ZETAX adlı kullanıcının mesajları

    Uzun bir aradan sonra ft için hazırladığım webley xocet imle geçen maceramı tamamladım ortaya güzel birşeyler çıktı


    IMG_20221016_121826-02.jpg

    IMG_20221016_121833-01.jpg

    öncelikle zannedersem silah webleyin hatsanla işbirliğinden oluşan ilk ürünlerden çünkü üzerinde hatsan ibaresi var 2007 temmuz yapımı bir silah vede baya yaşlı yaşlılığınıda bir şekilde gösteriyordu.

    ancak tetik hatsan tetiği değil ne 1. nesil quattro nede 2. nesil quattrolara benziyor orjinal bir yapısı var ve inanılmaz güzel bir tetik 2 yönde ayarlanabiliyor boşluk ve ağırlık ayarı var.. serçe parmağınla çek tetiği çok hafif ve hassas vede enteresan şekilde parça sayısı az iki ana parça ve iki yay ile işi bitirmiş ingiliz.

    IMG_20221016_121833-01c.jpg

    IMG_20221017_001607-01.jpg

    Silah 27mm silindir çapına ve 85mm piston strokuna sahip buda benim gerçekten ilgimi çekti çünkü 48.6 cc lik bir silindir hacmine sahip hemen hemen hw lerin silindir hacmine yaklaşmış durumda.

    bu silahta lock time a takılmamak için ilk önce namlu kısaltmaya karar verdim. sıkı geçme yatağından çıkartamadığım için namlu ucundan kısalttım öncesinde şok kontrolü yapıp olmadığını görünce besmele ile sünneti yaptım. 11.9 inç yani 30.2 cm namlu oldu. namlu crownu ve temizliği her yiv ve sete ayrı ayrı kontrolü elle yaptığım için baya bir uğraştırdı ve 3 gün kadar zamanımı aldı. namlu ucunda 45 derecelik crown varIMG_20221016_125128-01.jpgIMG_20221106_134217-01.jpg

    namlu uzun iken sürat kontrolü yapamadım çünkü yaşından dolayı piston contası kalmamış un gibi dağılmıştı. onu yenisi ile değiştirdim hatsanın 27mm piston contaları uyuyor Allahtan. ayrıca piston gövde de iç tarafta sürtmeden dolayı deformasyon yaratmış ancak sevindirici taraf ilk giriş bölümünde olduğundan orayı ufak taşlamalarla toparladım.


    namlu kısaldığı için 15 cm kadar 90 -100 fps kadar süratinin azalacağını düşünüyordum ancak sürat 8.44 de 680 fps çıkınca olay çetrefilleşti.

    bu sefer tek alternatifim vardı pistona müdehale edip yay değiştirmek üstündeki yay 34 sipir 18.5 mm ve 2.5mm tel kalınlığında idi pistonda ona uygun olunca tornada pistonun çapını 2mm kadar genişlettirdim. piston iç duvarına derlin kaplattım ve 1250 lik diye bilinen mod 125 lerin yayını buna göre ayarladım yay 20mm çapında 3.5mm et kalınlığında ve 30 sipir olunca silahın pellet hızı 8.44 grain pelletle 780 fps ye ulaştı sarsıntı yay boyu kısaldığı için de oldukça azaldı. ayrıca yayı tekrar sök takta prese gerek kalmadı çıplak elle takılabilir hale geldi bu silahı sahra sök takımınıda çok pratikleştirdi.


    IMG_20221016_163137-01.jpg


    son hali

    ve grupmanları

    100_3365.jpg

    15m desteksiz 4 atış spot_on 9.72 pellet

    100_3364.jpg

    25m desteksiz ft tarzı oturarak 10 atış 9.72 spot_on pellet

    100_3366.jpg

    35m desteksiz oturarak 10 atış spot_on 9.72 pellet.

    spot on pelletler kutu içinden seçilerek birbirine en yakın form ve ağırlıktakiler gruplanarak atılmıştır.

    Halimiz perişan onca Dianayı sattım şimdinin cücük parasına içime dokunuyor almak istesen alamıyorsun o değil Türkiye ye girişide yok millet elindeki stoğu eritmeye çalışıyor.Bunun sonu nereye gider bilemiyorum. Nerdeeeen nereye

    vortexde ayar var 100 bar dediğiniz gibi istenilen sonucu veriyor . fakat mide bulandıran şey böyle bir firmanın bu şekilde insanları sallaması yahu kendi ürünleri ile yarıslara katılıyorum kendi firmalarını o kadar tx200 lerin hw lerin arasında aslanlar gibi temsil ediyor bu tüfekler muameleye bak. ben bilmezmiyim bir tx200 alıp yarışmayı .


    şahsen vortex için tekrar göndermeyeceğim yaylı aparatı gelirse yedekte tutup vortexi öyle ayarlayacağım. malum eşek çamura çökünce en kuvvetli sahibi olurmuş.

    Bugün Hatsan la kötü bir muhabbetim oldu. mod55s im ve dominatörüm yarışmalarda kullandığım ana silahlarım ki tüm ayarları ve namluları sonradan hatsan sponsor olup ayarlamıştı vortexi 16j kendileri takmışlardı ve ikisinede sonradan 30 cm lw namlu takmışlardı. silahların son dokunuşlarınıda ben yapmıştım ve ikiside inanılmaz istikrarlı ve tam bir ft tüfeği olmuşlardı. ancak son 2019 da kullandıktan sonra malum pandemi nedeniyle silahları yağlayıp bağlayıp kaldırdım. şu aralar özellikle bursa grubu ft yarışmalarına başlayınca bende katılırım diye tüfekleri çıkardım ama vortexler 0 lamış yani boşalmış hatsan ayarlasın diye gönderdim ikisinide notta yazdım" bu silahlar yarışma tüfekleri sizde 16j vortex takıldısizde özel olarak lw namlu takıldı. yarışmalar başladı ancak bizim vortexler su yaptı bunları onarıp 16j yapabilirmisiniz. 8.44 pelleti 800fps ile atacak şekilde olacak twtiklerinede dokunmayın" dedim . hatta telefonlada aradım tembihledim. bu gün silahlar geldi ikiside tam kazık gibi tetikler değişmiş beton gibi olmuş vortexler sonuna kadar hava basılmış. 8.44 dü 980 ile atıyor ikiside. dominatör üde düşürmüşler. kundak ezilmiş. Aradım arkadaş ben ne istedim siz ne yaptınız. bunlar sizin adınıza yarışmalarda kullanılan bizzat gücünü sizin bu iş için ayarladığınız tüfekler ben bu şekilde bunlarla hiçbir yarışa giremem. cevap e biz güç ayarlaması yapmıyoruz standart ne ise o .yahu bu tüfekler standart tüfekmi cevap yok.

    dedimki tamam arkadaş olacak iş değil vazgeçtim vortex den siz bana yaylılar için olan arka plastik tapayı gönderin ben yay takıp devam edeyim. cevap yok . yani el birliği ile silahları patates ettiler . cok sinirlendim.

    Bu arada yaylı candır. Tabi hakim olabilirsen. vede inceliğinide bilirsen 16 grain pelleti atan uzun namlulu bir mod125 39 joule verirken ihtiyaç halinde bir anda aynı pelleti 1600 fps ile fırlatabilirsin yani 120 küsür joule eder sonra tekrardan ikinci atışını 900 ile gönderebilirsin. Tecrübe ile sabittir. yeterli deneyimin olursada kimin nereyi vurduğunu bilirsin. (Tabi bu deneyim silah için söylenmilştir her yaylı ayrı bir huya sahiptir.) ve (tabi o gücü illa 16 grainde almak doğru olmaz o zaman da HN Pliedriver 30 gr gibi bir pellet1100 fps ile atar ;) mesela )

    bunu yaylı haricinde hiç bir silah yapamaz. yaylı zihin bilek ve yürek işidir dostum.

    mesela benim mod55 s im namlusu 30 cm e kısaltıp crownu 60 derece ile açtım. namluda şok olmadığı için namlunun ha önünden kısaltmışsın ha gerisinden bir önemi yok sadece namlu ucu crownunu iyi ve hassas açmak lazım ki pellet tam dengeli bıraksın namluyu. üzerinde 16j vortex takılı durumda ayrıca tetik önemli onuda sitede aratabilirsin açtığım bir konu var dokunmatik olacak kadar yumuşayabiliyor quattro tetik.

    örneğin Adana FT de benim mod55s iki yarışma gördü ve madalya aldı bu silah . neden bunu anlatıyorum mod55 potansiyeli olan bir silahtır iyi yapılırsa herhangi bir hw yada AA ile kapışabilirsin ama dikkatli ve iyi yapılması şartıyla

    senin makinada gayet iyi grupman yapmış bu arada.

    namluda oynama olmaması lazım oynama sağa solamı yukarı aşağımı sağa sola ise o zaman namlu bağlantı vidasını bir kontrol et yalnız kontra vidası var gevşememesi için ufak bir vida onu söküp büyük vidayı elinden geldiğince sık sonra kontra vidasını tekrar tak. yukarı aşağı ise namlunun altında bir stoper var namlunun hemen altında onun yayının yumuşak olup olmadığına bir bak. namlu ucundaki nişangahı sökme bence ama illa sökeceksen sıcak suya sok plastik yumuşasın elinle çevirip çekip alırsın bunun namlusunda şok yok ancak namlu crownunu yani namlu ucundaki havşayı bir kontrol et vede gördüm ki namlu bağlantı vidasını sökmüşsün vida dışarıda fotoğrafta ve stoper vidası yok ayrıca şuna dikkat et namlu yatağında vidanın geçtiği yanal yüzeyde sağda solda iki metal pul olması lazım onlar duruyormu bir bak eğer o pullar yoksa istediğin kadar sık vidayı namlu genede oynar sağa sola.

    silahınız yeni ise dizellemesi geçene kadar ortalama 100 atış yapın dizelleme geçtikten sonra (namlu dumanı kesince ) namluyu temizleyip tekrar dürbünü takıp ayarlayın. Normale dönecektir. dizelleme yoksa namlu bağlantılarını ve o ringini , öndeki moderatörün namlu ağzını kapatıp kapanmadığını kontrol edin

    Uğraşırım derseniz hatsan mod125 yayları pek çok diana modeline uyar ancak yayı kesip birazda trim (ayar) yapmalısınız diananın kendi yaylarından daha da iyi sonuç alırsınız hatsan yayları sağlamdır ve daha esnektir diananın orjinal yaylarında kırılma çok olur

    Merhabalar hocam bu tüfekler güçlü olduklarından yayları zamanla değiştirmek gerekiyor fakat ben baktım da bunların yaylarını satan yer bulamadım nereden temin ediyorsunuz orijinal yaylarını ,veya yerli tüfek yaylarından uyanları mı takıyorsunuz ?

    Ehh bende de 6.35 i var

    webley set kuruyorum.

    webley raider single 4.5

    webley longbow 5.5

    webley tomahawk 4.5

    webley patriot 6.35 kuzu kuzu yatıyorlar

    birde

    webley xocet var alsam mı diye düşünüyorum.

    yaylılar dizel motora benzer havayı sıkıştırıp gönderirler sıkışmış havada ısındığı için namluda silindirde patlayacak yanacak ne varsa yakar öyle çıkar

    ciddi güç elde edilir.

    nalu içi dizellemeler çok sorun çıkartmaz ancak silindirin içindekiler sorun doğurur.

    siz genede silahınızı kontrol edin silikon olmayan gressler silindir içi dizelleme yaparlar ki o kötüdür.

    deterjan ve su değdiği için arada wd40 ile spreyleyip temizleme yağı ile temizleyin sonra namluyu keçe ile kurulayın pas oluşumu varsa giderilmesi için