseniz enteresan oldu.
-
Adaletsizlik heryerde var. Sizin adam ettiğiniz yaylılarla zaten adam edilip satılmış yaylılar aynı olmuyor tabiki de.
Ama adam etmeyi bilmeyen onunla katılıyor. Bu da doğal bence çünkü herkes bunu yapamayabilir.
Olay bundan sonra başlıyor işte. Millet bin tane saçma ile havaya atılan kocaman şişeyi beş artı bir vuramıyorken diğeri tek kurşunla havadaki bir lirayı beş artı bir vuruyor. İnsanın inanası gelmiyor ama oluyor işte gözlerinin önünde.
Bir de bu yönden düşünün. FT'den haberi bile olmayan ama tüfekle bir organı gibi bu kadar bütünleşen herkes bu yarışmalara girse birçoğunun hali nice olur?evet benim aklımda hala bizim adanadaki ft de , biz 10-40 50 vector dm60 dampa özel modlanmış mod54 ile attığımız hedefleri orda çalışan çocuk sapanla indiriyordu. Beynim uçukladıydı .
bırakasım geldiydi -
March 8x80 ile atan da var yurt dışında dürbüne o kadar takılmayın bence.Hatsan ın Rusya ya ihraç ettiği yaylıları gördük geçenlerde,tetik,denge oldukça başarılıydı,ufak bir iki değişiklik ile FT de güzel iş yapacak gibi.Proje sonlansın bizler de yerli FT tüfeği ile atacağız yarışmalarda:)
o zaman benim mod155 ile domi yi seveceksiniz.
özellikle tetikleri bir harika oldu. Fazlaca hassas. -
yalnız temennim yaylıcı grubun eksilmemesi. Umarım sayımız negatif yöne değişmez artar. Şahsen ben ktegorimde yarıştığım arkadaşlarımla nice yarışlarda yaylı da yarışmak isterim benim için zevk.