ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

çalışma ayrı tam gaz çalışıyorum haftada 1000 ft tarzı atış yapıyorum. at44 ft fena değil aslında alışan arkadaş güzel işler çıkartır. Ben yaylıcı olduğum için ve yaylıda yerli sıkıntı olduğu için bişeyler için boğuşuyoruz . e buda hobinin bir yanı bana zevk veriyor. Ha son modlama ile gez arpacık atışlarıda oldukça hoşuma gitti kimse kırılmasın yazdıklarımdan serbest kategori olsa iyi olur olmazsada problem değil ben şu an gez arpacıkla katılmayı düşünüyorum . zevk işi bunlar yahu maksat hep birlikte güzel bir muhabbet olsun. Ama genede dürbün işi benim kanaatimde sıkıntılı bunu her daim söylüyorum ve söylerim bence ft de 6-24 iyi yada en fazla 8x32 gibi bir dürbün güzel ama üstü bence adaletsiz bir durum . ama bu benim düşüncem başkası daha büyüğünü de kullanabilir. Beni ilgilendirmez.
    Önemli olan çalışmak tabiki. Bakalım kısmet yeni ft lere

yarışma anında her türlü terslik oluyor örneğin Adanada nasıl ıslandık yarışmanın ortasında benim taret nasıl takılıp döndü. Şans bunlar .
    Amaç yarışmak, tanışmak, dostluğun ve muhabbetin dibine vurmak. Nice hep birlikte güzel yarışmalara.

İste böyle devam eder o arkadaş adanada serdar kaç vurmuş bakalım 46 idi galiba. Motive olmuş demekki 6-24 50 bir dürbünle katılın kaç vuracaksınız oda başka bir konu. İsterseniz bir deneyin ben dürbünü söküp gireceğim.
    İsterseniz sizde deneyin . daha güzel oluyor.

Olay masraf meselesi değil bende fotoğraf sanatçısıyım. 1986 yılında başladım profesyonel fotoğraf çalışmalarıma 30 yılımı verdim fotoğrafa ilk makinam nikon f3 hp idi Özellikle sigma ve olympus makina setlerim var. İki markada da 8mm den 1000mm ye kadar ayrı ayrı lens takımlarım var.
    Kısa çalışmalar ve manuel zuiko lenslerle olympus . profeayonel çalışmalarımda sigma bodylerimle sigma takım lenslerimi kullanıyorum. Sadece sigma sd1 body me ilk çıktığında aldım Türkiyede ilk sigma sd1 sahiplerindenim. 9000 küsür dolar verdim. Elimden nikon d800 ler canon eos 1ler 3 er beşer geçti beni etkilemedi.
    Burdaki olayda da biraz böyle sadece ft için yerli yabancı pcp yaylı birdolu tüfeği modladım elimden memlekete girmiş olan nerdeyse tüm silahları ya sahibi oldum yada kurcalayıp kullandım şu an 4 adet yaylı silahımı bu işe ayırdım herbirinin üzerinde ayrı ayrı 8-32 44 bsa ve 10-40 50 vector dürbünler kullanıyorum ama bana adil gelmiyor. Adanadaki tüm ft lere katıldım. Burda bir standartın olması lazım ft ye katılan arkadaşlarımın hedef vuramama veya bilgi eksiklikleri pek yok özellikle 2014 izmir yarışmasından sonra iyice palazlanan bir 16j muhabbeti pek çok kimseyi zor durumda bıraktı ben ft için sonradan orhantan arkadaşımın benden aldığı mod54 ü ft de kullanırım diye almıştım "760 euro :) " güç 16 j de 550 fps gibi çok düşük bir sürat istenince o silahım ıskartaya çıktı benden de bir 760 euro daha çıktı 4.5 mm mod 54 aldım bunların hepsi masraf nedeni yüksek güçlü tüfeklerin hedefleri öylede böylede düşürdüğü söylentisi idi ve "adaletli " olmuyor düşüncesi idi. Ama gördüm ki adalet duygusuyla ortaya çıkanlar tüfeklerine 10-50 60 dürbün takıyorlar atışlarda özel yelekler kullanıyorlar . tabiki yapabilirler ama durumu müsait olmayan ya da olupta o kadar masraf yapmak istemeyen ya da benim gibi bukadar şata fatın sportmenliğe uygun olmadığını düşünenlerle aynı mindere çıkmaları nekadar adaletli ???!!! Savunduğum mesele bu ha bu kadar zaman içinde bişey değişmedi. Ben ft yi seviyorum katılmaya devam edeceğim isteyen protesto olarak alsın isteyen almasın ki protesto etmek gibi bir niyetim yok. Bundan sonraki müsabakaya serbest göz gez arpacıkla ve yerli bir silahla katılacağım. Bu konuda da çalışmalarım sürüyor. Bu biraz da tarz işi fotoğrafa çok benziyor. Örneğin ben macro ve panaromik infrared çekimlerini seviyorum ornito pek çekmiyorum. Nikon canon elime almam . tarz meselesi biraz

tabi bende madem puan yazacak sadece vuruşa göre değil yapılan atışa görede zorluk puanı verilsin. Ona göre bir denge getirilsin diyorum ama ben dinletemedim.
    İşin özü biz bukadar parayı bağladık bu işi ciddiye alıyoruz. Bu böyle olacak sende parayı bastır. Kur düzeneğini gir demeye getiriyorlar. Bence doğru değil

:) valla ben bir iki atıştım bu konuda hem baya ciddi ciddi . ama dünya geneli sistem bu deniliyor. Hatta alternatif müsabaka yolları aradık onuda tam oturtamadık. Ft genelinde kurrallarla oynamaya yanaşılmıyor. Söylenen şu bu işin kuralı bu optiğe sınırlama yok. Ama sadece optiklede kalmıyorki o giyilen ceketler bile atıcıyı destekliyor kalıp gibi duruyorsun içinde o hamsterlar mesela yani anlatılacak konu çok arkadaşlarda biz katılma demiyoruz. Öyle katılırsın ne vuruyorsan o puanına yazar diyorlar.
    Yavaş yavaş yeni musabakalarda çıkacaktır. Daha genele yayılacaktır. Ben umutluyum

Hayatımda ilk kez seyirci olarak katıldığım, 2016 İzmir/Özdere -Kalemlik FT Türkiye şampiyonasında.Gözlemlediğim kadarıyla.Yarışmaya katılan tüfeklere bir diyeceğim yok.Fakat O tüfeklerin üzerindeki Dürbünlere ,muhakkak surette bir standart getirilmeli bence..45 metreden 5cm lik bir hedefe, bu devasa dürbünlerle bakıldığında.O 5 cm büyüklüğündeki Hedefcik...Oluyor çalışma masası büyüklüğünde..İnsanın canı sıkılır vurmaktan..

ben yıllardır diyorum bunu ve hep kötü oluyorum. silahlara kesinlikle bişey diyemem ancak bir optik çılgınlığı gidiyor. 10-50 x60 dürbün nedemek. Sınırlı bütceyle girmek isteyenler yada göz gez ile girmek isteyenle bir olurmu istersen öyle gir senin sorunun dünya genelinde optiğe sınırlama yok demek ne kadar adaletli oluyor. Oysaki güç sınırlamasını yarışmanin adil olması için getirdilerdi. Tamam getirilsin bişey demiyoruz ancak ya dürbünede sınırlama getirilsin yada puanlama sistemine göre sonuç belirlensin ve handikap puanı gelsin optiğe düşük optiklerin puanı yüksek yüksek optiklerin düşük olsun . ozaman adalet yerini bulur.

Bence sonuç 40m göz gez ve elma arpacık için çok iyi . zaten mod 150 sniper vortexle oldukca dengeli stabil güçlü ve isabetli bir tüfektir.
    Özellikle hatsanın sponsor olduğu 100mt atıs yarışması gibi müsabakalar artarsa bu tarz silahlarında hakettiği değer ottaya çıkar bizim ft oyuncakları ile o müsabakalar olmaz. 2 gömlek büyük gelir.
    Bence ft nin ve bilumum yarışmanın içinde serbest kategori muhakkak olmalı ayrıca ft ve br ye alternatif güçlü silahlarla da yapılacak bu tarz yarışmalarda olmalı. Sırf ft tüfeklerininde katılması için ayarlanmış 25m br olurmu. 70 m 100m 150m olması lazım ki bir anlamı olsun. Hatta 200m neden olmasın.

30 cm den daha kısa yaylar için gas ramı önermem ki hw97 ve tx200 gibi müsabak silahlarında yaylar kısadır.
    Ama 40 cm üzeri yaylara sahip hatsan gibi silahlarda muhakkak vortex .
    Kol kadar yayın kurulup bırakıldığında dengesiz salınım yapması ne kadar engellenebilir ?

vortex gibi gas ram pistonlar malum bir gazın sıkıştırılıp serbest kalmasıyla çalışıyorlar. Sıcaklık , çok seri ard arda atış bu sistemlerin ısınmasına neden olurlar ve buda hem kurulumda hemde kullanımda farklılıklar yaratabilir
    Örneğin 25 derece sıcakta boşta bu tarz bir pistonda 20-30 bar basınç varken kurulduğunda da 180 bar civarında bir basınç oluşurken sıcaklık 40 derece olduğunda iç basınç boşta 35-40 bar yükte ise 200 bar civarına gelecektir.
    Tam tersi 0 derece sıcaklıkta boşta 15-20 bar, yükte ise 150 bar civarına gelecektir. Bunu yapanda gas ram içindeki gazın genleşmesidir. bu esnada gas pistonun metal aksamıda genleştiği için kendi iç sürtünmeside artmış olacaktır.plastik yatak ve contalardan ses gelecektir.Tabi bu durum hem kurulumu farklılaştırır hemde atış eğrisini farklılaştırır.
    Ancak 47 spirlik ve 40cm den uzun yaylara sahip hatsan için vortex çalkantısız ve tek yöne görece daha yumuşak bir tepmeye sahip bir can simidi gibi. Vortex i tavsiye ederim

Yerli ve yaylı ft için torun, ares, kral, retay, hatsan ın pek çok ürününü inceledim modifiye ettim . içlerinde en uygun marka hatsan ürünleri onlarda
    Dominatör başta geliyor. Benim dominatör carbine değil ama dış piyasa için imal edildiğinden dolayı vaz geçemedim.
    İşin açıkcası hatsan dominatör de tx200 ü örnek almıştır. Diğer yaylılarda webleyden alacağını almıştır. Örneğin webleyin power-lok main spring sistemini yaylılarında uyarlamıştır. Quattro tetik zaten direk tx200 tetiğinin ikiz kardeşi . ama olay şu biraz yontulması gerekiyor. Torpedo serisi namlu sistemi özgün bir sistemdir. Kim ne derse desin hos bir sistemdir.
    Retay weihrauch ve gamo karması yapmıştır son ürünlerinde tetik sistemini ufak bir modifikasyon yapmasına rağmen sistem eski gamo tetik sistemidir.
    Diğerleride Allaha emanet diyelim gamo menşeili ve birbirinden fotokopi dir. Uğrasmaya pek değmez.
    Onun için zemini en sağlam ve modifikasyona açık sonuc alacağınız yaylılar hatsan da dır.
    Bu arada weichrauch hw98 41cm namluya sahip ve namludan kırma olmasına rağmen ft tüfeği olarak kullanılmaktadır. Tabi weich ile hatsan arasında kalite farkı vardır. O farkı azaltmak da biraz bize düşüyor.
    İşin özeti hatsan Da potansiyel var işlemek lazım