Mod 87 qe ft için güzel bir seçim yada mod 85 sniper.
Ancak ft de tüfekler ağırdır. Örneğin tx200 ,hw97k nın yüksüz ağırlığı 4. kg civarı ve biraz aşkın özellikle ft silahları dürbünle beraber 6 kg civarı oluyorlar hatta ağırlık stabilizatör ekleyen arkadaşlar da var.
Ancak mesela benim ft için hazırladığım mod 155 de beni rahatsız eden tek unsur piston ağırlığının pistonla bütünleşik olması ,çıkaramamam ve piston yolunun uzun olması.
Benim elimde ft için hazırladığım 4 silah var bunun 2 si yerli dominatör vortex ve mod 155 biri webley tomahawk diğeri diana mod 54
Benim yaptığım karşılaştırmalardan biri 5 atış12m grupmanı idi
Mod 54 5.2 mm çapta
Domi 6 mm çapta
Tomi ve mod 155 8 mm çapta grupman çıkartıyorlar.
Ft için dominator carbine bence oldukça etkili olabilir. Ancak mod87 qe yi de merak etmekteyim
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gayet güzel flyer muhtemelen arpacıktandır. Elinize sağlık.
-
şuan elinizdeki silah Türk piyasasında yapılan en değerli yaylılardan biridir. Yüksek güç , isabet ve dengeyi , stabil bir vortex gücü nü , uğraşılırsa iyibir tetik sistemini birlikte sunar. güzel bir locktime zamanına sahip silahtır.
-
Est. Hocam
-
Kösele keçe arada her iki üç kutu pellet te bir iki damla yağ ister yoksa kuruma yapar. Abartı yağlama yapma bu sefer dizelleme parçalar keçeyi . Benim smk b2 lerde kösele keçe
-
Çin malı imiş
"Norconia GmbH
1988 yılından bu yana
Rottendorf / Almanya'da bulunan merkez 28 yıldır 1988 yılında kurulmuştur ile, Norconia Norinco, Çin'deki en büyük ve önde gelen silah üreticisi aittir.
NORINCO ateşli silahlar nedeniyle güvenilir işlevselliği, makul bir çalışma manship ve mükemmel fiyatlara dikkat çekiyor." -
izlemedeyim. Elinize sağlık.
-
Hocam aldırma dünya bir emeğin var gayet iyi gidiyor.
-
geçmiş olsun bu arada hayırdır sizin silahta önemli bir sakatlık yoktur umarım.
-
evet Ömer hocam aldım haberi bizimkilerde sorun yaşamışlar . sağlık olsun demekten başka bişey gelmiyor elden. bende yeni bir yerli tüfek hazırlamıştım oldukça başarılı sonuçlar veriyordu onu getirecektim ama olmadı. Yazın Konya da bir yarışma olacak diyorlar kulağıma öyle haberler geliyor. Bakalım ona hazırlanırız, inşallah orda görüşürüz.
-
İnşallah hocam . bizim hem işlerden fırsat bulamadım hemde iç işlerinden izin çıkmayınca üzülerek gelemedim . resmen içim cız etti . bu arada duyduğuma göre yaylıda birinciliği kaptırmamışsınız . çok sevindim. Kutlarım hayırlı olsun. Bir sonrakinde hem tatlı muhabbete hem tatlı rekabete diyelim.
-
Est. ne yaptık hocam
-
quattro tetik olması lazım değilse yapmazlar
-
Krono muz yoktu yanımızda ancak çıkan pellet in deformasyonuna baktığımda 650 fps gibi bir hızla çarpıyor 10 m de oldukça ağır bir pellet 22 lr çekirdeği gibi . 40gr civarında bir ağırlığı var tam tahribat pelleti oldu. HerkuLes veya bt65 çok sever bu pelleti
-
mod 135 pelletin şeklini bozduğu için tam verim alamadık aslında bu tarz uzun pelletler tek yüklemeli sistemlerde iş görür. Pellet 40 gr üzerinde ve tahribat öncelikli bir pellet oldu . Emrah 30m yazmışda 34-35 m gibi bir mesafe idi ve tek tek karga burnu ile yerleştirerek attı herbirini bence bu şartarda fena değil grupmanı.
-
bakalım benim .22 ler ne diyecek bu güzellere atp2, mod 135, ve patriod la bir gönderelim bakalım
-
genelde yaylıcılar olarak aramızda pcp cilerin olduğu gibi hırslı rekabetimiz pek yok bizimkisi tatlı rekabet ama olsaydım iyi olacaktı
-
Vallahi bende üzüldüm hem rekabeti hem tatlı muhabbeti kaçırdım
Arkadaşlara selam söyleyin -
Ciğerin yandı resmen orda olacaktım ahh ah
-
Sn Zetax hocam; bildiğim kadarıyla yerli silahlarda namlu şoku bulunmuyor , bu yüzden namlu ucundan
Yapılacak kısaltmada sorun yok , şayet şoklu namluya sahip bir silahınız varsa namlu ucundan yapılacak
Kısaltmanın sonu hüsran olur diye düşünüyorum, şoklu namluda mümkün ise kısaltma atım yatağından
Yapılmalı diyorum hocam hem fikirmiyiz?.tabiki hemfikiriz. Normalde yerli üreticilerde şok yok. Ancak benim sahip olduğum ve incelediğim hatsan yaylılarında şok var.
Mod155 i seçmemin nedenlerinden biride namlunun çok basit bir şekilde çıkması.
Bu 155 de de namlu uçtan değil dipten budanmıştır.