ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Doğrusu dediğimizdir.
    Yaylıda pistonun silindir duvarına çarpmadan pelletin namluyu terk etmesi. Gerekir biz buna kendi aramızda locktime diyoruz. Namlu uzunsa pistonun kat ettiği yola göre keçe silindir duvarına pellet namludan çıkmadan vurabilir. Oda hatırı sayılır bir dengesizlik ve isabetsizlik yaratir. Her silahın lock time ı farklıdır hızlı ve piston yoli uzun silahlarda namlu daha uzun olabilir. Ama hız ve piston yolu düştükçe namlununda orantılı bir şekilde kısalması en doğrusu dur.

• gas pistonlularda mekanik yorulma olmayacağı varsayılırsa sistem takatini daha uzun süre devam ettirecektir. Ancak. İklim şartları gas ram ların atışını etkiler.
    • Havalı veya ateşli tüm silahlarda tahrik gücü zamanı na göre namlu uzunluğu seçilir. Çok kuvvetli bir yaylının namlu boyunun gereksiz kısalması onun atış hızınıda etkiler iç aksamında bozulmalarada yol açabilir. Boşta atıyor gibi bir etki yaratabilir silaha.

bir çok nedeni var tüfeğin kendi iç sallantısından yada atıcının istemsiz ufak sallantılarından namlu içindeki pelletin en az etkilenmesi. Namlu içi dizelleme olayının azaltılması yada kesilmesi atışa etki etmemesi. Amaçlardan bir kaçı ancak en az 100-150 fps hız azalması anlamına gelir. Hız çok önemli değilse isabet yönünde oldukça iyi

Ya aslında bak ne var Arda düşen hedefler değilde umarex in karga hedefleri var onlara benzer hedefleri olan 100m ye kadar ( 100m şişecileride dahil edelim) atışı olan(70 ve 100 m ler yatarak bipotla mesela) 30 fpe ye kadar tüm silahların girebildiği ancak optiğin en fazla 16x yakınlaştırmalı neden olmasın

Yani bizde şöyle bir kanı var ters geliyor bana ft de en çok hw97 ve tx200 kullanılıyor ozaman en iyisi bunlar. mantığı.
    Tüfeğin iyiliğini sınırlı güçlü bir karşılaşmanın kuralları ile belirlediği sınırlarla kabul etmemiz bizimde hobimizi kısıtlamamız anlamına geliyor. yarın biride çıkar yüksek güçlü silahların daha avantajlı olarak kullanılacağı bir organizasyon yapar bu sefer de hw ler tu kaka mı diyeceğiz. eninde sonunda bu organizasyonlar zembille gelmedi 1980 de icad edilmiş.
    İş esasında atıcının zevkine kalıyor. neden hoşlanacağına o karar verecek en iyi tüfek. atıcının zevkle kullandığı ve vurduğu tüfektir.

evet Arda birde şu var Diana ft yi çok kale almadı zannedersem çünkü Diana nın mantığına ingiliz sistemi biraz ters. olay terazi gibi
    pelet hızı ve namlu uzunluğu malum doğru orantılı olmalı. 12 fpe güç bantı diananın klasik tarzına ters. namlusunu kendi üretiyordu... ??? son zamanları şaibeli olsada carbine bir namlu ne yazıkki hadi normal namlunun kıçını keselim olsun bitsinle olmuyor. yiv turu filan hepsi değişiyor. öyle bir namlu çekmek ayrı bir imalat bantı ayrıca arge demek. 12 fpe lik gücü az bir yarışma mantığı için diana kendini yorarmı??? bunu avantajlı görürmü??? bilemem
    dikkat edersen imalatları arasnda carbine modeli pek yok zaten sitesinde 175m/s, 330m/s , 380 m/s gibi gruplara ayırmış ben mod 46 da gördüm birde internette mod 52 carbine gördüm ancak bu fabrikasyonmu modifikasyonmu tam anlamadım.
    locktime düşük hızlı silahlarda ciddi bir mevzu. pelet yay dibe geldiğinde o hızda namluyu terketmemiş oluyor ve uzun namlularda isabeti ciddi oranda etkiliyor. yüksek hızlı silahlar için örneğin 1000 fps civarındakiler. 40 45 cm yeterli olabiliyor ancak bu hızı 750 lere çekince yayın insafına kalıyor atışın. malum dianada yüksek hızlı bir silah olduğu için hızı düşürünce o problem yaşatıyor. onun için ft lerde tercih edilmiyor.
    ha benim gibi kafası çatlak biri çıkarda diananın namlusunu yayını değiştirmeye kalkarsa yada diana inadından vazgeçip 12 fpe carbine model çıkartırsa ozaman listelerde daha çok görürüz.

Arda tx200 de hw97 de kullandığım tüfekler olduğu için onların isabetlerine kimse bişey diyemez . ama boruları belli mesafeye kadar öter imalat amaçlarıda dediğin gibi o dur.
    Dianaların isabetinde inan bana bir hassasiyetsizlik yoktur. özellikle mod54 o gücüyle özellikle at44 den geri kalmaz isabette.
    Diana nın imalat politikası. yüksek güçte en iyi isabet sağlaması ne güçten taviz vermek nede isabetten. diananın mod52, mod54 , mod46 gibi modellerinin gücü 12 fpe ye çekilmiş halinin isabetine hayran olursun. inan bana ne hw den nede tx den bir farkı yok üstelik 42 cm gibi uzun namlusuna rağmen. Bendeki carbin modeli olan mod 46 bu konuda çok iyi idi sattığım kişi umarım değerini bilir bilmezse seve seve geri alabilirim.
    bu markaların imalat mantıkları farklı. Diana dan insanın beklentisi farklı Hw den farklı şimdi şu daha iyidir bu daha iyidir kimse diyemez. yarış pistindesin altında en güzel jeep var . yada dağ yolunda ferrari kullanmaya kalkıyorsun. gibi bişey bu benzetme. arkadaşa hw al dersin o aslında tahribat ister sonuçtan tatmin olmaz. arkadaşa diana al dersin o daha yumuşak bir silah ister 50 m içinde oyalanmak ister e onunda güç fazlası onu yorar. İsabet te demiyorum bak.
    ama örnek olacaksa. bizzat sahibi olduğum tx200 den şuan kullandığım diana mod54 12 fpe. daha isabetli ki tx200 karbin modeli yani 24cm namlulu olanıydı. diana kendi 42 cm lik normal namlusuyla. ama şunu diyeyim diana yı o güç te kullanmakta ferrariye tüp taktırmak gibi bişey. her an orjinal yayını takabilirm yiğide yazık oluyor çünkü .