ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

namlu kısaldığında pistonun silindir duvarına temasından önce pellet namluyu terk ettiği İçin ikinci sarsıntı ve yay vibrasyonundan etkilenmedigi için
    Bunun adı locktime. Ayrıca kısa namlu olası bir namlu içi dizellemesininde bir şekilde önüne geçer normal kullanım şartlarında namlu uzadıkça namlu içi dizelleme riski artar.
    Ozellikle güçten çok isabet öncelikli müsabaka yaylılarında namlu boyu kısadır. Örneğib hw97k 30 cm, tx200 carbine 24cm
    Ancak bu durumun güçten kayıp demektir.
    Örneğin aynı yay takımına sahip bir yaylının 48 cm namlusunu 30 cm e indirilirse kafadan 150 - 200 fps sürat azdır.

Arkadaşlar yıllarca yaylı tüfeklere modifiye yapıyorum.
    Devamlı bir yaylıda isabet isteniyorsa yay uzunluğunun ve namlunun kısaltılması tetik yumuşaklığının mutlaka hafifletilmesi gerektiği yönünde ısrarla yazıyorum ancak bunun getirisinin ne olduğu konusunda bir görsel sunmamıştım evde teog sınavı tatilindende yararlanarak 2 mod 155 imi isabet yönünden kapıştırdım dış görünüşleri ve nişan sistemi birebir aynı olan iki tüfekle göz gez arpacık la 15m den yaptığım grupmanları ekliyorum.
    Sonuç olarak silahların birisi magnum ve 125m den göz gez arpacıkla 50cc pet şişeye isabet kaydettiğim silahtır kesinlikle isabetlidir. Ancak o gücü spot on ultra dome pelletle istediğim yakın mesafe sonucunu vermemiştir.
    Silah 42 cm namluya 47 spir bir yaya sahiptir.
    Diğer silah dış görünüş bakımından aynı olmasına rağmen 16j luk 32 spir yay ve 30 cm namluya ayrıca ciddi modifiyeli bir tetik sistemine sahiptir. Gez göz ile yakın mesafe sonucu mükemmel bence.

Araç tekeri aşağı yukarı 32psi (2.2bar)dır, yani pcp'nin basıncının yüzde biri. Tersini söylersek, pcp'deki basınç otomobil lastiğinin 100 katıdır.
    Şu pcp işine bir türlü ısınamadım, hem tehlikeli geliyor, hem de eğer bu hobi bir "spor"sa, hazır hava ve hazır mermi sporun ruhuna ters düşüyor.

aynı düşüncedeyiz

işte hercules in yaylı versiyonu olsun dedim.hercules pcp ye amelus yaylı kardeş.

Emir bey ben dizelciyim diyorsunuz yani.

yok vazeline ciyim diyelim.
    Ama duruma göre değişiyor be ustadım. Motorin, metenol, benzin , sıfır no yağ artık ihtiyaca göre Değişiyor.

ama şahsen ilgimi çekmiyor. Pcp bana göre değil.
    Ben yaylıcıyım kardeşim.
    Madem öyle şöyle 100 cc cilindir haciminde 55 cm namlulu safkan bir yaylı üretilsede alsak. Onada hatsan Zeus desek ne güzel olur. Pelletin Dibine vazelin süre süre atarım

yani
    Ben bu silahı Türk piyasa sı için sembolik olarak görüyorum hali hazırda bt65 gibi güç için üretilen silahlar bile bu piyasa için fazla gibi iken bu silah 3 göbek fazla
    Diyelim 6 lt scuba var tam olarak bu silahı o tüple kaç defa dolduracaksın .
    Ben silahı inceledim bir kere elde taşınmak ve ya elde atış için hem çok iri hem ağır.

Yani bu muhabbete karışmayacaktım ama güç için üretilmiş bir silah tan bahsediyoruz. 2.75 gram pelleti ortalama 270m/sn ile nerdeyse 60 kez göndermiş.
    60 kez ortalama 198 joule çıkartmış yanlış hesap yapmadıysam. Yani 6.35 tabanca gibi 60 kez atış yapmış.
    Attığı 16gr değil 42 gr. Diger pcplerin 16 gr ni attığı süratle 42 gr atıyor. E buda hava ister tabiki neyle atacak barut yok bişey yok.
    6.35 bir silahla adama sıksanız indirir. En aşağı Buda 60 kez bunu yapmış.
    Burda tartışılması gereken bu güçteki bir silahın dalgalanması değil Türk piyasasına uygun olup olmadığıdır. Bu silahın amacı öldürmek . bunuda bence kanıtlamıstır.

Ben yıllardır at44 long kullandım bt65 kullandım atp2 kullanıyorum arıza yapmadı daha .
    Neresi sürekli arıza yapıyor tam anlamadım.
    Elimde en az 15 tane hatsan yapımı havalı silah var normal bakımı haricinde bişey yapmıyorum. Arıza çıkartmadılar daha.
    Ayrıca hatsanın grupmanı isabeti iyidir.