son ödediğim fatura mahveddi beni ama gıkım çıkmadı.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Yerli marka demişken biz hatsan en büyük olduğu için onu konuşuyoruz ama bir zoraki efsanesi var. Hani konuyu açan arkadaşın EDgun'dan bahsettiği şeyi Türkiye'de yapan firma diye biliyorum.
zoraki ayrı. Hoş ondan da istediğimiz ve yapmadıkları şeyler var . onlarıda biz yapıyoruz artık.
-
Salih hocam ne yazık ki ülkemizde teknik servis ayrı bir dert. Size sorarım ithal markaların hangisinde doğru düzgün servisi var.
Ülkemizde bu büyük bir eksiklik.
Ben servis konusunda diana yı olumlu buluyorum ancak avdoğa ciddi servis sağlarken ciddi de fatura çıkartıyor. Örneğin mod 52 nin yay kece değisimi bana orta halli sıfır bir tüfek parasına maloldu. Ha silah toparlandı sıfıra çıktı o ayrı güzellik hani pahalı mahalı en azından diana tüfeklerim için gönlüm rahat. Ama bu silah tx olsaydı yada fx ben gene yapardım da cankatsan arkadaşımızın dediği gibi herkes anlamayabilir üretemeyebilir. Zamanı da olmayabilir. Hoş bu bazı yerli firmalar içinde geçerli o konuda da idahunter a katılıyorum.
Ama benim naçizane bunca yıllık görüşüm (pcp için diyemem pcp sevmem ) yaylıda benim gönül rahatlığı ile kullanacağım ortalamanin üst kıyısında bir üretime sahip olan ve oldukça iyi bir teknik servise sahip hatsan ve ithalde ise alırken ve teknik servis bakımından pahalı olmasına rağmen tekniğine teknolojisine hayran olduğum ve sıkıştığında yardımcı olan servisi ile diana dır.
Baştan söyleyeyim hatsan yaylıları fena değildir ama özensizlik vardır. Bazı yanları beni şaşırtır. Yani bu böylemi olur dedirtir . Benim hoşuma giden yanı modifiye edebilirseniz üst sınıf silahlar gibi kaliteli kullanım sağlayabiliyor. Kesinlikle kalitesiz olduğunu kabul etmem. Ama diğer markalarımız için aynı şeyi söyleyemem neler gördüm. -
@ZETAX hocam davetin için teşekkür ederim, peder 65 yaşında, benim de serbest meslek olduğu için ne zaman yoğunluk yaşayacağım belli olmuyor, misal bu ara 20 gün kaşıyacak vaktim yok, bu akşam bile çalışmak zorundayım. Yoksa içim gidiyor yarışmalara katılmak için
ustadım siz zaman bulurda katılmak isterseniz yarışmalara silahınızı bizzat ben zevkle ayarlarım
-
-
Azerbaycanın isgal altındaki yurdunu kurtarmasi lazım
-
Ermenistanla olan sınır çatışması başlamıştır.
-
arkadaşlar herkes bir şey diyor,hatsan diyor,kral diyor,ne bileyim kral kullanan memnunım diyor,avrupadan şarjör bekliyor,fabrika şarjörlerini kullansana,neden, randıman alamadında ondan,demekki size kral reklam için silahları verdi,anladığım bu ,hiçmi şikayetin yok,bir arkadaş aldı bir kutu pellet attı kurma kolu laçka oldu,sen neyin kalitesinden bahsediyorsun,senin daha pellet üreten fabrikan yok,çin motosikletleri nasılsa,yerli havalı silahlarda öyle,ucuz motor sayesinde herkes motorla tanıştı,yerli silah sayesinde herkes hobiye başladı,tek faydası bu,deneme yanılma yoluyla silah üretilmez,madem öyle yapıyorsun,dene dene ,sağlam yap 2 model yap ,fazla yapma,iyi olunca sür piyasaya,insanların parasını almak için ne bu acele
bu sözlerden kimi kasteddiğini anlamadım.
-
@ZETAX hocam hayır normal mod 85, vortex de yok. İkisi de iyi iş çıkarıyor, peder 40 metreden 4cm'lik hedefe beşte dört yapıyor. HWnin avantajı ince atışta bile istikrardan şaşmaması.
"bu eksikleri hatsan kapatsa ve silahını atıyorum dominatörü yada 135 qe yi 1500 tl yapsa eminimki gene yerden yere vurursunuz" lafınıza katılmıyorum. Yeterli kaliteyi sağlarsa her zaman yerli malından yanayım, o fabrikadan benim insanım ekmek yiyor. Ayrıca bana da faydası var, kaliteli mala ithalat vergileri binmeden ucuza erişmiş olacağım (Hatsanın yurtiçi-yurtdışı fiyatlarını karşılaştırın).
Ama Hatsana da 1500tl vermem, zaten öyle bir fiyat koyma lüksü de yok. Crosmanlar Amerikada kaça satılıyor? Ya da BMWler Almanyada kaça satılıyor? Ne anladım ben yerli malının avantajından?
O bahsettiğiniz eksikleri kapamak benim işim değil. Ben müşteriyim, sunulan ürüne ücretini öder, kullanırım. Müşteriden gelen geridönüşlere göre firmanın kendi eksiklerini kapaması gerekiyor. Bu dünyanın her yerinde böyle. ozaman sizin pederi ınız arabanın şanzımanıyla, direksiyon miliyle, pistonlarıyla oynuyor musunuz? Ya da buzdolabını söküp soğutma sistemine müdahale ediyor musunuz?
yahu ozaman sizleri yarışmalara alalım 40m den 4cm 5 de 4 güzel rakam. Bizim attığımız genişlikte zaten o kadar.
-
Silahı görmem gerekiyor ustadım zaman priblem değilse gönderin bir bakayım
Modeli nedir -
Gönder bakalım.
-
mod54 ün ne teknolojisi ile nede malzemesi ile hangi havalı kıyaslanır. Hatsan a haksıLık etmeyelim
Hw97, tx200, diana 54, bunlar ağır abiler konunun özüne geri dönelim hatsan neden kalitesiz ürün yapıyor deniliyor bende diyorum ki hatsan kalitesiz değil özensiz.
Sonra diyorum ki 2000 tl ve üzeri fiyatı olan bu üstdüzey silahları en pahalısi 500-600 tl olan hatsanla kıyaslamak doğrumudur. Kaldı ki ben hatsanın modifiyesi yapılırsa bu markalardan geri kalmaz diyorum .
Ki yapıp denediğim şeylerdir. Tecrübe ile sabit -
-
Ama 100000 tl lik araçla 30000 tl lik aracı kıyaslamazsı.nız
-
mod 85 sniper sa onun namlusu 32 cm yani hemen hemen 97 k nın namlusuyla aynı boyda . onun yayını biraz kısaltmak lazım o zaman sizin hw ile aynı locktime değerine gelir. İsterseniz gönderin ben modifiyesini yapıp geri göndereyim . Sonra hw yi satmayasınız.

-
Zaten kalitede eksik var onu kabul ediyor herkes. Ancak bencede 2000 tl hw97, diana, air arms etmez .
4 de bir fiyata satılan Hatsanın fiyat performansına erişemez.
Hatsanında yukarıdaki eksiklerini tamamlamak birazda bize düşüyor. Eksiklerini tamamladığınızda ister kabul edin ister etmeyin sizin 2000 tl lik tüfeğinizden 600 tlye aldığınız hatsan daha farklı olmuyor. Ben size şunu diyeyim bu eksikleri hatsan kapatsa ve silahını atıyorum dominatörü yada 135 qe yi 1500 tl yapsa eminimki gene yerden yere vurursunuz. Tabi bende bazen isterim uğraşmamak . fakat bir ürünü fiyatıyla genel konstrüksiyonu ile yaptığı işle vede teknik desteği ile değerlendirin . Hatsan yaylılarında genel ufak ayrıntılarda özensizlik yada hatalar olabilir onuda yukarda yazdım ancak gerek namlusu gerek yay sistemi , gerek metal konstrüksiyonu ,gerekse kullanılan ahşabı gayet iyidir. Yiğidin hakkını yiğide vermek gerekir. Ortalama bir kullanıcının bir saatini ayırıp yapacağı eklemelerle hatsan 2000 tl lik silahların ayarına geliyorsa ben bu markanın silahını yerin dibine sokturtmam. Ki neler yapıldığını ve yapılacağını yazdım.
efem009 kardeşim Ben özellikle hayatımın 30 yılını bu hobiye vermiş biri olarak bir ev yada araba alacak kadar parayı bu işe saydım. bu piyasadaki tüm silahları denedim söktüm dağıttım topladım. Fx i de Hw97 inşallah sen alırsın güle güle de kullanırsın. Bizim envanter bu gayet de memnunum. En azından kafam rahat. -
Hocam bunu söylerken olağan düzeyde bir dizelleme ilemi yoksa Allah ne verdiysemi
Eğer maximum dizellemeyle alınan bir hızsa bile bunu sağlamanın iyi bir yay kalitesi ve gücünden geçtiğinimi anlamalıyız. Güçlü ve kaliteli bir yayın, daha yüksek basınç daha hızlı kapanmayı sağlayarak maximum dizellemeyi artırdığını düşünmek yanlışmı olur ?Birde fazla dizel etkisinin isabetliliği olumsuz etkilediği biliniyor. Fakat bu sadece her atışta dizelleme miktarının farklı olmasının çıkış hız değerini değiştirmesinden; yani dizelleme miktarının kontrol edilememesinden mi (eğer öyleyse vuruş noktasının sağa sola kaçmadan sadece dikey hizada değişmesi gerekir) kaynaklanıyor. Yoksa havalı silahlarda namlu için kullanılan metalin bu silahların kapasitesi düşünülerek yapılmasından dolayı, aşırı dizellemedeki basınçta namlu rezonansının artmasınındamı bu isabetin bozulmasına katkısı oluyor?
Konuyu biraz saptırdık gibi ama yukarıdaki mesajın alıntı yaptığım kısmını okuyunca sormadan edemedim
tabi dizelleme vardı biraz ancak yay kaliteli tam dizelleme yaptırdığım tüfekler 14 gr ni 1500 fps üzeri gönderir. Dizellemede göz kararı damlatılır yağ veya mazot stabiliteyi bozan budur. Karışımın formülünü söylemem ban meselesi olur. O karışım bana hep aynı atma olnağı verir dökülmez. Stabilite göreceli olarak da bozulmaz
-
gene hatsan savunur olduk. İyimi.
Bakın hatsanı yarı işlenmiş bir mermer gibi düşünün. Hatsan temelde bazı şeyleri veriyor ama bazı şeyleri ya fazla veriyor ya da olayı biraz kalın görüyor.
Bunlar şunlar. 47 sipir bir yay oldukca sarsıntılı bir yay uzunluğu. oysaki yayın kalitesi çok iyi. Bunu 32-33 sipire düşürün 8.44 gr ni 900 fps civarı atan. inanılmaz hoş bir silah ortaya çıkıyor. Sniper modellerinin ve qe modellerinin namluları 32-36 cm sniperlar 27 cm qe ler bu uzunluklar locktime değeri için gerçekten iyidir. Ve hatsanın namluları iyi namlulardır.
Quatro tetik tx in tetiğinin hemen hemen aynısıdır. Basit bir yerdeki Bir yay değişimi bile oldukça hassas bir tetik olmasını sağlar. Koydukları tetik ağırlığı yayı taş gibi.
Sas sistemi mantık çerçevesinde olumlu ama işlemesi yanlış bir sistemdir. Bu sistemi en basit şekilde iyileştirmek için 3 bağlantı vidasınında başlarının arkasına at44 dolum ucunda kullanılan oringlerden takmanız sistemi çalışır hale getiriyor.
Ahşap kundaklarında kullandıkları ceviz muhteşem değme markada yoktur. Ama kullanılan boya berbat. Kundağı bu boyadan temizlerseniz muhteşem bir ahşap kundağınız olur.
Yani hatsan kötü değil biraz özensiz . o püf noktaları değiştirirseniz. O zaman elinizde ciddi bir silah olur. Kalitesini o zaman gösterir. -
Diana mod 25 in yeni çıkan hatsan modellerinden daha kaliteli demeniz çok büyük bir idda
Bende yeni elden çıkarttığım mod 52 yi saymazsak mod26, mod 46, mod 54 modellerine halen sahibim ve
Çoğu modelinide ya sahip oldum yada kullandım . diana yı iyi bilirim ve hastasıyımdır. Ben bile çok iddalı konuşmam bu konuda. Ufak oynamalarla hatsan modelleri çok ds yabana atılacak şeyler değil. -
30 joule üzeri güç veren her silahın vidası gevşer. Benim tx200 16j ken sağ kundak vidası yalama olmuştu. Gevşeyip sıkmaktan. Daha dün mod 54 ün vidalarını değiştirdim sıkmaktan ağızları deforme olmuştu.
Silahınıza her atış günü sonrası basit bakım yaparsanız ne namlu paslanır ne vida gevşer nede çatlayıp patlayan bir yeri olur.
Tamam menevişleri pek iyi değil ancak mekanik yönden biraz da siz bakacaksınız. Silaha.