ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bundan sonraki yarısmalara yerli silahla girme kararımın sonuçları meyve verdi. baya bir uğraştırdı beni öncelikle namlumu işleyen Esayar07 Emrah arkadaşıma teşekkür ederim.
    Silahın oynanmadık yeri kalmadı ama tam istediğim gibide oldu.
    Namlu 30cm e kısaltıldı,
    Sas sistemi komple değişti kundağa ahşap kısma kayar yatak yapıldı
    47 spir ve 40 küsür cm yay 32 spir ve 28 cm yayla değişti
    Kısalan yay sayesinde pistona lastik takoz icad edildi aynı şekilde klavuzada lastik takoz tasarlandı
    Quattro sistem komple elden geçti. Hassasiyeti diana tetiğinden daha hassas oldu. Sinek konsa düşüyor.
    Yay takozu ve hatsanın webleyden aldığı ve biraz yanlış uyguladığı power lok sistemi düzeltildi.
    Kundağada bir zımpara sonra vazeline muhabbeti.
    Sonuç
    25m mesafeden minder oturuşu pozisyonunda desteksiz 10 atış ve 25 kuruştan ufak grupman yapan bir canavar oldu. O pozisyonda pek çok pcp bu grupmanı veremez.

4.5mm 8.44 jsb exact 754 fps hız.

Bu arada bu hatsan bomba oldu resmen hafta sonu sworthfish Emrah hocamla atış yaptık o fx i ile gayet güzel 85 m den sigaraları biçerken ben nacizane bu filintayla göz gez arpacık 85m den yarım kalmış soda şişesi patlattım .
    Hatsanını gez arpacıkla kullanacak gözüne güvenen arkadaşlara şiddetle tavsiye. Arpacığın fiberini söküp deliği genişletsinler görerek atış yapıyorsunuz isabeti yüksek oluyor

:D senin iş benim webley raider a dönmüş gittim aldım tüfeği işgörenden. Tüfek geldi zaman 14 Şubat. Bir güzel paketledim hediye ambalajı fila :D eve girerken " bak canım sana sevgileler günü hediyesi aldım" dedim kızsınmı gülsünmü karıştırmıştı.

ciddi Olimpik oyuncuların pek çoğu en fazla 1000 atış sonrasında tüfeklerini değiştirdikleri için temizliğe fırsat kalmıyordur. Ben her 250 atış sonrası kondisyonu farklılaştığı için yay değiştirdiklerini duymuştum. Ancak siz temizliğini yapın muhakkak. İçinde yanık yağ kurum ve kurşun yapışığı muhakkak oluşacaktır. Hwnizide ihmal etmeyin onuda muhakkak temizleyin. Bakın size kimyasal birşey söyleyeceğim ortalama yaylı bir silahın hava çıkış deliğindeki basınç 60 bar kadardır bu basınca saniyenin 0.0001 inde gelir bu basınclı hava yağı yakacak kadar sıcaktır. yani 200 derece civarı diyelim bu esnada havayı oluşturan gazlar ayrışır buna su buharıda dahil. Ve bu basınçlı hava saniyenin 0.0002 sinde tekrar ortam basıncına ve sıcaklığına döner. Bu esnada ayrışan su buharı su haline gelip namlu cidarındaki olusmus kurumun içine girer. Ordaki yapışık kurşun farklı ikinci metaldir. Demir ile kurşun arasındaki asidik kurum ile sıvı su sayesinde elektroliz başlar bunun sonucu hidrojen gazı ve oksijen gazı çıkar hidrojen sıvışıp gider ancak oksijen fazlası nedeniyle kurşun oksitlenir tabiki demirde oksitlenir. Yani paslanır. Kurum altında kaldığı için de pas devam eder özellikle keskin kenarlı köşeli yapılarda bu olay daha belirgin olur yani yiv ve set kenarlarında.
    Şimdi temizlik şart. Özellikle her atış günü sonrası en azından namlunuza hafif bir wd 40 sıkıp bir iki harbileyin. Sonra birde kurutma harbisi çekin öyle kalsın. Olay tamamen kimyasaldır.

Ardacım benim burda gördüğüm kurum ve pislik yapışması gibi özellikle devamlı alaşım ( al. Ve bakır alaşımı) pellet kullanılıyorsa yivin setinin kenarları yumusar ancak burdaki durum bana kurum ve kurşun yapışığı gibi geliyor. Yiv yollarında bir kopma görmedim. Birde plastik ceketli pelletlerde bu pislik birikimi olur.
    Silah gelsin bakacağım eğer cidden yivsette deformasyon varsa buda hatsanda Benim rastladığım ilk olay olacak 2006 model hatsanımın bile namlusu yiv seti tertemizdir.
    Ama %90 pisliktir bu durum iyi bir temizlikle geçer

Benim gördüğüm ve fotografları incelemem sonucunda vardığım şey yivlerde bişey yok dizellemeden kaynaklanan kurşun ve yağ yapışığı var temizlememişsiniz zannedersem namluyu wd40 sıkıp bekleyin tel fırça ile fırçalayın. Geçecektir. Yiv hattında kurum bağlamış