çalışmak lazım iyi fikir aslında deneyelim
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bullpup sarjörlü mod54 diyorsunuz yani
Yapılsa ne güzel olur. Makenizmada müsait aslında. -
Aslında vortexin gücü arttırma yönünde ayarlanıyor kolayca ancak azaltma konusu sıkıntılı .
yanına yöresine supap koysalardı. iyi olurdu o zaman pcplere ciddi alternatif sistem üretmiş olurlardı.
az tepme, bozulmayan dürbün ayarı, yüksek isabet, ayarlanan güç , özgürce atış( scuba derdi yok basınç düştü derdi yok)
daha ne isteyim. -
Anlarlarsa durum kötü
-
Hesap doğru arkadaşlar evdeki ambalajlı sabunlara atılan peletler hızı veriyor
Yeni yayı ile 8.2cm giren peletin hızını 764 diye hesaplıyordum. Bugün crono ölçümleri
765 ile 770 fps arası çıktı.
Artık size kolay gelsin. 4 de 4 tuttu -
gas ram sistemler içinde en sorunsuzu vortex dir. Yabancı Türk Gamo nun igt sinden memnun kalmayan pekçok kişinin yazısını okudum.
Benim kullandığım gasram lı gamolar bir tuhaftı. -
Piyasada bu kadar pcp sektör oluşturmuşken aak arms a o tüfeği çıkartacaklarını pek zannetmiyorum.
-
45 cm mod85 namlusu
Daha fazla uzaması bence gereksiz. 45cm de Kazanç %15 civarında sanki daha uzaması kazanç sağlamayacak gibi ciddi bir kazancı sağlamak için piston ve silindir boyunu uzatmak, hava haznesini derinleştirmek, emniyet valfini kapatmak lazım ve kasayı değiştirmek gerekir. Uzun uzun anlatınca uf amma çetrefilli iş demeyin aslında yapılmak istese yapılır. Artık atak armsda yapsın dimi ama -
bendeki 4.5mm mod85 namlusu ile 4.pompada jsb nin 8.44 gr 4.52 pelleti ni 710 -720 fps ile atıyor. Normalde bu hızla 7.5 gr ni atması lazım . ancak güç sınırlı büyük ihtimal 620 ile 640 fps arasında bir hızla atar.
-
kesinlikle katılıyorum Arda bu konuda ufak bir çalışmam olacak eğer başarırsam hoş bir supriz yapabilirim camia ya
-
bunu farklı bir cihaz tasarladım onda gerçekleştireceğim
-
olabilir tabiki ama derinlik hesabına göre 4 tüfeğinde yeni ölçtüğümüz chronoları tutunca tamam dedim hatta tomahawk a yay kısaltması yaptım tekrar ölçtüğümde 8.1 cm deldi yani müsabaka sınırlarına bence girdi şu haliyle bir chrono bulursam ölçüp kontrol edeceğim
-
Hocam konu ile ilgisi ne kadar olmasa da size birşey danışacağımGün boyunca sabahtan sıfırladıydığım dürbünü ertesi sabah atışa çıkarttığında tekrar sıfırlamak zorunda kalıyorum, zira tüfeği akşam sağına veya soluna yatırdığımda hangi yöne bakıyorsa o yöne çekiyor pellet.
üstadım dik koyun
işin latifesi tabiki
Dürbün yenimi? Değilse iç gergi yayı gevşemiş olabilir. Yeniysede sorun %90 odur
Yay tam görevini yapmıyordur sizin yatırdığınız yere doğru iç boruda kayma olabilir. Dedim ama olamaz sıfırlama yaptığınıza göre namlu bağlantısı gevşemişde olabilir. Bana tuhaf geldi.hanımların genel huyu bu ozaman akşam akşam hacışakir yüzünden zılgıtı yedik
-
Esas film bizim hanımda koptu 8 tane beyaz sabun ambalajından açılmış ve delik deşik olduğunu görünce . demediğini koymadı
-
İşin latifesi bir yana yeni ambalajında nemini kaybetmemis sabun iyibir güc ölçer özellikle aynı firmanın ürünlerini kullanırsak o ürünlerin nem miktarı sabun direnci hemen hemen aynı olduğu için zor zamanlarda ortalama bir ölçüm yaptırır.
-
Türk ün aklı işte geleceği zamanı bilmiyor. Hocam
-
kronosuzluktan bu aralar Cinlenmiş durumdayım.
Aklıma mahrem bir yerdeyken bir fikir geldi.
Evde var olan 8 kalıp beyaz sabuna sırasıyla tüfenklerimle atış yaptım
7.7 gr pelletle
Mod54 8.8cm girdi
Dominatör 7.7cm
Tomahawk 9.9 cm girdi.
Zoraki ise 7.6 cm girdi.
Mod155 10.5 cm girdi
Mod155 , Mod54 , dominator ve zorakinin süratlerini biliyorum yarışma için defalarca ölçtük.
Ölçumlerde domi 715, zoraki 710, mod54 820 fps veriyordu. Ama tomahawk nedir bilmiyordum
Bir ufak matematiksel orantıyla delme miktarından sürati hesaplayayım dedim.
820 ( m 54 sürati ) x 7.7 ( dominin delme miktarı) / 8.8 ( m54 ün delme miktarı) = 717
Bu rakam cronoda 715 fps ortalama ölçüm yaptığım dominatörün hızına çok yakın çıktı.
Aynı orantıda zoraki 708. Ki oda 710 civarıdır.
Mod155 980 ile çıktı ki oda ortalama 990 civarında atıyordu.
Bu durumda benim tomahawk 9.9 ile 922 fps gibi bir süratle gömmüş oluyor pelleti. Alın size krono hemide hacışakirden. -
şişik ego desek
-
bakın hızlanıyor olursa kimse gelmem demesin
-
Fikrininize canı gönülden katılıyorum .