ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

çekiç yayı sertleştirmek le güç alma isteminin sonucu bu.bence bu işi elektronik olarak çözmeleri gerekiyor. Elektronik tetik sistemi bu konuda ben bir uygulama yapacağım ekonomiyi düzeltirsem.

tabiki kullanım şartlarını kullanıcının önceden karar vermesi alacağı silahı ona göre alması oldukça önemli. 6.35. İle 100m üzeri keyif veremiye bilirken 50m içinde onun vereceği gücüde diğerleri vermez. Amaca göre araç alınması en doğrusu

hunter ile mod125 hemen hemen aynı güç segmentindedir. Mod 135 biraz daha yüksek çıkartabilir yanlış hatırlamıyorsam piston hacmi daha fazladır. Ancak hıZ konusuna gelecek olursak orası biraz muallak kimisi 7gr peletle kimisi 6gr ile ölçer benim silah 1250 fps der.
    Ancak gamonun da 1600 tl lik bir silah olmadığını düşünmekteyim tabiki vergi si euro uçması filan arttırıyor fiyatı ancak ben genede gamonun fiyatını fazla buluyorum.

6.35 havalıların amacı avdır buda 50 metreye kadar olan bir mesafede indirici güç elde etmek içindir. Dikkat ettiyseniz dış ülkelerde oldukça yaygın kullanılıyorlar ve o arkadaşların bizdeki gibi 100 m 200m atışları nadir genelde 50 m içinde atış yapıyorlar. Avlanmalarıda öyle. Bizdeki en büyük hata en uzak mesafeyi vurma isteğine kapılmaktır. Devamlı çalışmaları silahı bir yere koyup 100m olmadı 150m oda olmadı 200m ye atmak için yırtınırız. Oysaki bu silahların gerçek etkili menzili 30-50 m dir. Bakın field target yarışaları aslında bu olaya hazırlık için ortaya çıkmış bir çalışma şeklidir. 150m yi vurmak isteyen pek çok arkadaşımı 10m ilerdeki 1cm çapındaki killzone u desteksiz vurmasını istesem büyük ihtimalle vuramayacaktır. Tabiki genel anlamda bende menzil atışları yapıyorum ama bu işin zevki birazda ft tarzı çalışmalardır. Bu çap konusuda biraz gereksiz 4.5 mm sapma yapar? Hayır yapmaz. Kullandığınız pelleti ve hava şartlarında ne yaptığını bileceksiniz silahınızın gücüne göre pellet kullanacakssınız. Diyelim ki mod135 mag. 4.5mm Bir silahınız var bu silahla 7gr kullanırsanız sapar tabiki. 13gr, 15gr kullanacaksınız 10gr nin altına düşmeyeceksiniz bakalım sapma oluyormu olmuyormu. Yada 6.35 silahınız var ben 200 m atacam demeyin. Gitmez. Ama o silahın 50m içerisinde verdiği gücüde hiçbirisi vermez.

Yaylıda hava portu değişmez 3.1mm civarıdır.( basıncı sağlaması için) Tabi bu piston çap ve stroke una göre değişebilir. Normalde namlu çapı artarsa piston hacmininde arttırılması lazım ki aynı verimi her çapta versin ancak bu firmaların imalat bantlarını değiştirmesi ve ek maliyet getireceği için bizde vede dünyada da sadece namlu değistirerek üretim yapıyorlar.
    Pcp de de bu iş şarjör, pelet yükleme mili, namlu hariç tutarsak sadece çekic yayı tansiyonunu artırarak oluyor.
    Oysaki yaylıda şöyle bir uygulama yapan bir firma olsa
    4.5mm de 80cm³ piston hacmi 5.5mm de 90, 6.35 de ise 100cm3 gibi bir piston hacmi yapsa dogrusunu yapmış olur. Ve her kalibrede doğru verimi almış olur. Fakat bu dediğim gibi her modelin her kalibresi için ayrı imalat bantı anlamına gelir her modelde 3 ayrı kundak, 3 ayrı gövde vs.

Sıkıntı çıkarmaz ben ince etli namluyu sevmem. Mod125de dediğiniz gibi sadece namlu farkı bulunur. Gerisi aynı. Dediğiniz gibi 6.35 piyasada zor bulunuyor. Ve sipariş ile yapılıyor. Buda kullanım amacı farklı olan bu çapa kullanıcıların pek rağbet etmemeleri ( fps ve menzil takıntısı yüzünden) birde kanunlardan dolayı üreticilerin bu silahı pek üretmemeleri. Bu kanun zımbırtısı çıkarsa ozaman 6.35 bulmamız oldukça güç olacak bu aralar alınabiliyorsa iyi olur bence.

Torpedo veya mod135in 6.35 i aklımın bi köşesinde hep bulursam maddi imkanimda el verirse affetmem :) ama 6.35 olacak 5.5tan gına geldi .

torpedonun 6.35 ini çok önermem. Biliyorsunuz namlu kovan içinde çalıştığından 6.35 de gerçek namlu et kalınlığı azdır. Mod 135 6.35 olabilir.

Yaramazmı 40 küsür cm yayı stabil nekadar tutabilirsiniz. Hatsan yaylılarının en zayıf yanı uzun ve sert yayıdır. Yay kalitesi yüksek olduğu içinde tansiyonunu çok güç kaybeder. Atış yaptığınızda kafasına göre salınım yapar. Bütün modern yaylılarda piston çapı arttırılıp yay boyu kısaltımıştır . 30 cm ve aşağı sı uzunlukta yay kullanırlar.
    Buda yay salınımını düzgün hale getirir.

Ayarlama dışında benim dediğim. Sadece bir 155 im 16j ve sas modifiyelidir. Diğer ikisinden biri vortexli diğeri normaldir. Gücü gercekten yüksek ancak uzun ve sert yayı dezavantaj getiriyor. Vortex takılınca bambaşka bir silah oluyor.
    gamonu pellet yükleme makarası aslında sağlıklı iken iyidir de oringler zaman içinde kırmızı sinyal vermeye başladığında sorunlar başlar. O bölgedeki oringleri değiştirmek için tüm silahı dağıtmanız gerekir ve makarayı çıkarıp öyle değiştirirsiniz. Baya zahmetlidir. Bu arada cfx de özellikle 4.5mm de pellet yüklerken bazen pellet dikilip ters yöne dönebilir bu sefer dürbünde varsa pelletle gıcık bir uğraşa başlarsınız. Genede gamo ürünleri arasında bence tek alınacak silahtır cfx severim o modeli.
    Aslında benim en çok severek kullandığım silahım ahşap kundak ve vortex piston taktırdığım mod105x di. Çok hoş bir tüfekti

İsterseniz ayı kapanı emniyet sisteminij iptal edebilirsiniz. Mod155 ,150, 100x, 105x gibi tüfeklerde zaten pek gereği yok . ancak dominatörde hiç tavsiye etmem parmaklarınızdan olabilirsiniz.
    Cfx in sistemi dominatöre göre eski bir sistemdir 2 yerde basınç kaybı yaratır.
    Birincisi pellet yükleme makarasının oringlerinde
    İkincisi tahliye portu makaradan dolayı 3 cm uzundur ve buda güç kaybına neden olur.
    Torpedonun sistemi bana hep çok sıcak gelmiştir. Basit ve etkilidir. Gaz kaybı tek oringle minimuma indirilmiştir. İnceliğini bilirseniz Basit ve arıza vermesi çok zor olan bir sistemdir.
    100x torpedoyu da tavsiye ederim.

İkiside güzeldir. Güç önemli ise mod155 tabiki
    Ancak teknik bazda dominatör daha teknik yönü güzel bir tüfek isabet olarak güçlerine göre klasmanlarında ikiside eş değerdir. Mod155 in tepinmesi daha fazladır.
    Eğer çok uzun mesafe atışları yapmayacaksanız. Dominatör 4.5mm tavsiye ederim iki silahtada vortex i şiddetle tavsiye ederim silahlar klas atlıyor. Üst klasman silahlar haline geliyor