Horozun çok olduğu yerde sabah olmazmış. Neyse aradaki zaman farkına yetişmek istiyor diyelim. Artık eksik gediği de biz bulur söyleriz onlarda zaman içinde giderirler
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
daisy 953 modeli gibi olabilir alttan lever action oda tek kurmada 500 fps ile gönderiyor 7.5 gr ni silindir hacmini biraz büyültseler olacak aslında
-
ne kadar et o kadar köfte 300 bar tüp basıncı isteniyor o basıncı salacak çekiç yayı kuvvetli olmalı çekiç daha ağır olmalı ki çekiç karşı basıncı yenip istenilen havayı vanadan çıkarabilsin.
yada yüksek güç istendiğindede aynı şey yay kuveetli olacaç çekiç ağır olacak ki o güücü yaratacak hava vanadan çıksın. e buda belli bir noktadan sonra kurma kolunu yaylı tüfek edasına getiriyor.
yüksek güçlü pcplerde o gücü almak için basınca duyarlı bir elektronik kontrol sistemi ve zaman ayarlı bir elektronik valf sistemi şart oluyor ozaman tek switch ile anlık hava basıncını alıp gönderebilirsin. öbür türlü hababam kurma kolu çekiştir. bu gidişle kurma kolunu dianalar gibi manevelalı yaparlar yandan çarklı
birde o kadar sert yayın ve çekicin hareketi stabiliteyide engeller. bt de istikrarsızlığın sebebi birazda yayın hareketi ve ağır çekicin vanaya çarpma tepkisidir. isterseniz boşta bir çekiç düşürün ne kadar etkiliyor görürsünüz. -
tabi valf de değiştirilmeli valfin deliğide genişletilmeli, çekiç yayı kuvvetlendirilip çekiç ağırlaştırılmalı. yalnız bunların hepsi bir biriyle uyumlu yapılmalı gerekiyorsa yüksek güçlülerde elektronik tetik sistemi olmalı.
çekiç yayını sertleştireceksinde nereye kadar??? -
üstad seçmeli kurma sistemi oldukça hoş olur.
-
diana 300r yi biraz andırıyor

-
Yazalım abicim yazalım ki belki bir mühendisimiz yada ustamız çıkar o hayalimizi gerçekleştirir.
-
Gene ilk konuyu ben yazayım
pump action tarzında olsun tek pompada 16 joule güç versin. namlu yolu kısa olsun kurulumu yandan olsun. -
Bu aralar oldukça hızlı model üreten bir dal olmasına rağmen yerli üreticilerimizin hala eksikleri olan bir dal bir çok farklı konuda şöyle olsun böyle olsun diyoruz. ama dağınık kalıyor. Bende istedim ki pinömatik silahda ( sadece pcp demiyorum) tüm arkadaşlarımız buraya yazsın gönlündekini . Üretici arkadaşlara da eğer forumu takip ediyorlarsa çok güzel bir fırsat olur. tek bir çatıda düşüncelerimizi hayallerimizi toplamış oluruz.
-
İlk cevap benden olsun
vortexi saymazsak sadece yay kullanıyor olduğumuzu var sayarsak,
benim aklımdaki silah 820 fps ile 4,5mm 8.44 pelet atsın sabit namlu olsun gövde kalınlığı magnum bir silah( örneğin mod125) kadar olsun ancak yay yolu kısa olsun kısa yay kullansın , namlu 30cm i geçmesin. kudak ahşap olsun ama full ayarlı olsun hisli ama dokunmatik tetiği olsun vs. -
Hep değişik konularda öyle olsun, böyle olsun diyoruz. bu sayfayı açtım ki düşünceler tek bir noktada toplansın herkes aklındaki yüreğindeki aslanı yazsın . okuyorlarsa belki üretici arkadaşlara yol gösterici bir yazı dizisi olurda yardımcı olmuş oluruz.
ancak yazabiliyorsak nasıl yapılabileceğinide yazalım. -
bullpup breaker da var
-
dostum o beğenmediğiniz namlu ciddi güç katkısı yapar aynı zamanda güce katkı olarak ultrada 4 pompa yapabilirsiniz.
Bence kalibre size kalmışta ultrayı düşünün -
hatsanın yaylı tüfekleri fena değil çok baz modelleri saymazsak dominatör, mod135, torpedolar güzel silahlar işçilik biraz daha iyi olabilir mesela Arda nın dediği gibi menevişleri daha iyi olabilir. ahşap malzemeleri iyi ancak hep mat ve ince bir vernik kullanılıyor daha parlak sert bir vernikle silah daha gösterişli olur.
-
Webleylerin menevişleri gayet güzel
hatsanla webleyi yanyana getirince acayip bir işcilik farkı görülüyor oysaki ikiside aynı fabrikadan çıkıyor. -
hocam malzeme de üründe okadar farklı ki aynı model iki silahı yan yana koyduğunuzda biri diğerinin yanında fason merdiven altı yada çakma ürün gibi kalıyor. Bu arada benim mod155 i alan arkadaşa sesleniyorum . dostum bizi okuyorsan benim silahı satarsan muhakkak haber ver bak hakkımı helal etmem vallahi.
-
birde adamlar sök tak yapabiliyorlar bundan da zevk alıyorlar.
Hatsan mod 100x ve 105x de çok seviliyor . birde özellikle ingilterede magnumdan ziyade bizim orta güç dediğimiz silahlar baya bir seviliyor. Adamlar powerfull gun tabiri kullanıyorlar.
Ancak Arda benim elimde olan yada olup gitmiş olan mod155 in , dominatörün, mod125 in malzemeleri gerçekten farklı namlu yivsetin şekli bile farklı pelletleri incelediğimde namlu yivsetleri dianadaki gibi pelleti kesen ince ama derin yivler var oysaki bizim piyasada gördüğümüz belirgin şerit şeklinde izler. O mod 155 ile 270m e attım 9 gr hatsan torpedo 4.5mm pelleti sanki pellet ray üzerinde gider gibiydi sapma filan yoktu. -
gönül ister ki tüm ürünler avrupai olsun onlar ne alıyorsa bizde onu alalım
-
Bu konu ile ilgili iki unsur var Salih hocam ya bunlar bize fena halde fason iş saplıyor yada bu avrupalılar bu işten bir halt anlamıyor. Sadece kral, hatsan değil retay, torun , ares gibi bizim bakmadığımız firmalarımız bile baya ünlü dışarda ve seviliyorlar. Adam ciddi ciddi kral aı002 kodlu alttan kurma cfx kopyası silahı gamo cfx le, retayın 100x ini hw97 ile karşılaştırmasını yapıyor ares le ft ye katılıyor . ve işin güzel yanı bizimkiler ezilmiyor. Başa baş gidiyor.
Burda bir terslik var mesela bende bir zaman var olan hatsanın amerika için yaptığı mod155 ciddi ciddi kaliteli idi . şu an elimde gene amerika için yaptığı mod125 yada polonya pazarı için yaptığı dominatör . resmen kaliteli oturaklı silahlar namlusundan ahşabına farklı. Ve o mod155 i verdiğime bin pişmanım . -
pcp ye hiiiç kanım kaynamadı . pompası tüpü derdi çok. Yaylının gözünü seveyim.