ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu yazdıklarım yaylı bazındadır.
    benim üzerinde çalıştığım ( ki bana bu hobiyi hobi yapan şeyde tam budur. )
    Mod155 Tetik mekanizması diana t06 tetiğinden daha hassas. Kullandığım en isabetli tüfeklerden biri olan tx200 den isabeti daha iyi dengesi tüm diana, air arms vs lerden daha oturaklı sarsıntısı gene bu markalarla eşit.
    Bizim ülkemizde müşteri zihniyetinde bir problem var hep en güçlü olsun istiyoruz.
    Hatsan bunu yapıyor. Ağırlığın nedenlerinden biride bu. Yaylı bazında güç istiyorsanız sarsıntıya razı olacaksınız demektir. Bu bir. Güç istiyorsanız biraz ağır bir silaha razı olacaksınız. Bu iki hatsan 45 spirli bir yay kullanıyor magnumlarında ve bu yayla ben 14 gr pelleti 1360 fps ile gönderdiğine bizzat şahitim. Bu yayı ve gücü zabdetmek öyle kolaymı sanıyorsunuz.
    O zaman size şöyle bişey idda ederim. Üzerine basarak söylüyorum. Ben bir mod125 sniper ı hw97 güç standartına indiririm. Ve o tüfek en az o hw 97 kadar isabetli olur. ( locktime ı sanılanın aksine sniperın iyidir) tetiği ondan daha hassas olur ve dayanıklılığıda ondan iyi olur.
    Bir şeyleri kıyaslıyorsanız davulu dengi dengine vurun yada davulları denk hale getirip deneyin ondan sonra gene tartışırız.
    Ha kalite bazında eksikler var ama çoğu kullanıcı kendi silahını tam tanımadan söylenip duruyor. İlk önce silahı tanıyın bir zahmete girin. Gücü nedir ne kullanır. Limitleri nedir bilmez çoğu kişi . yahu silahı sök tak demiyorum namlu boyu nedir onu bile ölçmemistir. Biraz silahınızla haşır neşir olun Göreceksiniz o eksiklerin çoğu laf edilmeye bile değmez.
    Ben eğer 70m ve ötesi atmayacaksam Hayatta bipot , tripot yastık filan kullanmam silahımı hep elde atarım grupmanlarımı hep elde yaparım silahımın dengesi nerdedir iyi bilirim. Silahımın herşeyini ben ayarlarım. Dengesini, gücünü, tetiğini dürbününü. Her şeyi bana özeldir. Çoğu kimse benim silahımı kullanamaz bile.
    Fabrika yapmıyorsa yada kafana birşey uymuyorsa onu kendine göre düzeltebilirsin. Sadece biraz uğraşacaksın silahı tanıyacaksın o zaman hobiyi gerçekten yaşamış olursun silahınla bütünleşmiş olursun ve silahında sana özel olur .

• Bence bir silahın iki değişilmez ve önemli unsuru vardır. Biri namlusu diğeri tetik mekanizması. Bu ikisinin temelleri iyi ise. Gerisisi düzelir ondan sonra da O silahın üzerinde hatsan yazmış diana yazmış airarms yazmış bence önemli değildir.

size şunu söyleyeyim herşey okadar da kötü değil.

:) yani bişey demek istiyorum ancak . hiç tartışacak havam yok .
    İlk ciddi silahım diana mod 52 4.5mm tam 22 sene benimle idi. Bu Hobiye tam 30 yılımı vermişimdir. Bu 30 yıl içinde iyisi kötüsü yerlisi yabancısı nerdeyse bilindik tüm markaların sahibi oldum denedim. İnceledim ve sattım.
    Size sormak isterim iyi bir silahın kriteri nedir.?

Bakımı her 500 atış sonrasında beraberinde gelen yağ dan piston deliğine bir damla damlatın moderatör ve aparatını alırsanız tivalette bile kullanırsınız. Jsb 8.44 gr, gamo hunter, geco superpoint , spot on dome , krm dome kullanabilirsiniz

unutmayın ki 1077 keyifli bir tüfek olmasına rağmen dandik plastik malzemeden yapılmıştır. Kaçak havayı özellikle yüksek güç modifikasyonunda kesmeniz zordur.
    Genede deneyin keyifli silahtır. Ben çok modladım şimdi birtane elimde var orjinal hali ile kullanıyorum en stabil hali orjinal halidir. ;)

çekicin hemen yukarısındaki mandal gibi olan stoperi iptal edin çekicin bağlı olduğu yayı güçlendirin yada ek yay takın çekice arka taraftan uygun bir ağırlık yapıştırın ( ben somun yapıştırıyordum. bu ilk aşama yeterli olacaktır. Eğer kesmezse vanayı dağıtın vana yayını daha güçsüz olanı ile değiştirin vana deliğini hafif bolartın bunu yaparsanız 900 fps nin üzerinde atarsınız ilk aşamada kullanacağınız yaya öre 750- 850 arası atış hızınız olur .
    Ancak 60 atış yaptığınız bir tüple ilk aşamada 30 atış yapabilirsiniz ikinci aşama ilede ancak 10-15 atış yaparsınız değermi karar verin.
    O ikinci fotoğraftaki rulmanlada oynamayın.onu kalın rulmanla değiştirirsiniz bu çekicin daha geriye gitmesini sağlar ama tetik biraz ağırlaşır gereği pek yok

Marka söylemeden genel olarak silahın yay sağlığı ve en iyi isabet kıyaslaması için kullanacağınız pellet silahınızdan
    .177 cal. De 800 fps civarı
    .22 cal. De 600 fps civarı hızda çıkmalı bunu sağlayan pellet iyidir. Hız arttıkça pelletin uçuş dinamiği bozulur. ( solit çekirdekler hariç) savrulma yapar ve isabeti olumsuz etkiler.
    Alt hızlarda isabet iyi iken bu sefer silah yayı çabuk yorulur.
    Siz tüfeğinize göre hangi pellet bu süratte çıkıyorsa onlar içinde deneyin. İsabeti iyi olanı secip sadece onun üzerinde çalışın

arkadaşlar enteresan bişey diyeceğim ama kızmayın
    1. Si regülatör iyidir hoştur. Atıcıya kolaylıktır. Ancak ben sevmem neden? Çünkü bence stabilite getirerek maksimum güçten feragat edersiniz. Güç mod. U ile uğraşan arkadaşlar ise valla ister taktırır ister taktırmaz. Elimden dünya kadar pcp geçti ben regülatörü sevmedim kardeşim zaten pcp yi de sevmedim.
    2. Si regülatörsüz tüfekler tu kaka değil
    Otur kardeşim bir hafta sonunu ver bir pelletin olsun 20 tane pellet değistirme
    Atmaya başla hangi basınçta silahın nereyi vuruyor gör not al ona göre at. İşe heyecan gelsin.

Ha uğraşmam dersen taktır bir reg. Zaten 3 aşagı beş yukarı hepsi seni idare eder tıkır tıkır kafa yormadan at

Diana mod54 .177
    Diana mod46 .22(satıllık)
    Diana mod26 .177
    Hat. dominator 200w vortex .177

Hat. torpedo mod155 .177 ft
    Hat. torpedo mod155 .177
    Hat. torpedo mod155 vortex .22
    Hat. mod135 qe vortex .22
    Hat. mod125 sniper vortex .25 (satıllık)
    Hat. mod25 supertact .22
    Hat. mod25 supercharger .177
    Retay troy 100x .177
    Smk b2 .177 + .22
    Webley patriot .22cal (satıllık)
    Webley tomahawk .177

bunların hepsinde yaytaros regülatör var 1000 atış yap 5 fps ya oynar ya oynamaz ;)