Bu yazdıklarım yaylı bazındadır.
benim üzerinde çalıştığım ( ki bana bu hobiyi hobi yapan şeyde tam budur. )
Mod155 Tetik mekanizması diana t06 tetiğinden daha hassas. Kullandığım en isabetli tüfeklerden biri olan tx200 den isabeti daha iyi dengesi tüm diana, air arms vs lerden daha oturaklı sarsıntısı gene bu markalarla eşit.
Bizim ülkemizde müşteri zihniyetinde bir problem var hep en güçlü olsun istiyoruz.
Hatsan bunu yapıyor. Ağırlığın nedenlerinden biride bu. Yaylı bazında güç istiyorsanız sarsıntıya razı olacaksınız demektir. Bu bir. Güç istiyorsanız biraz ağır bir silaha razı olacaksınız. Bu iki hatsan 45 spirli bir yay kullanıyor magnumlarında ve bu yayla ben 14 gr pelleti 1360 fps ile gönderdiğine bizzat şahitim. Bu yayı ve gücü zabdetmek öyle kolaymı sanıyorsunuz.
O zaman size şöyle bişey idda ederim. Üzerine basarak söylüyorum. Ben bir mod125 sniper ı hw97 güç standartına indiririm. Ve o tüfek en az o hw 97 kadar isabetli olur. ( locktime ı sanılanın aksine sniperın iyidir) tetiği ondan daha hassas olur ve dayanıklılığıda ondan iyi olur.
Bir şeyleri kıyaslıyorsanız davulu dengi dengine vurun yada davulları denk hale getirip deneyin ondan sonra gene tartışırız.
Ha kalite bazında eksikler var ama çoğu kullanıcı kendi silahını tam tanımadan söylenip duruyor. İlk önce silahı tanıyın bir zahmete girin. Gücü nedir ne kullanır. Limitleri nedir bilmez çoğu kişi . yahu silahı sök tak demiyorum namlu boyu nedir onu bile ölçmemistir. Biraz silahınızla haşır neşir olun Göreceksiniz o eksiklerin çoğu laf edilmeye bile değmez.
Ben eğer 70m ve ötesi atmayacaksam Hayatta bipot , tripot yastık filan kullanmam silahımı hep elde atarım grupmanlarımı hep elde yaparım silahımın dengesi nerdedir iyi bilirim. Silahımın herşeyini ben ayarlarım. Dengesini, gücünü, tetiğini dürbününü. Her şeyi bana özeldir. Çoğu kimse benim silahımı kullanamaz bile.
Fabrika yapmıyorsa yada kafana birşey uymuyorsa onu kendine göre düzeltebilirsin. Sadece biraz uğraşacaksın silahı tanıyacaksın o zaman hobiyi gerçekten yaşamış olursun silahınla bütünleşmiş olursun ve silahında sana özel olur .
- Bence bir silahın iki değişilmez ve önemli unsuru vardır. Biri namlusu diğeri tetik mekanizması. Bu ikisinin temelleri iyi ise. Gerisisi düzelir ondan sonra da O silahın üzerinde hatsan yazmış diana yazmış airarms yazmış bence önemli değildir.
size şunu söyleyeyim herşey okadar da kötü değil.