Geçmiş olsun gerçekten tehlikeli.dediğiniz gibi bir şekilde ciddi olan hobiye zarar değil yarar sağlayacak hobidaşların bu işe devam etmesi en doğrusu
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Metehan çıkış hızları bana pek stabil gelmedi hn ile 950 ile atıyor ikincisi 971 üçüncüsü 965 bence hala dizelleme yapıyor.
-
nizami kurallı olur tabiki güzel olur. Hoş ben ava Kendim için karşıyım ama yapmak isteyen arkadaşlarada avantaj sağlamış olur.
-
bence ağrımaz fatura geçmiş alımlar için sorun oluşturmayabilir. Bence bulunduğumuz karakola silahların bize ait olduğunu beyan etme şartı gelir bizde gider ederiz ordan beyan ettiğimize dair belgemizi alırız bu iş biter. Şu sıralar işler karışık havalı silahlara bu aralar sıra geleceğini zannetmem.
Ha birde şöyle bir durum olabilir belli bir gücün üstündeki havalı silahla av serbest olabilir. Av yapacaklar gider av ruhsatına silahlarını işletirler. -
bir de mümkünse yanınıza metal hedef alın bende umarex in karga hedefleri var 3 adet ben onlarla çalışırım onları gördüklerinde zaten sizin ne amaçla orda olduğunuz belli olur şişe patlatma olayına biraz ters bakıyorlar bencede haklılar . yaptığımız konuşmalardan şişe kırıklarının daha sonra gerek insan olsun gerek hayvan olsun , yaralanmalara neden olduğu ve bunu istemediklerini söylerler ki haklılar .bende Yaşadığım bir kaç olay sonrasında hak verdim. Haftalar önce Kendi kırdığım şişenin üzerine yanlışlıkla bastım hilal gibi bir parça dönüp botuma batmıştı. Ayağımda bot olduğu için kurtarmıştım yoksa direk bileğime saplanacaktı. Bu tarz inceliklerede dikkat ederseniz problem olmaz
-
Göz korkutmak için demişler hani meskun mahalde atış yapmamanız için.
Yoksa mesela bende çok yaşadım tam atış yapıyorum ekip geldi bende techizat sağlam bir yanda bt65 , bir yanda at44, Mod125 atp2 filan. Memurlar ürktüler ilk önce
-Onlar ne hemşerim ne yapıyorsun burda, eşkiyamısın askermi?
-Havalı silah bunlar memur bey buyrun bakın ben öğretmenim ayrıca sporcuyum, buda lisansım. Antreman yapıyorum meskul mahal dışındayım birazda sıkıntı atıyorum.
Buyrun bir çay içelim beraber atalım.
- Bakayım bakalım bu nasıl havalı. Hocam bu ne yahu g3 gibi ağır.
- ağırdır memur bey buyrun hedeflerimiz önümüzde.
atış yapılır. Büyük ihtimalle vurulamaz. Çünkü silaha alışkın değillerdir.
- al hocam sende at bakalım sporcu atışı nasıl oluyor.
- alıp atarım 30 m deki hedef iner birdaha atarım 50m dekide iner.
Sonra muhabbet işine girer nerde çalışıyoruz. Nereliyiz. Memleket durumları vs. Bir iki çay muhabbet dostluk kazanır. Heleki devamlı aynı yerde atıyorsanız onlarda arada katılır. Çokda güzel olur.Size o şekilde sormuşlarsa hemen memur bey nerede atalım bize meskun mahal dışında kimseye zarar vermeyecek bir yer söylerseniz hem bizde kimseye zarar vermeden sporumuzu yaparız. Hem sizinde bilginiz olur ne yaptığımızdan .diye bağlarsınız konuyu. Ben bazen yabancı bir yerdeysem ve atış yapacaksam karakola bizzat gider durumumu anlatır ve o bölgede bu sporu nerde yapabilirim diye bilgi alırım hemde kendimi tanıtmış olurum.
-
olmaz merak etmeyin bir lisans çıkartırsanız. Silahlarınız nizami bir şekilde taşırsanız. Kimseye zarar vermeyecek bir şekilde çalışmanızı yaparsanız birşey olmaz.
Ha şöyle bir olay olursa sağınızda belinizde tabancalar varsa ve toplum içindeyseniz, atış yaptığınız yere yakın kimseler varsa ve rahatsız ediyorsanız. Ozaman
-
ustadım neden elkoysunlar. Siz doğru düzgün çalışmanızı hiçbir kimseye zarar vermeyecek şekilde yaparsanız. Gelen memura ters davranmazsanız. Kibar tutum takınırsanız. Neden sizi alıp götürsünler. Onlarda vatan evladı sizde. Olumsuz allengirli hareket, durum olmazsa hiçbişey olmaz. hatta bir çay ikram edersiniz. Bir iki atış yaparsınız, muhabbet edersiniz. Hoş da bir anı , dostluk dahi olur.
-
birde atış yaptığınız yerin meskun mahal olmamasına dikkat edin.
-
heleki bu yeni yasalarla kuşkulandım der götürür merkeze. E öptürür herkeze
İlmi siyasi ve rahat , kibar olmak lazım
Tabi bu işin matrağı .
Yaşadığım tecrübeyle şunu diyebilirim. Fevri davranmayın, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı , niye yaptığınızı, kibar bir lisanla anlatın. Şüpheli agresif cevaplarla allengirli işlere girmeyin. Doğruca kibarca anlatın. Sorun çıkmayacak hatta güzel bir muhabbet ortamı bile olabilecektir. -
Akşam akşam iş çıkarttınız bana yarından tezi yok antremanlara başlıyorum. Komser in dediği doğru antreman şart.
-
Normalde at44 çok isabetlidir. Bence namlu oringleriniz yırtılmıştır büyük ihtimal namluyu çıkartıp bir kontrol edin . biri namlu içinde girşte diğer ikisi namlu dışında . oringlerde deformasyon varsa değiştirip namluyu geri takın düzelecektir.
-
Eseri merak ediyorum bu gidişle birtane alacağım
-
şarjör değiştirin
-
Galatian la atış şansım oldu ancak hiç inceleme fırsatım olmadı. Ben hep galatian 2 carbine almak istemişimdir.
-
Güle güle kullanın güzel silahtır
-
ben Hilal avdan aldığım için onların aracılığı ile gönderdim.
-
Bu arada benim mod 52 den çıkan yay elime geçti ben bu kadar dağılmış bir yay görmemiştim 4 parça olmuş yay

-
vallahi muhabbet bayati makamından çalmaya başladı iki sevdiğim dostumun birbirini incitmemesi dileğim.
-
Arda daha namlunun ucundan tüpün sibopuna geçemedik