ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

havalıda ateşliden biraz farklı dar alanda kısa paslaşma gibi göreceli olarak kısa mesafe ve dar hedefleri vuruyoruz. Müsabakalarda Yani atışlar 15m de 1cm , 50m de 4cm çapa oturmak zorunda isterseniz 20 atış yapın tüm atışlar bu dediğim çap içinde olmalı.
    15m geriden 1cm hedef 50m de ise 4cm hedef gözle zor seçilirken birde devamlı parlayan ve iri olan fiber zor görünen hedefi kapatmaktadır. Onun için zaten ufak olan hedefin arpacık içinden görerek atış yapılması dediğiniz gibi daha avantajlı olmaktadır. Birde silahın desteksiz olduğunu düşünürseniz . nokta kadar hedefe elde atıyorsunuz elma gibi parlayan bir fiberde görmenizi zorlaştırıyor.

Est. Kırılma yok.
    ateşli silahlarla havalı silahların arpacık sistemlerinde biraz fark vardır müsabaka arpacıkları içinde delikli olup hedefi deliğe oturtup görerek attığınız tipleri vardır ki daisy model bir gez arpacık sistemi diana 26 m da bulunur aynen böyle çalışır. Hedefi arpacık deliğinden görüp atarsınız. Kaldıki burda benim yaptığım arpacığı sökmek değil fiberini sökmektir. Ve boşalan deliği hedefi görebileceğim şekilde genişletmektir. Gezide sıfırlamasını ona göre ayarladım . arpacık yerliyerinde duruyor .
    Siz böyle bir sistemle attığınızda hedefi tam görüyorsunuz gezi daha aktif kullanıyorsunuz. Daha hassas atış imkanı yakalıyorsunuz. Arpacık sistemlerinde var olan bir yapıdır.
    Ayrıca başarısı ispatlı tecrübe ile sabit lediğim bir aarpacıktır. Daha önceden de var olan bir sistemdir. dediğim gibi resimde bir grupmanı var 10m atışında dürbünle atılmış gibi tek noktaya oturtan bir sistem ardışık rastgele sıralanmış ( atıyorum 13m- 30m - 40m ) ft tarzı hedefleri hemen her atışda vurdurabilen, 85m deki 5x5cm hedefi vurdurabilen bir sistem bu.
    Bence başarılı bir sistem . baştan diyorum
    Burda gereğinden büyük bir arpacığı sistem değiştirip var olan başka bir nişan sistemine getirdim. Ayarınıda ona göre yaptım

arpacığın çıkarılması yanlışmı anlamadım.
    Ben arpacığı içinden bakılır şekline getirip gezide öyle ayarladım . Emrah hocamın yayınladığı ikinci arpacïk tipi gibi başka biride bizahmet kullanmadan önce sorsun veya benim tüfeğimle atmasın . arpacık ssistemlerinde illa arpacığın üstüne oturtulacak diye bir kaide yok
    Eğer bir nişan sistemi (ki arpacık +gez ) 10m den 5 atış tek delik yaptırıyorsa 85 metreden 5cm x5cm hedefi vurduruyorsa başarılı bir sistemdir. Onuda kullanacak arkadaş bir zahmet öğrensin.

Dominator malesef orta sınıftır magnu. Değil avrupa standartlarına göre belki ancak Türk kullanıcı alıskanlığına göre ortasınıfa giriyor . biz biraz battal boy kaçıyoruz.

4.5 dememin nedeni budur 4.5mm nin 15 gr ne kadar pellet çeşidi var hemen hepsini kullanabilirsiniz. ayrıca ilerde müsabaka deneyimi yaşamak isterseniz. 4.5mm dominator carbine sizin bu isteğinizi kırmaz .

Arkadaşlar malum hep dürbünle at at nereye kadar.
    Eeee hatsanın arpacıklarıda Maşallah elma gibi durur hedefin önünde bir arpacık bu kadarmı büyük olur . Olayda bize düştü . daha öncede bir kaç yazıda bahsettiğim arpacık modifiyesi şöyle.
    Arpacığın kırmızı fiberini çıkartıyorum . fiberin deliğini uygun bir tığ ile genişletiyorum. Bu genişlik deliğin kenarlarına doğru dikkatlice açılmalı yoksa arpacık patlar :)
    Delik hazır olduğunda hedefi artık koca arpacığın kenarından köşesinden değil açılan deliğin tam içinden görerek vurabilirsiniz. Gez en dipteyken 10m de sıfırlanmış oluyor. Her tık 2m farkettiriyor. Oradan metre hesabı yapabiliyorsunuz. Sonuç gayet tatminkar bence.
    10m 5 atışlık grupmanı ekledim. Ayrıca 75m den yarım soda şisesini de bu gez arpacıkla patlatmışımdır.
    Gözüne güvenene buyrun arpacık :D

hocam mod 460 5.5 güçlü dürbünsuz atış için gez arpaciga sahip olmasi dolayisiyla şuan adaylarim arasinda ilk numarayi aldı gibi,tek handikap alttan kurmali olmasi keşke yandan kurma kolu olaydı,size bir sorum daha olacak benim için öncelik tahribat fakat böyle bir tüfeğe sahip olunca iddiali hedef atislarida yapmak isterim sizce bu tüfek ile bu mümkünmü hedef için de tatmin edicimidir.

mod52 de düşünebilirsin aralarında çok bir güç farkı yok. İsabetleri aynı orandadır. orhantan daki mod 350 oldukça iyi bir alternatif aslında ama namludan kırma istemiyorsanız. Bişey diyemem.

Hw97k field target yarışmaları öncelik alınarak dizayn edilmiş bir silahtır. Bu silahın alınabilecek en elverişli çapı 4.5mm dir. Weihrauch markası için gücü kısıtlı bir çap sizin için çok para az tatmindir.
    Eğer amacınız tahribatsa ve 6.35 ise magnum sınıfa bakmalısınız ki bu sınıfta rakipsiz lider diana dır ancak onun da 6.35 mm sini bulabilirmisiniz bilemem.
    O zaman geriye yerli alternatifler kalıyor. Birde gamonun 1250 hunter ı onda da 6.35 e ben rastlamadım.
    Bence hatsana bir bakın 6.35 mod 135 qe siz, 125 normal, 155 , 150 bunlara bakın derim

ucuz pellet olarak
    ts22 olabilir ben kullanıyorum birde spot on nun dome ve bullet larını sevdim bulletler ağır. onu çok kullanmayın ancak dome lar 16 gr ve fena değiller.
    daha ucuz krm var ama ben spot onu daha tavsiye ederim.