ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    aynen öyle Onur tüfeğin ağırlığı ve dengesi çok iyi şu anda. Tx den daha dengeli oldu yeni sas modifiyem ile sarsıntıda baya azaldı . :) 10 metre grupmanı tek nokta yapıyor peleti aynı yerden geçiriyor namussuz. Bir görünüşü biraz eski tip imanım tüfekleri andırıyor başka kusur kalmadı. Çalışırken çıkarttığı ve beni mest eden şakırtı da cabası. Şu an zorakide yaşadığım en büyük sorunda silahın fazla hafif olması ve en ufak hareketten etkilenmesi.

    mod25 supercharger ise onda zaten recoil sistem var.
    Ayrıca yaylı bir silahın pinomatik bir silah gibi sıfır sarsıntısız olmasını beklemeyin muhakkak bir sarsıntı olacaktır. Ancak mod 25 üzerine bir çalışayım bakalım sistemi ne kadar yumuşatabiliriz

    bundada. Oydum zaten en arkada gövdede esneme sağaması için 3-4 milim kadar daha kazıdım öndeki lastik darbeyi alırken olişan esnemeye yer kalması için .
    Çok alakasız bir şey yapmışlar umarım fabrikasyon üretimde bunu düzeltirler

    Çok teşekkür ederim striker elimde yok olsaydı onada bir sistem düşünebilirim ancak gövde kundak bağlantısı zannedersem bendeki kral alttan kurma gibi inşallah kral daki arkadaşlar tüfeği sağ salim geri gönderirlerse o tarz bağlantıya görede bir çalışma yaparım. (Kral yetkillerine bari duyuralım bir silahın yay ve klavuzunun değişmesi bu kadarmı zor arkadaş Bir ay oldu yahu.)

    Eyvallah Hüseyin hocam . bu gene tam kafama göre olmadı ama idare edecek bir noktaya geldi en azından artık çalışıyor.
    Önümüzdeki zaman içinde bu sistemi ciddi ray lı bir sistem haline getireceğim .
    Yalnız bu recoil sistemler bu kadar uzun yay kullanan tüfeklerde belli yere kadar iş görür yayın aşırı uzunluğundan kaynaklanan bir titreşim muhakkak olur. Esas vortex gibi sistemlerde güzel sonuç alınır kanaatindeyim

    sayın sniper42 işlemi yaptıktan sonra gövdenin kundağa değen yerlerine gres sürün ve vidalamadan önce gövdenin kundak içinde öne arkaya 5 milim kadar oynayıp oynamadığına bakın oynamıyorsa temas eden yerleri traşlayın ozaman başarılı olursunuz.

    sağol Kaan kesinlikle mantığa ters bir bağlantı yapılmış oysaki bu. Son değişikliğimden sonra silah o kadar güzel olduki anlatamam . çok mu zor bu sistemi adam etmek? Hayır kesinlikle değil ama yapmıyorlar inatla iş bize düşüyor. Ne yazık ki

    Hatsan firmasının SAS (shock absorber system) ismi adı altında kullandığı darbe emme sistemi nedir? ilk hatsan tüfeğimden buyana merak eder dururdum. Nedeni ise sas sistemi olmayan mod 125 im ile sas sistemi olan mod 125 im arasında darbenin nerdeyse aynı olması ve bir şekilde hafiflememesi idi ki bu konuda devrim niteliğindeki mod 54 ün recoil sisteminden sonra oldukça gülünç gelmekteydi.
    En son ft için hazırladığım mod155 de de yok olmayan ve rahatsız eden bu sarsıntı bende bardağı taşıran son damla oldu ve bu konuda bir modifikasyona başladım kendimce yaptığım bu işlemi sizlerle paylaşmak isterim arkadaşlar.

    Birincisi sas denilen sistemde önde bir demir halka icinde bulunan derlin dediğimiz sert plastik parça kundağı tutan ana vidayla demir arasında conta görevi görmesi düşünülmüş bu parçanın darbeyi kundağa iletmeyeceği var sayılmış. Arka tarafda ise kundağı gövdeye bağlayan ikinci vida ahşap kundak yerine sert plastik tetik koruyucusuna bağlanmış ve bu ikili ahşap kundağa sabitlenmiş. Aynı zamanda gövde ahşap kundağa tam değmeyerek milimetrik bir boşlukla askıya alınmış Tabiki burda sakat olan mantık ve bu sistemin çalışmamasındaki neden darbeyi emecek malzemenin de sert olması gövde kundak içinde yeterli esneme yeri bulamaması. Darbenin olduğu gibi gövdeden kundağa oradanda kullanıcıya geçmesine neden olmaktadır.

    Peki bu sistem yararlı hale getirilebilirmi? Tabiki getirilir özünde doğru olabilecek bir mantık seçilen malzemenin yanlışlığı ve montesinin hatası yüzünden aksamış.
    Ben ne yaptım peki ? ilk önce ön de bulunan derlin plastik parçayı çıkarttım , onun yerine basınçlı ketenli hortumlardan derlin boyundaki bir parça kesip üst tabakasını iç tabakadan ayırdım kauçuk ve ketenli olan bu parçayı derlinin yuvasına oturttum böylece ön tarafta darbeyi ciddi anlamda emecek bir amortisör elde ettim . esas sorun arkada tetik korumasına direk bağlanmış olan vidada idi çünkü ilk darbe burdan geliyordu.
    Tetik korumasını çıkartıp vidayı bir pulla ahşapta bulunan ray yatak üzerinde hareket edecek şekilde kundağa monte ettim aynı zamanda vidanın yuvası direk ahşaba değdiği için onunda ileri geri çalışması için ahşapta bir boşluk açtım.
    Bu kesme işlemini en arkadaki emniyet mandalınin olduğu plastik parcanın ahşapta milimi milimine tam olarak oturduğu yeri de bir kaç milim keserek genişlettim ve parçaları tatlı sıkı geçecek şekilde monte etmeye başladım en son tetik korkuluğunda bağlantı vidasının geldiği noktayıda 1 cm kadar boşaltarak vidanın hareketini rahat yapacağı bir ray elde ettim bu bana silahımın gövdesinin ahşap kundakta öne arkaya ortalama 5-6 milim esneyecek bir alan çıkartmış oldu . herşeyi yağlayıp monte ettikten sonra silah 40 küsür cm lik uzun yayına rağmen oldukça sakin ve yumuşak bir hal almış oldu. Nerdeyse tx200ün darbesi diyeceğim kadar bir tepmeye kadar düştü .
    Bir dahaki çalışmamda gövdeyi mod54 deki gibi ray üzerine almayı planlıyorum. Hatsan mühendislerinin neden bu çözümü yapmadıklarıda hala bende bir fenomendir.
    Saygılar