gerekir tabiki pelletlerin şekilleri ağırlıkları kullanılan malzeme türü bile sapmalara neden olur. her pellet cinsinin vurduğu nokta farklıdır.
ZETAX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Önemli değil Abicim.
-
spot on nun peletlerinide bir deneyin ben memnun kaldım
-
zorakinin yek pompada pelet atamaması diye bir şey olmaz
1 namlu zaman içinde öne kaymıştır. Namludan ağzınızla dilinize vakum yapın kaçak varsa namlu dilinizi bırakır namluyu kapalıyken gaz çıkış yerine ittirip vidalarını sıkın
2 ya da pompa yağsız kalmış olabilir yağlayın
3 gaz çıkış ağzındaki yeri allen ile söküp içeriyi temizleyip tekrar takın -
sizde yaylı var ve 3x9 bir dürbün kullanıyorsunuz. Normal iklim değişimlerinde Fazla hissetmezssiniz +- yarım dot bile olmaya bilir denemeniz gerekiyor
-
tabi ki mildot lu atışda, turretli atışda birazda tarz meselesi.
-
bsa nın ön merceğini kanepeden topladım

-
evet
Aslında mesela ben taret kullanmam mildotla atarım.
Size bir örnek vereyim diyelimki tüfeğiniz 10 metreye sıfırlı
1. Kullandığınız silahın gücü değişim göstermeyecek
2. Kullandığınız pellet değişmeyecek
3. Kullandığınız. Dürbün ve zoom u değişmeycek ( atıyorum 8x32 40 da 32 x de)
4. Rakım, atmosfer basıncı, sıcaklık , verileri stabil olacak yani hep aynı olacak, rüzgar 0 olacak.
Siz ahşap çıtalar alıp bunlara hedef kağıtlarını yerleştirin. Ve bu hedefleri aynı boyda düzlemde olcak şekilde 20 metreya kadar 5 er metre ondan sonra 10 nar metre arayla çakın daha sonra tüfeğinizi sabitleyip en yakından başlayarak hep aynı noktaya nişan alıp ateş edin ve dürbünden silahın merkezden nekadar aşağı veya yukarı attığını not alın. Bu size silahınızın seçtiğiniz pellet ve ortamdaki atış karakterini çıkaracaktır. Oradaki değerlere bak tığınızda pelletin bir yay çizdiğini ve belli noktalarda aynı bölgeleri vurduğunu göreceksiniz. Mesela benim tx , 8.44 gr pellet be 20 derece sıcakta , 32 x de
7m. +1 ,
10 m. 0 ,
15 m.-3,
20 m. -3
30 m -2
40 m -1
50 m 0
60 m 1.5
70 m 2.5
80 m 4Atardı yani ben 10 m. Deki hedefede 50 m deki hedefede merkezleyip atardım.
Siz bunu silahınız için çıkarttığınızda. Hedefi vurmamanız sizden kaynaklanan el titremesi , pellet bozukluğu ve anlık rüzgarlar gibi dış faktörlere kalır. -
yav bir tufanca bukadarmı sarsıntılı olur . buda bsa yı dağıttı. Enteresan
-
Hayırlı olsun abi. Ben gamo v3'ü bir seneden fazla oldu saklıyorum hâlâ
Süpertact çok kurcalıyor aklımı zaten ama bi magnum çakmayı planlıyorum. Torpedo sniper 5.5mm aklıma yattı. Çok hoşuma gitti şekli. Mod 125 sniper almayı düşünüyordum ama torpedo ağır basmaya başladı. Gamo V3'ü elden çıkarıp bi de supertact alsam hanımın iyi bi zamanında yeni aldım diye çıjartırım piyasaya. Aklama operasyonu düşünüyorum böyletorpedo sniper gerçekten hoş bir silah ben mobilyaya bağlandığım için sentetik kundaktan dolayı benim dikkatimi çekmiyor
-
Hatsan'dan supertract kundağı siparişi verdim. Supercharger dan çok memnumdum. Bakalım dipçikle nasıl olacak.

superchargerın recoil sistemi üstüne iri dürbün bağlayınca gövdeyi sağa sola yalpalıyordu. bunda sistem sabit olduğu için öyle bir oynama vede şakırtı yok. bakalım isabet ne olacak
-
Sorma eve girerken Elimde çantalar filan vardı araya kaynatı verdim

-
yok kuruyorsunuz kapatmadan önce güzel bir açı yakalayıp pelleti basıyorsunuz
-
Eyvallah Hüseyin kesenin dibi delik ama gönül zengin

-
abi senin o liste azalmaz hiç,
baştan söyleyim ben, yengem boşuna heves etmesin
vallahi Ferhat eve nasıl sokacağımı şaşırdım
-
valla bir kapıştıracağım bakalım
-
-
Direndim bu güne kadar almamak için ancak Baktım Hilal e gelmiş denedim dayanamadım bu bendeki havalı sevdası bitmez kardeşim. Dedim ki madem aldım bari mod155 in dağıttığı 8x32 bsa yı toplayıp buna monte edeyim. Bsa paralaks milini kırdığı ve ön merceği fırlattığı için ve de 11 - 22 mm hawke adaptör silaha büyük geldiği icin. Mil yapımı ve rayın sünneti vede merceklerin ayarı biraz vaktimi aldı ancak enteresan hoş bir alet oldu zannedersem. 5.5 olması haricinde beni düşündüren yanı yok. Bu arada ayardan sonra dokunmatikleşen tetikde cabası.

-
-
Amman Hüseyin Böyle açılıyor kapı
sonra önünü alamıyorsun