Namlu içi ve silindirin içi ayna gibi idi ne olmuşsa dışına olmuş
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Valla sağol Metehan fena olmadı taka
-
Teşekkür ederim
-
hemen hemen tamamlandı ayrıntılarda haftaya yapılacak.
-
Kalır malzemeyi daha önce teknelerimizde de kullandık dayanıklı
Bison nun metal için ürettiği epoksi -
İlk kat boya vede kundak rötuşuna başladım.
-
Est. Ama çoğu fena
her biri ayrı ilgi bekliyor. Güceniyor -
Valla Savaş Hanımda düşünemiyor. şimdiden 32 oldu
-
Zımpara işi yarılandı hurdalığımda hawke 11mm-22mm ray varmıs unutmuşum . görünce sevinç naraları attım resmen o rayı , dürbün rayı kayıp olan emektara taktım epoksi ile sonrada üzerine bir reddot
fıstık gibi oldu. Ayrıca ne kadar delik çatlak patlak varsa onlarıda epoksi ile kapadım.
Bu arada pelet kapağının oringleri sozlere ömürdü rahmetliler ben dolum ucu o ringlerini takinca hava kaçağı derdi kalmadı artık yavas yavas belirginleşmeye başladı silah. -
Son dokunuşlar en arkada ki gez yerini bir türlü sevemedim onu namlunun üzerine aldım diğer havalı tufeklerdeki gibi oldu arkada iken flulaşıyor tam kontrol sağlamıyordu. Şimdi daha iyi arpacığın boyutu büyük olduğu için fiberi iptal ettim deliğini genişletip farklı bir arpacık haline getirdim gez arpacık uyumu çok daha iyi isabet ise mükemmel ötesi oldu
-
Sağol teşekkür ederim Mustafa inşallah aklıma geldikçe yazacağım artık.
-
birde tek renk yapılacaksa asfalt zifti motorinle inceltilip ahşap a vurduğunuzda da güzel koyu bir ton elde ediyorsunuz. ben o tonuda çok seviyorum elimde asfalt zifti olsaydı onuda gösterirdim.
-
Eyvallah . İkiside işime çok yarıyor. -
Evet Hüseyin Sulu boya ile istediğin rengi veriyorsun boya vurduğun katman sayısına göre nerdeyse 1 cm içeriye işliyor kuruyup terebentin çekince ömrü billah kalıyor uçmuyor. ancak Dinlenmesi nemin veya fazla yağın uçması için en sağlıklı öyle oluyor dinlenmeden ard arda olunca boya kusma yapıyor.
-
Burda acele oldu biraz ancak vernikten önce son tesviyesi iyi yapılırsa ahşabın damarları içinde reçine olduğu için su bazlı boyayı kabul etmemekte ve kendini parlayarak belli etmektedir.
-
Mod25 Supercharger da uyguladığım renklendirme ve damar belirginleştirme konusunda Arkadaşlarımın soruları olduğu için ayrı bir konu olarak işlemek istedim.
Benim Ahşap yüzeye uyguladığım sistem şöyledir.
1. Zımpara kağıdı ile Ahşap güzelce temizlenir.
2 Su bazlı boya ile koyulaşana kadar katmanlar halinde boyanır (ben genelde sulu boya yada renkli çini mürekkebi kullanıyorum). her katmanın kuruması beklenir. işlem bitiminde 1 gün kadar ahşap kurutulur nemin uçması için.
3 İlk önce sıfır zımpara ile sonra kağıt ile oluşan bütürler temizlenir.
4 Terebentin (kitapcılarda çam terebentin olarak geçiyor.) ile 2 kat ahşap yağlanır. Bu işlem doku içine girmiş olan boyayı sabitleyecektir. 1 gün kadar ahşabın terebentini emmesi ve fazlalığın uç ması beklenir.
5 Kuruyan ahşap ertesi gün vazelini pamuk ile yayarak tekrar ince bir tabaka vazelinlenir ve kurumaya ayrılır bir gün sonra beyaz kağıt ile tesviye yapılır fazla yağ alınır.
6 İstenirse çeşitli verniklerle olay bitirilir. (mat, parlak, cam vernik, yat verniği vs) -
Olabilir. bu gün onları arayacaktım zaten bir soralım bakalım. yalnız monte delikleri diş miş kalmamış muhtemelen sarı veya gümüş kaynağı ile oraları kapatmam gerekecek. bu arada eski sahibi olan arkadaş silaha gez bağlamak istemiş. pellet kapağı da dahi,l baya bir yeri delmiş. Raydan önce Hatsandan yedek parça olarak o kapaktan getirtmem gerekecek galiba
-
ya inanamazsın Allah tan namlunun içi temiz kalmış mucizevi bir şekilde gövdenin üzerinde dürbün rayı olması gereken yer uçmuş yani ray may yok zımpara makinam var zımpara problem değilde uçan raya ve bıraktığı deliklere nasıl çare bulacağız o düşündürüyor beni.
-
Arda öyle vahim durumdaki kaçırmayan yeri yok şu an Adana da bir kromajcı bulabilsem bundan önce dianaları yaptıracamda Adana da öyle ciddi kromajcı yok bakalım bir şekil yapacağız artık ilk önce deliklerini bir tıkayayım da gerisi kolay.
-
Est. Teşekkür ederim bakalım bu hastayı diriltebilecekmiyiz. Fotoları iyide gerçeği içler acısı bir namlu ve tetik gurubu sağlam gövde dahi delik.